Lugn och fin DeBruin

Idag har vi varit i Hjo och badat och... Ja hängt. 
 
Vi mötte upp några kompisar som hade hyrt en badhytt vid stranden. 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några timmar skulle kompisarna åka vidare men vi bestämde oss för att stanna kvar. Det har varit mitt mål den här semestern. Att inte hela tiden känna att vi ska vidare till nästa grej. Att bara dröja kvar. Bara vara. 
 
Barnen kan bli rastlösa och gnälliga men låter man det gå en stund så ser det plötsligt ut så här:
 
 
 
 
 
Barnen leker! Med varandra! 
 
Idag grävde de ner en skatt.
 
 
 
 
 
Jag läste om två av mina Skriva-tidningar. Insåg att jag har missat massa artiklar. Men nu. Total läsro. Jag läste från pärm till pärm, till och med de små notiserna. 
 
 
 
 
Spiderpapa somnade i en solstol.
 
 
 
 
 
När storebror började kasta apport till lillebror (som fick springa ut efter pinnar i vattnet) kände jag dock att det var läge att åka hem. 
 
 
 
 
 
Mysig dag.
 

Världens mest enkla och goda efterrätt

Vi blev bjudna på världens mest enkla och smarriga efterrätt i helgen. Den är så enkel att ni kommer tänka men snälla varför tipsar du om något sånt här simpelt?
 
Jo men har ni GJORT efterrätten någon gång då? kommer jag svara. kommer ni svara då. Och så har vi rett ut det.
 
Här kommer tipset:
 
Klutta ut vaniljglass i en skål.
Klutta på grädde.
Häll på generöst med färska blåbär och hallon. 
Strössla över minimaränger.
Och sedan...
Nä.
Det var klart nu. 
Jag har inte glömt någon ingrediens. 
Det var så här enkelt. 
 
 
 
 
 
 
Yngre gäster kan addera chokladsås om så önskas. Lägger du några blad citronmeliss på toppen uppstår en Elle mat och vin-aura och folk kommer tro att du har stått i köket i minst en timma. 
 
 
 
 
 
Det var det.

Blåbärsputtarna

Idag tog vi på oss våra gummistövlar och åkte rakt ut i skogen. Jo, det känns så. Vi skulle nämligen plocka årets skörd av blåbär och min pappa vet ett ställe där det dignar av bär. 
 
Ursäkta men HUR fin är inte den svenska skogen?? Det är så underskattat vackert!
 
 
 
 
 
Älskar att gå runt i skogen. Lyssna på tystnaden och känna knakande kvistar och mjukaste mossa under stövlarna. Sen ropar någon av barnen att han är kissnödig och man ba: Men snälla, känn dig välkommen att ställa dig precis var som helst
 
Frihet!
 
Efter en knapp timma hade vi fått ihop tio liter blåbär. 
 
 
 
 
 
 
Men mycket vill som bekant ha mer. Så vi plockade 10 liter till.
 
 
 
 
 
 
Jo jag har burit någon slags fiskarhatt idag. Hur så???
 
 
 
 
 
Älskar för övrigt att min man älskar att plocka blåbär. Alltså han ÄLSKAR det! Idag försvann han snabbt in bland blåbärsbuskarna och plockade och plockade och fyllde hinken med flera liter. Vi något tillfälle hörde jag honom hålla en föreläsning för barnen om "skogens guld" och hur man ska "kamma" buskarna med bärplockaren. Blir aldrig så kär i min man som när han beter sig som arketypen av en pappa <3
 
 
 
 
 
 
Efter 2 timmar åkte vi hem med skogens guld och gjorde det enda rätta...
 
 
 
 
 
 
Nu har vi ätit så mycket blåbärspaj att vi lär vara hårda i magen i en vecka. 
 
Lätt värt.
 

Senast dår´a

Min hjärna är sannerligen på semester. Jobbar ju en del hemma under sommaren men har svårt att ratta in hjärnan på jobb-mode. Vilket ju är sunt?
 
Minsta tid jag får över ägnar jag gärna åt min bok nummer två. Man måste väl ändå älska att jag skriver på bok nummer två utan att ens vara det minsta micro-utgiven med en bok nummer ett? Fick förresten veta att jag har kommit in på skrivutbildning nummer 2 till hösten vilket känns KUL! 
 
Huuur som.
 
Vad har vi ägnat åt oss i helgen? Låt oss bläddra i mitt bildbibliotek. 
 
I lördags var vi hos våra kompisar som har pool. Eller ja, det är ett spa-bad men barnen behandlar det lilla badet som om det vore en stor pool. Vid 22:30-snåret hörde vi gängets fyraåring vråla:
 
– BOOOOMBEN! 
 
På den nivån. Men va tusan. På sommarlovet får man bada hur vilt och hur länge man vill. 
 
 
 
 
 
 
Igår var vi på Billingebadet hela dagen. Sjuåringen har gått från att knappt våga doppa luggen till att kasta sig ner i vattnet. Han badade och badade och badade och ville aldrig gå upp.
 
 
 
 
 
Orkar inte med gullisen som är våra kompisars tvååring! Så här äter hon glass: Äter sin egen, tigger/kräver att få sin mamma eller pappas, inväntar att någon av de andra barnen ska tröttna på sin. Vips har hon ätit typ tre glassar. That´s my kind of girl!
 
 
 
 
 
Efter badet fortsatte vi med grillkväll. 
 
 
 
 
 
 
 
Idag sov vi till 09. 
 
Semester var det ja.
 

En udda lista

Unpopular opinion:
Har svårt för folk som mass-deltar i olika tävlingar på sociala medier och AVSKYR att bli taggad i tävlingar. Låt mig vara! AVSKYR också när företag uppmanar till "gilla och dela" i sina inlägg och anmäler alltid dessa som spam. Har överlag fruktansvärt svårt för dåligt innehåll i sociala medier. 

 

 

Störda matvanor:
Att jag har väldigt god aptit sent på kvällen snarare än på morgonen? Det är väl inte stört kanske, men tänker ibland att jag borde justera det där då frukosten är "dagens viktigaste mål" och bla bla. Men nja. Älskar att ta min macka och mitt te vid 21:30-snåret.

 

 

 

 

Guilty pleasure:

Kan ibland ta med badrumspallen in i duschen och sitta på den när jag duschar. Kan absoluuuuut rekommendera sitt-dusch när man är trött efter en dags jobb. En anna grej är att ligga ner i sängen eller soffan och skriva på datorn när jag jobbar hemma. Hade antaligen inte kunnat göra det på kontor, nej. 

 

 

Jobbsvaghet:
Att jag egentligen bara vill pyssla med saker jag brinner för i stunden? Att jag har svårt att ta kritik. Fast det sista har blivit bättre. I synnerhet efter det senaste året med all feedback i skrivkursen. Jag har blivit bättre på att inte blanda ihop det med min person. Men ändå. Kan ta åt mig så inni´ av kritik. 

 

 

Irriterande egenskap:
Men snälla? Vart ska jag börja? Jag har sååå många irriterande egenskaper som jag är högst medveten om. Och säkert en hel drös som jag är komplett omedveten om. Kan bli otålig över saker (vad som helst) och då väldigt stressad på ett sätt som även stressar upp andra. Jag kan också gå från glad till sur på en sekund och jag kan inte dölja det. För att nämna några av alla mina härliga sidor. 

 

 

Udda saker jag tycker är snyggt på killar:
Öh? Vet inte. Men jag har en mycket god förmåga att bli förtjust i killar i serier baserat på deras karaktär. Jag blir kär i karaktären liksom. Min senaste crush är Billy i Stranger Things. 

 

Jag menar:

 

 

 
 
 
Lämnar er med denna gif för nu.

Lund och Malmö

Nu är vi hemma efter några dagar i Lund och Malmö, en semestervisit som har blivit en tradition. 
 
Vi har spelat fotbollsgolf mitt ute ingenstans. 
 
 
 
 
 
Om vi hann bli osams under banans gång? Självklart! 
 
Vi mötte upp med våra semestrande kompisar. Även det har blivit en tradition. 
 
 
 
 
 
 
Vi käkade pizza och falafel på bryggan i Västra Hamnen i Malmö.
 
 
 
 
 
Vi hängde på Urban Beach. 
 
 
 
 
 
I onsdags fyllde sexåringen sju år. Vi firade med glasspicknick i Lunds stadspark. 
 
 
 
 
 
 
Det är inte svinfult i Lund direkt.
 
 
 
 
 
Att ta med kick bikes till barnen vid utflykter har varit ett genidrag från föräldrarna Spiderchicks sida. 
 
 
 
 
Våra barn är annars alltid 20 meter efter oss. Minst. Blir alltid lika chockad när jag möter barn som springer före eller till och med ifrån sina föräldrar?? Har aldrig hänt oss. Vanligare är: Koooooom nu snääääääälla!
 
 
 
 
Vi hittade ett mysigt fik i Lund där nioåringen lyckades med konsstycket att försätta den enda toaletten i baklås. Dörren hade hasp?? Men ja låst blev den. Eftersom vi ville bespara toalettnödiga gäster att stå i kö för en långbajsare som inte ens fanns gick vi till kassan och sa till. 
 
 
 
 
När vi lämnade fiket hade personalen fortfarande inte fått upp dörren............. Gulp. 
 
Nu är vi hemma i Skövde igen. Trötta. Jag har dessutom åkt på en riktig JORDSKREDSFÖRKYLNING. HUVA!
 
Ska kurera mig. 
 
Över och ut.
 

Det går bra nu

Det går bra för mina solglasögon nu. 
 
 
 
 
 
 
 
Hände samma dag också. 
 
KRIS för en som är totalt beroende av att bära solisar under sommaren. Avskyr att kisa. Avskyr när det är för ljust för ögonen. Tyckte ändå att första paret solisar, där ena glaset trillade ur, ändå kändes okej rent syn och kis-mässigt. Tittade mig sedan i spegeln och insåg att defekten syntes mer än vad jag upplevde att det gjorde. A.k.a - jag såg GALEN ut.
 
Gick istället runt med solisar nummer två, som saknar skalmen, en hel dag. Mer diskret. Till slut hittade jag ett H&M och kunde haffa ett nytt, helt, par. 
 

Grattis till vår sjuåring!

Idag fyller du, vår älskade yngsta son, sju år! 
 
Du är en fantastisk liten person. Komplex, mångsidig och alldeles alldeles underbar! Ingen kan vara så glad och sprallig som du. Ingen kan heller bli så tvär och arg. Du har en stor rättspatos och är inte rädd för auktoriteter. Ända sedan du var liten har du ifrågasatt din mamma och pappas ord. På ett bra sätt! Vuxna är inte alltid logiska, det såg du tidigt igenom (he). Människor kan inte säga vad som helst till dig, för ord betyder något. Det är bra och det är så det ska vara.
 
 
 
 
 
 
 
Du frågar mycket, filosoferar gärna. Du funderar på allt från molnens hastighet till hur båtar kan flyta, sår kan läka och myggstick klia. 
 
Du är aldrig tyst. Antingen pratar du eller så sjunger du. Det är praktiskt för vi hör alltid var du är någonstans (he). Under en kväll med kortspel noterade jag låtarna du nynnade på (när du inte pratade eller tänkte högt) och det var allt från din storebrors sms-signal till Samir och Viktor, Sia och Aviccii. Du stänger gärna in dig på ditt rum och sjunger. Länge. Alla möjliga låtar. Men du är inte bara bra på att sjunga. Du är duktig på ishockey, fotboll, pyssla, måla, läsa, skriva och att leka. Jo, jag är din mamma. Så möjlig partiskhet åligger. Men ändå. Du överraskar oss varje dag med dina olika förmågor. Senast du fick frågan vad du vill bli när du blir stor så svarade du "ishockeyspelare och frisör". Det svaret speglar din personlighet. Ingenting är konstig eller omöjligt i din värld och jag hoppas det får vara så alltid!
 
 
 
 
 
 
Du är en omtyckt vän och jag förstår det. Du ser andra. Din mamma och pappa får ofta höra hur du tar yngre barn eller kompisars småsyskon under dina vingar. Du är också påhittig, rolig och har en fantastisk förmåga att spegla det barnet du leker med. Utan att göra avkall på din egen person. Din integritet är hög! 
 
Du har ett stort hjärta <3 
 
Du är så älskad, det vet du. Vi säger det till dig och din storebror, ofta. Jag kommer aldrig glömma den gången då du i skolan skulle avsluta meningen "min mamma tycker om...". Istället för att svara "att blogga", "godis" eller något annat så svarade du "mig".
 
Min mamma tycker om mig!
 
Så självklart är det för dig. Och det är sant. 
 
Jag skulle kunna skriva en hel roman om dig mitt älskade barn men jag ska avrunda nu. En sak är säker och det är att jag VET att det kommer bli något stort av dig. Oavsett vad du tar dig för (och jag är säker på att det kommer vara mycket) så kommer du genom din person att påverka människor positivt. Jag bara vet det. 
 
Vi är så stolta över dig och tacksamma över att just du kom till oss.
 
Vi älskar dig! 
 

Ett inlägg tillägnat alla saker vi glömt

Saker vi glömt under semestern:
 
1. Mina badtofflor 
Jag har två par prima badtofflor. Glömde båda hemma i hallen. Fick köpa nya i Tyskland. Kan möjligen gå under benämningen "i-ländskt gräm".
 
 
 
 
 
 
2. Sjuåringens sommarkläder
Köpte nya sommarkläder till sjuåringen och ba: Det här blir perfekt till Tyskland och Skåne! Glömde allt hemma.
 
3. Pastasallad-gate 
Ägnade mig åt rigorösa pastasallad-förberedelser innan vår tur till Hamburg. Packade i kylbag. Glömde kylbagen i köket. 
 
4. Bestick-glömskan 
Gjorde pastasallad även till en annan utflykt. Kom ihåg att ta med den. HA! Glömde istället besticken. Fick äta pasta med grillpinnar och smöra baguetter med en tillplattad senapstub. 
 
 
 
 
 
 
5. Handduk zero
Gick till stranden en dag. Alla doppade sig. Alla kom upp ur badet. Alla insåg att handdukarna var kvar hemma. Fick låta pustar av tillfällig bris torka min kropp. 
 
 
 
 
 
Japp.
 
Vi kan konstatera att semester handlar om att glömma saker. Så är´ e bara.
 
 

Köpa glass med dansk i nacken

Att beställa kulglass med barnen är ofta en intensiv historia när det kommer till olika val av smak, rån eller bägare och eventuell topping. Det blir inte lättare med en tjötig dansk i nacken. 
 
Scenario häromdagen: Vi står i kö till glassdisk. Bakom oss står en pratsugen dansk gubbe.
 
Nioåring: Jag vill ha oreosmak! 
Jag: Det är inte oero det är stracciatella.
Dansk: Jej kän snäkke svensk.
Jag: Okej, hej hej.
Sjuåring: Vad finns det för smaker mamma?
Jag: Det vanliga. Vill du ha choklad?
Nioåring: Vad är stracciatella?
Jag: Vanilj med choklad typ.
Sjuåring: Inte vanilj! 
Dansk: Jej förstår bra svensk. 
Jag: Jag menar att stracciatella är vanilj.
Nioåring: I bägare.
Sjuåring: Jag vill ha rån! 
Jag: Vad vill du ha i rånet?
Dansk: Har ni værit i Dänmark?
Jag: Ja jo det har vi. Nu tar vi rån med jordgubb. 
Tjej i kassan: Var det bra så?
Dansk: Lökken har finneeee stränder...
Jag: Ja jo. 
Tjej i kassan: Tre euro. 
Jag: Nej förlåt, vi är inte klara. Vi ska ha en glass till. 
Sjuåring: Jag vill nog ha bägare förresten. 
 
Osv osv osv.
 
 
 
 
 
 
TILL SLUT kom vi därifrån med någon slags beställning och utan en dansk i nacken.
 

Heja Sverige!

Yäääää! 
 
Igår tog Sverige brons i VM! 2-1 mot England. Såg ni matchen? Såååå spännande! Vi har sett alla matcher och det har varit en fröjd att titta. 
 
Bilden här är Hedvig Lindahls superduperäddning vid straff i Kanadamatchen. 
 
 
 
 
 
Är det ens möjligt att flyga så genom luften?? Tydligen!
 
Har ni inte sett räddningen tycker jag att ni ska googla och känna ståpälsen nå nya höjder. 
 
Nu leker sjuåringen att han är Asllani <3 ÄLSKAR att mina barn har förebilder i dessa grymma, vinnande fotbollsspelare!
 
 

Glad ponkt se

Ponkt betyder alltså punkt men uttalas på bred vätsgötska, all raaaajt? 
 
Nå väl. 
 
Jag är glad ponkt se för jag insåg i veckan att jag har blivit VG i min skrivkurs! Det vill säga högsta betyg. Tjohhooo!! 
 
Okej nu skryter jag lite men jag hade i sanningens namn inte väntat mig detta betyg. Inte för att jag inte vet att jag kan skriva. För det kan jag. Men feedbacken har stundom varit ganska... Inte hård. Men det har varit mer för mig att jobba på än inte jobba på om man säger så. Får jag godkänt blir jag glad har jag tänkt. Men så blev jag alltså VG.
 
Woooot??
 
Jag slänger väl in kriterierna för VG här också eftersom absolut ingen bett om det: 
 
- att du tänker självständigt och utvecklar dina tankegångar.
- att du ger uttryck för ett kritiskt och reflekterande förhållningssätt i arbetet med uppgifter av akademisk karaktär så väl som de kreativa uppgifterna.
- att du visar originalitet i de gestaltande uppgifterna och förmåga att hålla samman och utveckla ett större projekt på ett konstnärligt genomtänkt, personligt och självständigt sätt.
 
Japp.
 
Glad ponkt se var det ja.  
 
 
 
 

Från Tyskland till Sverige

Nu är vi back in Sweden! 
 
I Skåne närmare bestämt. I Lund ännu närmare bestämt. Idag har jag varit SÅÅÅ trött efter typ noll timmar sömn i natt. Att sova på en båt är inte min grej. Att ligga vaken i sju timmar är mer min grej. Jag har ovanpå sömnbrist haft dundrande huvudvärk idag. Yäää.
 
Meeeeen. Igår var vi piggare och innan båten gick var vi på ett stort köpcentra i Travemünde. Ett centra dit glada resenärer kommer och shoppar godis och öl billigt. Personalen kunde svenska. Say no more.
 
Butiken var GI-GAN-TISK.
 
Det fanns inget stopp. 
 
 
 
 
 
Men det fanns godis! För 240 kronor (plus båtbiljett) kan förlorande Lisebergsbesökare köpa sig en stunds lycka i form av en stjärnvinst.
 
 
 
 
 
 
Sjuåringen körde runt på ettåringen i en kundvagn samtidigt som han glatt nynnade ta vad du vill ha ta vad du vill ha... Och det gjorde ettåringen. Vi hade några grejer att lägga tillbaka sen... Om man säger så... Men generös inställning av sjuåringen ändå. 
 
 
 
 
 
 
Sen tog vi bilen till färjeläget.
 
 
 
 
 
 
Vi checkade in och fick våra hytt-nycklar.
 
Sen stod vi en timma på kajen och väntade på att få åka ombord på båten. Väl ombord samlade vi ihop våra nattgrejer och hyttnycklarna och... Nä men vänta? Vart var hyttnycklarna?? VART VAR HYTTNYCKLARNA?? 
 
Vi genom sökte igenom hela bilen ner på fälg-nivå men ingenstans stod nyckeljäklarna att finna. 
 
 
 
 
 
 
Ursäkta men är det ens fysiskt möjligt att slarva bort något i en femsitsbil??
 
Svar: Ja. Det är fysiskt möjligt. 
 
Källa: Familjen De Bruin. 
 
Vi har fortfarande ingen aning om vart nycklarna tog vägen. Min starkaste gissning är att någon råkade äta upp dem. Jag kan inte se någon annan förklaring. 
 
Japp.
 
Ska lägga mig tidigt denna fredag. 
 
Ps. Nyckelfadäsen löste sig genom att vi fick nya i receptionen ombord på båten. Slutet gott. 

Jordgubbslandet

Igår var vi på ett ställe 10 minuter från Scharbeutz som heter Karls.
 
 
 
 
 
Jag tror att huvudgrejen är självplockning av jordgubbar men det fanns så mycket mer!
 
Bland annat en stor butik med bara jordgubbsgrejer. Jordgubbsgodis, jordgubbsvin, jordgubbste, jordgubbsinredning, jordgubbspasta, jordgubbsflingor... ALLT!
 
 
 
 
 
 
I ena änden av butiken hade de tillverkning av jordgubbssylt och i andra änden godis. 
 
 
 
 
Utanför butiken fanns det en stor lekplats, djur, traktorer och aktiviteter. Inomhus hade de till och med ett lekland??
 
 
 
 
Vi slog oss ner i gräset och åt vår medhavda lunch (som vi ej glömt denna gång) (eller ja hälften hade vi glömt men ändå) (pasta med majs funkar).
 
 
 
 
Sen var vi bara tvugna att handla fika. Det såg så gott ut! Tyvärr såg det godare ut än vad det var. Den här jordgubbsbullen var så söt att mina tandrötter antagligen lider av posttraumatisk söttma.  
 
 
 
 
 
 
Sen köpte vi med oss splirrans färska jordgubbar och åkte hem. Till vårt hus alltså. Idag åker vi hem som åker hem till Sverige. 
 
Vi hörs på shcwensk mark. 

Hamburg

Igår var vi i Hamburg. Från Scharbeutz, där vi bor, tar det strax under en timma att åka till Hamburg vilket kändes som en rimlig bilfärd för vår familj (övrigt sällskap stannade dock hemma med ettåringen). 
 
Det började med att jag förberedde pastasallad, frukt och lite fika på morgonen. Detta för att vi skulle slippa leta lunchrestaurang det första vi gjorde. Sen följde jag upp det genom att glömma ALLT hemma.
 
Framme i Hamburg fick vi betala 450 kronor för lunch varav sjuåringen åt en (1) tugga av sin mat för att sedan vara hungrig en timma senare. 
 
:-)))))) 
 
 
 
 
Japp. Men efter denna matfadäs ordnade det upp sig. 
 
Jag rekommenderar alla gånger att besöka Hamburg med barn. Våra kids är ju 7 år (om några dagar) samt 10 år (om två månader) och de aktiviteter vi ägnade oss åt kändes väldigt lagom. Kul att kunna strosa runt och se saker och känna att barnen faktiskt tycker att det är lite spännande.
 
Vi började med ett stopp i Grasbrook park. En liten park med en stor lekplats som ligger i Hamburgs hamnkvarter. Det hela påminde lite om västra hamnen i Malmö. I anslutning till parken fanns flera fik med lunch, mellis, glass och fika. 
 
 
 
 
 
 
Barnen hittade tyska vänner och var snart inne i en fotbollsmatch. De kunde inte prata med varandra men en high five och tummen upp förstår liksom alla.
 
 
 
 
 
 
Sen traskade vi iväg över Hamburgs alla kanaler och broar.
 
 
 
 
 
 
 
Promenaden gick till Miniatur Wunderland. Det är som den låter - världar i miniatyr.
 
Jag läste på en resesajt att en familj varit där en hel dag, men det vet ej sjutton om vi hade kunnat vara. Då får man nog ha en del tålamod. Det var roligt att se alla små städer de byggt upp men efter ca 1,5 timma kände vi oss klara. 
 
 
 
 
 
 
Vi promenerade tillbaka över broarna mot Grasbrook park. 
 
Jag såg ett café med en spännande soppa.
 
 
 
 
 
 
Vi hade en liten turist med oss som ville fota allt han såg. 
 
 
 
 
 
 
Sen tog vi bilen till andra sidan Hamburg till en restaurang som heter Rollercoaster. Där åker maten ner från taket på en bergochdalbana (typ). Väldigt festligt tyckte barnen. 
 
 
 
 
 
 
 
Maten var okej. Inte mer.
 
Men upplevelsen och en bra service var värt besöket. 
 
Vid 19:30 åkte vi hem mot Scharbeutz igen. 
 
Klart slut bra dag hej hej.
 

Smultorn på strå

Det finns massor av smultron i trädgården till huset som vi hyr.
 
 
 
 
Häromdagen sms:ade värden att vi gärna fick äta av bären.
 
Det var ju tur eftersom barnen redan hade länsat trädgården på i princip varenda smultron.
 
Jag är osäker på om det ens kan bli några smultron nästkommande säsong? Vi kanske har skapat något slags smultronmässigt kalhygge? 
  
He.
 
 
 
 
 
Sjuåringen plockade de bär som fanns kvar och trädde på strå.
 
 
 
 
 
 
Sen gav han det till ettåringen.
 
 
 
 
 
Ettåringen missuppfattade dock konceptet och innan vi hann blinka hade han mumsat i sig både bär och strå?
 
Han låter hälsa att gräset var lite svårtuggat men att det i övrigt smakade bra. 
 

Ordlista ettåring

Vår älskade lilla ettåring (mitt brorsbarn alltså) är en riktig liten snackpåse.
 
Oftast förstår man inte mycket av de haranger som kommer ut ur den lille munnen (men självklart nickar vi alltid och håller med) men en del ord har vi lärt oss att urskönja. 
 
 
 
 
 
 
Ordlista signerad ettåring:
 
Batji = bajs 
Det här ordet kan användas när man kissar, när man ser en blöja, när man ser en toalett, när någon kommer ut från ett badrum eller när någon de facto ska bajsa. 
 
Abott = tandborste
Kan missuppfattas för ordet abort men det betyder alltså tandborste. Livet är aldrig så roligt som när storkusinerna drar igång sina el-abotter, låter ettåringen hälsa. 
 
Kack = tack 
Används både när man får något och när man ger bort något. 
 
OJ! = oj. 
Utbristes med fördel vid högst oväntade tillfällen. 
 
G´ utt = gå ut 
Säger man gå ut till ettåringen tjuter han G´ UTT och springer till ytterdörren. Att g´ utt är det roligaste som finns. 
 
Gott = gott 
Kan ibland missuppfattas för g´ utt men oftast reder eventuella tveksamheter ut sig tack vare sammanhanget. Exempelvis om ettåringen säger gott och samtidigt har jordgubbe både i och runt munnen då förstår man att han syftar till det kulinariska och inte en utevistelse.