Spiderchick

You win some you lose some
Under renoveringen har jag varit lite orolig att vi ska förstöra saker här hemma. När vi fixar något har vi nämligen som ofrivillig tradition att förstöra något annat. Det är inte ovanligt alls.
 
Tre exempel:
 
Bord - handduk
Vi skulle betsa vårt köksbord och kökssoffa. ÅÅåå vad fint det kommer bli tänkte vi. Kanske mest jag. Min man började betsa med den mörka färgen. Jag lämnade honom ensam en stund men det skulle jag aldrig ha gjort för när jag kom tillbaka såg jag som i slow motion hur han hade tagit en av våra alldeles nya VITA badlakan att smörja ut betsen med. Ett tjock, fluffigt, vitt och ganska dyrt badlakan. Det blev aldrig sig självt igen. Men bordet blev fint. 
Vi vann: Ett bord och en soffa.
Vi förlorade: Ett badlakan.
 
 
 
 
 
 
Handfat - kniv 
I vårt handfat kan man trycka ner en plopp om man vill fylla handfatet med vatten. Som brukligt i ett handfat, kan tänkas. Problemet med vår plopp är bara att har man väl tryckt ner den går den inte trycka upp igen - något som hände för en tid sedan. Jag fick panik och skulle försöka få upp ploppen. Till hjälp tog jag en globalkniv vars vassa spets jag tryckte in under ploppen med resultatet att spetsen på kniven gick av och ploppen rispades (ganska rejält). Men upp åkte den igen!
Vi vann: Ett fungerande handfat.
Vi förlorade: En kniv. En plopp utan rispor.
 
 
 
 
 
Väggen - parketten 
När vi flyttade in i vårt radhus beslutade vi oss för att måla väggarna i vardagsrummet vita. Sagt och gjort. Vi for runt med penslar och färg och gjorde väggarna alldeles vita, släta och neutrala. Tyvärr var parkettgolvet inte lika neutralt efteråt. Trots att vi skyddat det med papper fanns det plötsligt flertalet vita fläckar över golvet och ja... Fläckarna är kvar än idag. 
Vi vann: Vita väggar.
Vi förlorade: En fläckfri parkett.
 
Jag säger inte att det här är något problem. Jag bara noterar att det ofta går till så här när vi "fixar" något.
Anonym

Är inte all väggfärg vattenlöslig nu för tiden?! Bara att ta en blöt disktrasa och gnugga bort färgen från golvet. Kanske inte nu flera år senare men när det var nymålat 😂😂😂
-Jenny-

Svar: haha ingen aning?? Kanske det? Eller så upptäckte vi det för sent. Det är ganska subtila fläckar men dom FINNS DÄR ;) Och nu går dom inte bort, så mycket vet jag
Moa DeBruin

Anonym

De där j-la moderna propparna i handfat/badkar. De funkar inte här heller p man blir vansinnig. Ett skonsammare tips än kniven är dock liten sugpropp som brukar följa med när man köper taklampor av typen spotlight (ska använda för att sätta i ny lampa)

Svar: sugpropp? Det lät onekligen som ett life hack :)
Moa DeBruin

Mari

De handfat jag har stött på som har en nedtryckbar plopp, har haft en spak eller något annat på sidan/under eller liknande som gör att ploppen ploopar upp igen :)

Svar: ja men jag vet det borde ju finns en spak! Men det finns ingen hos oss?? Så störigt.
Moa DeBruin

Johanna

Det går att slippa ny spets på kniven!! Om ni inte slängt den ☺️ Typ via knivbrev

Svar: det blir nog släng på denna :)
Moa DeBruin

Elin

Fläckarna bör med all rimlighet att få bort fortfarande! Har ni testat med en skrubbsvamp (med den rispiga sidan mot golvet) och gnugga bort fläckarna med vatten och diskmedel? Krävs envishet men det böör gå! (Har gjort det själv).

Svar: vi har väl i ärlighetens namn inte jobbat svinhårt för att få bort dem. Ska testa ditt tips!
Moa DeBruin

Anonym

Dom vita fläckarna borde väl gå att få bort med aceton eller nagellacksborrtagning...Fast sedan måste man nog lacka eller olja in parketten igen på dom ställena där man tagit aceton 😅

Svar: lacka om måste vi göra ändå... någon gång ;)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress