Spiderchick

Boktips
Tillåt mig dela tre boktips med eder. 
 
Barnbok: Familjen Knyckertz
 
Det här är en serie böcker om en tjuv-familj, ni hör ju på efternamnet att de gillar att knycka saker. Ja alla förutom äldsta sonen Ture då. Till mamma och pappas stora förtret vill Ture varken ljuga eller stjäla. Det här är en varm och ROLIG serier böcker. Jag läser allra helst roliga böcker och blir alltid lika glad när jag väl hittar det, för humor i romaner är en konst. I Familjen Knyckertz och snutjakten får vi även möta hunden Snutens perspektiv vilket är mycket underhållande. Läs hela serien vettja.
 
 
 
 
 
Ungdomsbok: Hata Gustavsberg
 
Hata Gustavsberg handlar om femtonåriga Miranda som är trött på sitt tråkiga liv (hej igenkänning, jag hade exakt samma rastlösa känsla som tonåring). På en släktmiddag, möjligen i affekt, kommer hon ut som gay. Efter det blir inget sig likt. Att författaren Agnes Lidström är utbildad socionom märks för hon är duktig på att fånga tonåringens stökiga känsloliv och jakten på en identitet. Mirandas relation till kompisarna tycker jag fångades på ett extra trovärdigt sätt. En fin och välskriven bok. 
 
Ljudbok: Tjänster och gentjänster
 
Jag är sedan innan ett stort fan av Sophie Kinsella. Hon har alltid ett stort framåtdriv i sina böcker, hon paketerar den dramaturgiska kurvan väl, håller en tydlig röd tråd trots många karaktärer och knyter ihop säcken snyggt. Just den här boken handlar om Fixie Farrs. När en kille på ett café ber Fixie att passa hans dator en stund säger hon ja. När hon sedan räddar datorn undan en olycka blir killen skyldig henne en tjänst. Med tiden börjar de hjälpa varandra på oväntade sätt. Tjänster och gentjänster, helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
Nu utmanar jag er att läsa själv, läsa för era barn eller lyssna på minst en bok under veckan, okej? 
Sandra Bäckman

Den sista boken ser definitivt ut som något för mig, det ser jag bara på pärmen ;)
Jag har precis avslutat en bok, ska börja läsa Camilla Läckbergs En bur av guld.
Ska lägga upp recension på de böcker jag läst under helgen :)
Tack för tips.

Svar: har läst En bur av guld, den var bra :)
Moa DeBruin

Anonym

Tack för boktips! Tar tacksamt emot fler som passar att läsa högt för min son som börjar ettan till hösten. Han vill inte höra på sorgliga böcker, så familjen knyckertz lät ju perfekt!

Svar: Då kommer han gilla Knyckertz :) Jag vill inte heller ha sorgliga böcker
Moa DeBruin

Andréa

Min femåring älskade familjen Knyckertz! Nu har vi precis läst ut Den försvunna mustaschen, den var oxkså en hit hos både barnet och föräldrarna! :)

Anonym

Tack så mycket, boktips uppskattas! :)

Anonym

Tack så mycket, boktips uppskattas! :)

Anonym

Boktips! Sofie Sarenbrandts böcker, jag läste precis ut Skamvrån. Ett minus är dock det alltför enkla språket. Katarina Wennstams böcker är bra samt Arne Dahls böcker (fantastiskt språk!). Jag kan också rekommendera Bara du av Ninni Schulman.

Svar: Katarina Wennstam har väl släppt en ny bok, kom jag på? :) hon är grym!
Moa DeBruin

Anonym

Boktips! Sofie Sarenbrandts böcker, jag läste precis ut Skamvrån. Ett minus är dock det alltför enkla språket. Katarina Wennstams böcker är bra samt Arne Dahls böcker (fantastiskt språk!). Jag kan också rekommendera Bara du av Ninni Schulman.

Anna

Tack för tips! Kinsella-boken såg bra ut. Själv läste jag nyss ut "OBS: Flirt" (sjukt bra!) samt "Sjöbodsblues" (också superbra!). Rekommenderas. :D

Svar: ska kolla in :)
Moa DeBruin

C

Älskar att läsa, och äntligen vill (orkar?) barnen också lyssna på sagor. Sen att det blir samma bok tjugotretusen gånger får man väl bortse från nu i småbarnsåren. Jag däremot har sedan i januari hunnit plöja 17 böcker (världens bästa avkoppling innan jag ska sova). Får testa Kinsellas böcker när det är dags för ny bok :)

Svar: åh så härligt att läsa MYCKET! så mycket bättre än slöscroll på Instagram
Moa DeBruin

Anonym

Ja, det stämmer, Vargen är alldeles snart ute i bokhandeln!

Svar: yes!
Moa DeBruin

Pia

Jag blev så sugen på Sophie kinsellas bok! Gick och skaffade konto på nextory, letade upp boken, (fanns inte ljudbok som jag ville ha me Aja man kan ju inte få allt)... börjar läsa. Den handlade inte alls om vad jag trodde. Ger den ett försök iaf.. men vad nu? Den är bara 30 sidor? Jahaaa... det finns en annan bok med samma namn och helt annan författare🙈 Haha... jag ska börja om letandet efter boken nu! (Rätt bok..) 😂😂

Svar: haha... <3
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress