Spiderchick

Planera en köksrenovering
Jag kan ju summera vår köksrenovering med att det från vår sida var KATASTROFALT planerat. 
 
Både jag och min man (speciellt jag) har en tendens att gå in i saker med en naiv inställning. Äsch det löser sig liksom. Vilket är en egenskap som har tagit mig långt många gånger men kanske inte en inställning som är så bra när man renoverar ett kök. 
 
 
 
 
 
 
 
Mina råd inför köksrenovering:
 
1. Innan du kör igång - ta konsultation av en hantverkare i vilka steg ni ska ta renoveringen. Skriv ett körschema. 
 
2. Det du vill ha ett schema över är rivning, golv, vatten, el och montering. Dessa grejer kommer behöva gå omlott. Planera.
 
3. Räkna med att planerna kommer ändras.
 
4. Fundera över vart du ska förvara dig själv och ditt liv under tiden du inte har ett kök. Ska du koka kaffe i sovrummet eller badrummet? Ska micron stå vid tv:n eller i en garderob?
 
 
 
 
 
 
5. Lista minst 10 rätter som är goda att äta kalla (dessa kommer du behöva varva). 
 
6. Boka med stadig och bestämd hand in en hantverkare för de delar du behöver ha hjälp med. 
 
7. Ha en plan för var alla kollin med köksdelar ska stå när dessa levereras.
 
8. Dra för jössenamn inte igång ytterligare renovering samtidigt (så som exempelvis ett fönsterbyte). 
 
9. Renovera inte när du har små barn. Tro mig. Du vill inte ha en klåfingrig tvååring springande bland skruvdragare och spikar.
 
10. Ta ett djupt andetag. 
 
11. Renovera sedan aldrig mer igen. 
 
12. Talar möjligen för mig själv nu. 
 
13. Men kommer liksom inte att renovera på minst 10 år. 
 
14. Tack och bock. 
 
Skatan

Vi renoverade vårt kök i september. Jag tog bebisen, 5-åringen, hundarna och bosatte oss hos mamma medan maken fick sköta renoveringen. Det hade inte gått annars. Mitt andra tips är att riva det gamla köket innan ett helt nytt kök levereras. Speciellt om man har ett kök på typ 30 kvadrat som liksom tar upp 1/4 av våningen 😅 vi hade kartonger och vitvaror överallt!!!

Svar: Mycket smart att göra en flytt om man har möjlighet, det har inte vi haft tyvärr. Men vet att våra grannar bodde borta i typ tre veckor när de renoverade
Moa DeBruin

Carro

Tänk hur olika det kan vara. Jag älskar att renovera och tycker att det går utmärkt att renovera med barn oavsett ålder. Är på hus nummer 2 och renoverar och det är fortfarande kul :)

Svar: Äh fy! Jag förstår verkligen inte charmen i renovering. För mig har det bara varit ångest och stress. Men ja vi är ju alla olika :) Tur att inte alla är som mig för då skulle inte många hus fräschas upp ;)
Moa DeBruin

Emma

Pga lite ostadig marknad där jag bor sålde vi vårt hus och flyttade in i en hyreslägenhet medan vi letade nytt. Vi hittade ett ganska snabbt men har bestämt oss för att bo kvar i lägenheten ett tag till medan vi renoverar det nya huset. Lite jobbigt med dubbel boendekostnad men när jag läser om er renovering känns det helt rätt. Det ska bli så j-a skönt att slippa bo i kaoset den här gången!

Svar: ni gör helt rätt! Att bo i en renovering är Vidrigt med stort V. Beroende på hur känslig man är för oreda då men jag är uppenbarligen väldigt känslig för det. I-länning deluxe men ändå.
Moa DeBruin

Emma

Och här kommer tips från Planeraren nr 1:
- gör matlådor en masse så ni kan mikra och äta varm mat. Kanske varva med den kalla. Köttfärssås, lasagne, stroganoff, andra grytor. Stora batchar och frys in!

Svar: Mycket smart!
Moa DeBruin

Anna Maja

Vi har renoverat oss igenom hela vårt hus, ett rum i taget (utom badrummet) och det som var jobbigast var utan tvekan de nästan 3 (!) månaderna vi var utan kök. Att det tog tid berodde på att min sambo gjorde allt själv och vi skulle ändra på en massa saker och dra ny el så hela rummet blåstes ut.

Vi överlevde genom att ha kokplatta i vardagsrummet och diska i badrummet. Konstigt hur vardagsmässigt sådant kan bli till slut. Vad vi egentligen åt under dessa tre månader minns jag inte längre. Antagligen massa pasta med sås..

Svar: haha... bra jobbat av er!!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress