Hamburg

Igår var vi i Hamburg. Från Scharbeutz, där vi bor, tar det strax under en timma att åka till Hamburg vilket kändes som en rimlig bilfärd för vår familj (övrigt sällskap stannade dock hemma med ettåringen). 
 
Det började med att jag förberedde pastasallad, frukt och lite fika på morgonen. Detta för att vi skulle slippa leta lunchrestaurang det första vi gjorde. Sen följde jag upp det genom att glömma ALLT hemma.
 
Framme i Hamburg fick vi betala 450 kronor för lunch varav sjuåringen åt en (1) tugga av sin mat för att sedan vara hungrig en timma senare. 
 
:-)))))) 
 
 
 
 
Japp. Men efter denna matfadäs ordnade det upp sig. 
 
Jag rekommenderar alla gånger att besöka Hamburg med barn. Våra kids är ju 7 år (om några dagar) samt 10 år (om två månader) och de aktiviteter vi ägnade oss åt kändes väldigt lagom. Kul att kunna strosa runt och se saker och känna att barnen faktiskt tycker att det är lite spännande.
 
Vi började med ett stopp i Grasbrook park. En liten park med en stor lekplats som ligger i Hamburgs hamnkvarter. Det hela påminde lite om västra hamnen i Malmö. I anslutning till parken fanns flera fik med lunch, mellis, glass och fika. 
 
 
 
 
 
 
Barnen hittade tyska vänner och var snart inne i en fotbollsmatch. De kunde inte prata med varandra men en high five och tummen upp förstår liksom alla.
 
 
 
 
 
 
Sen traskade vi iväg över Hamburgs alla kanaler och broar.
 
 
 
 
 
 
 
Promenaden gick till Miniatur Wunderland. Det är som den låter - världar i miniatyr.
 
Jag läste på en resesajt att en familj varit där en hel dag, men det vet ej sjutton om vi hade kunnat vara. Då får man nog ha en del tålamod. Det var roligt att se alla små städer de byggt upp men efter ca 1,5 timma kände vi oss klara. 
 
 
 
 
 
 
Vi promenerade tillbaka över broarna mot Grasbrook park. 
 
Jag såg ett café med en spännande soppa.
 
 
 
 
 
 
Vi hade en liten turist med oss som ville fota allt han såg. 
 
 
 
 
 
 
Sen tog vi bilen till andra sidan Hamburg till en restaurang som heter Rollercoaster. Där åker maten ner från taket på en bergochdalbana (typ). Väldigt festligt tyckte barnen. 
 
 
 
 
 
 
 
Maten var okej. Inte mer.
 
Men upplevelsen och en bra service var värt besöket. 
 
Vid 19:30 åkte vi hem mot Scharbeutz igen. 
 
Klart slut bra dag hej hej.
 

Kommentera gärna!
IA

Snygg outfit du har där. Nu har ni fina foton att minnas med. Som sagt..Tyskland står helt klart först på listan här alltså. Tack för allt du delar med dig.

Svar: tack själv :)
Moa DeBruin

2019-07-03 ♥ 16:42:00
BB

Tips är att åka ner när de är julmarknad om ni ej gjort de! Vi har tidigare bara varit på Lübecks marknad men i år tänkte vi köra på Lübeck ena dagen (och bo där pga så mycket lugnare än hamburg) och sen tåget in till Hamburg och kolla deras marknad med. Väldigt smidigt med tågen mellan Lübeck - Hamburg om man inte vill köra mer än nödvändigt :)

Svar: julmarknad hade varit häftigt! kan tänka mig tågen är smidiga :)
Moa DeBruin

2019-07-03 ♥ 20:09:26
Anonym

Men vad du gör mig (och maken) sugna på en tysklandssemester 😂 Men vi får nog vänta till nästa år, då barnen är lite större 😃

Svar: tycker verkligen ni ska testa Tyskland :)
Moa DeBruin

2019-07-03 ♥ 22:35:10
Emelie

Fina bilder! Ser ut som en mysig resa :)

2019-07-04 ♥ 00:04:33 » URL: http://www.edahlbeck.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback