Tips på serier

Jag har en ny favoritserie. Och en ny favoritskådis.
 
Killing Eve. Och Jodie Comer. 
 
Killing Eve på HBO är ett varmt serietips från mig till er. SÅ bra! Den handlar om polisen Eve som blir besatt av att hitta yrkesmördaren Villanelle. Villanelle i sin tur blir besatt av Eve. En slags ömsesidig besatthet uppstår. En väldigt bra och välgjord serie med spännande kvinnokaraktärer. Att kvinnorna får vara mångsidiga är ju numera ett krav från min sida, annars kan det kvitta.
 
 
 
 
Jodie Comer spelar Villanelle och jag njuter av varje scen hon är med i. Hon spelar både mjuk och hård, humoristisk och komplett galen. Ena stunden sympatiserar jag med henne för att i nästa stund chockas över vilken komplett psykopat hon är. Hon pratar ryska, franska och brittiska på ett sätt som fick mig att behöva googla på vart människan egentligen kommer ifrån. Hon är från Liverpool. 
 
Som sagt. Ett tips!
 
På tal om mångsidiga kvinnokaraktärer så längtar jag efter Handmaids Tale som har premiär 6 juni och vars handling tyvärr är mer aktuell än någonsin med tanke på alla galenskaper kring inskränkta aborträtter. Jag längtar också efter Big Little Lies som har premiär 10 juni och vars första säsong var magi. Aaaaah...
 

Kommentera gärna!
Caroline

Måste nog skaffa konto på HBO igen 🙈👍

Svar: do it! :)
Moa DeBruin

2019-06-03 ♥ 10:57:30

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback