En dag i Lübeck

Igår var vi i Lübeck som är en världsarvsstad från 1143. Vi förväntade oss en hel del gamla grejer med andra ord. Och det fick vi.
 
 
 
 
 
Det var väldigt vackert!
 
Om jag får garantier om att slippa renovering och dränering kan jag absolut tänka mig att flytta in i ett sådant här GÖLLIGT hus. Vid fönstret längst upp kan jag i så fall ha ett skrivbord där jag sitter och skriver. 
 
 
 
 
 
På helgerna kan vi åka ut med vår gula folkabuss. 
 
 
 
 
Efter promenad i gamla stan och lunch i en park besökte vi marspian-himlen! Jag äääälskar marsipan och i butiken Niederegger fanns det marsipan högt och lågt. Det fanns också ett vackert fik på ovanvåningen där det dock inte var läge att slå sig ner med tre barn.
 
 
 
 
 
 
Jag hade gärna köpt med mig både en iPhone och ett gäng läppstift om det inte vore för att det är sommar ute och allt antagligen hade smält bort.
 
 
 
 
 
 
På torget i gamla stan var det handbollscup. Vi såg lag från Sverige. Barnen älskar handboll så vi tittade på flera matcher. 
 
 
 
 
 
 
Sen skulle vi äta middag och slank in på en hamburgerrestaurang. Alla menyer var på tyska och servitören kunde måttlig till absolut ingen engelska så vi fick gissa oss fram. Jag läste tyska i skolan och har till min förvåning haft en del anvädning för det???
 
Min bror beställde en Nacho macho med BBQ beef och rutten jalapeno, som ni ser. 
 
 
 
 
 
 
Självklart betyder roten rutten, ja. 
 
 
 
 
 
Sjuåringen köpte walkie talkies för egna pengar och lyckades ratta in en tysk taxistation. Möjligt att han styrde om hela Lübecks taxiverksamhet innan vi åkte tillbaka till Scharbeutz. 
 
 
 
 
 
Japp. Ytterligare en fin dag. 
 
Jag gillar Tyskland.

Kommentera gärna!
IA

Ja verkligen..häftiga tinnar och torn och rosor som klättrar upp på takåsarna, små gränder och så himla fint. Blir så sugen på att åka en resa själv. Kul med handboll mitt i alltihopa.

Så han har sambandscentral för hela Lübeck sonen. Undrar hur det utvecklas jag.

2019-06-29 ♥ 13:57:13
Anonym

Det viktigaste...var hamburgaren god då? :P

Svar: japp det var den :)
Moa DeBruin

2019-06-29 ♥ 14:13:59
Emma

Va härligt ni verkar ha det! Blir själv sugen på att åka dit. Var i Hamburg, Berlin och Bremen för några år sedan. En av mina bästa resor någonsin 😊

Svar: Tyskland är väldigt fint helt klart :)
Moa DeBruin

2019-06-29 ♥ 15:21:37
C

När vi var i Tyskland med min mamma en gång gick vi förbi rådhuset. Rathaus stod det alltså. Min mamma sa råtthuset 😂 och min pappa undrade vart tusan ausfahrt låg nånstans eftersom alla vägar verkade leda dit när man åkte på autobahn..

Svar: haha... :)
Moa DeBruin

2019-06-29 ♥ 15:35:08
Måddan

Härligt jag skulle kunna göra lika ♥️♥️♥️

2019-06-29 ♥ 19:18:27 » URL: http://hogvolen.blogg.se
Måddan

Härligt jag skulle kunna göra lika ♥️♥️♥️

2019-06-29 ♥ 19:18:29 » URL: http://hogvolen.blogg.se
Anonym

Härlig blogg.

2019-06-29 ♥ 20:05:31
Anonym

Men vad härliga bilder!

2019-06-29 ♥ 23:15:03 » URL: http://motplus.blogg.se
Anonym

Va konstigt, jag fick meny på engelska där. För övrigt behövde jag gå och kiss. Går upp och ser att de är 3 dörrar och har ingen aning om vilken som är toa. Sen öppnar jag en dörr och plötslgt är de någon man som berättar något på tyska i högtalare och de är en mörk korridor med barnfigurer på dörrarna. Undrar vart fan jag hamnat och går därifrån utan att fattat vart toaletten är. Min sambo (som kan tyska) går sen på toa och kommer tillbaka skrattandes. Tydligen välkomnar rösten en till landet ingenstans (heter de va?) och att här blir alla barn igen och därför är de inga vanliga vuxna figurer på toalettdörrarna. HUR skulle jag fatta de! Jag vågar väl inte gå in i ett mörkt rum å sen ba åh ett rum för barn här går jag in.

Svar: till oss sa dom redan i dörren att det inte fanns meny på engelska. Dom kanske ville att vi skulle bli avskräckta med tanke på personalens egna ringa kunskaper i engelska ;)
Moa DeBruin

2019-06-30 ♥ 17:05:49

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback