Bra köksplanering

Jo tack det gick bra igår på köksplaneringen!
 
Killen som vi planerar med verkade inte ta så värst illa upp för att vi ville byta ut vissa vitvaror. Och vi kunde behålla vår nuvarande diskmaskin. 
 
Vi valde dessutom bort de här släta luckorna...
 
 
 
 
 
... till förmån för luckor med stuckatur.
 
 
 
 
Även om stuckaturluckor (vet inte ens om det heter så?) säkert är svårare att rengöra så kändes de väldigt mycket mer levande när vi jämförde. 
 
Vi kommer även att ha några vitrinluckor eftersom vi inte har plats för ett vitrinskåp i vårt lilla radhus.
 
 
 
 
 
Jag är SÅ imponerad över alla de som jobbar som köksplanerare på Ikea!
 
Så här:
 
1. Planeringsverktyget är svinpilligt.
2. Man måste vara intresserad av mått (zzzZZZzz).
3. Man har att göra med olika viljor.
4. Man får antagligen en ofrivillig insyn i folks relationer. Nä men sa vi verkligen vita luckorna? Va, tog inte DU mått på arbetsbänken? TAR VI INTE MÄSSINGSHANDTAG SÅ FLYTTAR JAG!
5. Man ska dessutom förhålla sig till kundens budget. 
 
Jag är inte avundsjuk. 
 
I nästa inlägg ska jag visa er ritningen. 
 
 

Kommentera gärna!
Skatan

Sävedal är jättefina luckor. Det valde vi till köket som vi byggde för 1/2 år sen. Men visst samlas det damm... mvh hon som hellre planerat ett kök 17 gånger än städar 🙈

Svar: Hehe 😁🙈
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 08:21:43
Amanda

Såå spännande detta med eran köksrenovering! =)))(eftersom jag själv jobbar på deras lager strax utanför Jönköping hehe). När jag och sambon skulle köpa en (1!) köksstomme till vårat lilla kök i hyreslägenheten vi bor i nu, så skrev våran kille på varuhuset inte ens ner mått eller vad luckorna hette eller något. Han kom ihåg allt ändå! Det var imponerade tyckte jag, trots att det bara handlade om en stomme.

Svar: Verkligen imponerande!
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 11:29:38
Christina

Ser jättefint ut :) Ni gjorde helt rätt att välja luckor med struktur. Platt blir lätt väldigt tråkigt och generiskt tycker jag. Vi har strukturluckor och jag har aldrig tänkt på att det skulle vara svårare att torka. Fast jag torkar aldrig köksluckorna i och för sig (förutom om jag spiller något färgglatt på dem). Gör folk det alltså?

Svar: Jo jag torkar nog av dom ibland hehe. Men ja det blir ju mer levande helt klart
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 11:31:35
Paula Magnusson

Så fina luckor! Vi har samma smak 🤗

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 14:00:51 » URL: http://bypaulas.blogg.se/
Christine

Ett tips är att köpa vitvaror av annat märke än Ikeas. När vi renoverade kök blev vi avrådda att köpa Ikeas vitvaror från flera håll. Vi köpte köket från Ikea men vitvarorna från Bosch, funkar alldeles utmärkt. Vi kollade mycket på olika test-sajter o Bosch och Siemens fick oftast bäst testresultat. De har ju samma tillverkare men Bosch är lite billigare. Svärisarna har Ikeas vitvaror o de ångrade sig verkligen, bla en kombinerad micro o ugn som är helt värdelös... Så kolla runt på andra vitvaror är mitt tips 😊

Svar: Vi är ju lite bekväma och tycker det känns gött få allt levererat från samma ställe, men kanske värt att kika runt lite...
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 18:59:27
Linn

Håller med om att köket ser mer levande ut med infällning i skåpdörren. Men jag ska absolut inte ha det i mitt nästa kök! Det fastnar skit i hörnen på infällningen som man bäst får bort med tandborste, och det orkar jag inte stå och fixa med i veckostädningen. Ja, kalla mig lat, men jag önskar mig luckor som man drar trasan över och som är rena. Utan tandborste 🙈

Svar: Nu gjort du mig ambivalent!! 😆
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 19:25:27
Anonym

Spegelluckor heter det :) japp, håller med: superfina men för j*vliga att hålla rena i själva spegeln.

Svar: Aha 👌🏻 får leva med det 🙈
Moa DeBruin

2019-03-30 ♥ 22:16:16

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback