Spiderchick

På stranden i Scharbeutz
Vi har det ypperligt bra här i Scharbeutz tackar som frågar. 
 
Huset som vi har hyrt är verkligen superbt. Jag kan länka det framöver, ni är flera som har frågat. Förutom en terrass har vi även tillgång till en liten trädgård där vi grillade igår kväll. 
 
 
 
 
 
 
Sen avnjöt vi kyckling och klyftpotatis på terrassen. Samt en rad märkliga såser som vi hade handlat på oss i panik. Kall bearnaisesås verkar inte ha nått tyska kyldiskar. 
 
 
 
 
Jag har insett att tyska i skrift är så som jag pratar låtsasdanska.
 
– Kräääääftig och aromaaatish. 
 
 
 
 
 
Jag älskar för övrigt att samma rutin håller på att utspela sig här i Tyskland som det gjorde förra året i Danmark. Det vill säga jag sover över min utlovade morgonpromenad och stapplar istället upp vid 09-snåret till ett dukat frukostbord. 
 
 
 
 
Rätt trevligt ändå? Trots att jag missar min promenad. 
 
Vi bor cirka 200 meter från stranden. 
 
 
 
 
 
Vi behöver bara gå ner för en backe och korsa en bro.
 
 
 
 
 
Vattnet ger Grekland-vibbar. Idag är det 30 grader i luften. Imorgon ska det gå ner till 20 grader. Danke und lov*.
 
 
 
 
Sådana här små "hytter" eller vad det nu kallas ser vi inte bara på stranden utan även i varje trädgård och på varje balkong? Det verkar med andra ord vara en grej. Tyskarnas loungegrupp? Det verkar även som att de går att fälla ihop och bära med sig. Om man nu skulle vilja böka med sig en hel soffa på en utflykt.
 
 
 
 
Jag hade ingen uppfattning om den här delen av tyska kusten innan men det är ungefär som att komma till Båsta eller dylikt? Med strandpromenad, restauranger, kiosker och klädbutiker. Parentesen är att det inte verkar vara högsäsong här ännu utan det är rätt lugnt. 
 
Skönt. 
 
Eller jag menar schöööönt. 
 
* Tack och lov.
 
Anonym

Låter underbart!

IA

Ser helmysigt ut. Toppenresa med barn. Och pensionärer också för den delen. En semester som skulle passa mig..Jag haft tankar på att åka till Tyskland, men det har inte blivit av än. Både denna ort och Tysklands storstäder verkar lockande. För att inte snacka om jul marknaderna. En julweekend resa skulle vara något.

Kul att du visar upp lite och hur det ser ut.

Måddan

Härligt med lite semester och se något annat . Nästa gång får ni ta med beasåsen i massor och kränga till dom där nere 👍

Måddan

Härligt med lite semester och se något annat . Nästa gång får ni ta med beasåsen i massor och kränga till dom där nere 👍

Svar: kan helt klart bli business av det!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress