Grillning och goda drinkar

Igår var vi hos våra kompisar Jonna och Jacob på grillmiddag. Man kan väl säga att vi halvt om halvt bjöd in oss själva. Det är lite så man får jobba när man inte har ett kök. 
 
Jag fick i uppgift att köpa pommesfrittes till barnen. Vilket jag glömde. 
 
Jo jag vet.
 
I HAD ONE JOB! 
 
Lite så. 
 
Men det gick bra ändå. 
 
Vi fick rabarberdrink innan middagen. Den. Var. Så. God.
 
Jag måste göra den så fort vi har fått vårt kök tillbaka (här är receptet, fast vi drack med alkoholfri cider). Våra rabarber växer som om de vore uppfödda på gödsel, antibiotika OCH doping så det kan bli många drinkar. När jag tänker efter borde vi nog ha en invigning av vårt kök där vi bjuder på rabarberdrink... Och smörgåstårta? Vi borde verkligen tacka alla de som har ställt upp och bjudit oss på middag den senaste veckan. Och tagit sig ann våra barn.
 
 
 
 
 
Huuuuur som helst. Det blev grillad kyckling och egen potatissallad med limesås. Också SINNES gott. Jag gjorde en marinad på soja (1/2 dl), olja (2 msk), honung (1/2 dl), 2 vitlökar och riven ingefära (efter behag). 
 
 
 
 
Sen skålade vi för att Jonna har fått högsta betyg på ett skolarbete om integration inom arbetslivet. Jag frågade om vi skulle skåla för något mer och då tyckte sexåringen att vi skulle skåla för att Jonna har släppt en bok också. Så det blev två skålar för Jonna. Sen skålade vi för den goda maten också. Och trevligt sällskap.
 
Fem ungar har vi producerat tillsammans. Fem ungar som leker, showar, hoppar studsmatta, spelar spel, spiller, kladdar, stökar ner och är allmänt gölliga. 
 
 
 
 
 
En mycket fin kväll.
 
Nu ska jag montera lådor. 
 

Kommentera gärna!

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback