Spiderchick

Brinn för Josefin
Det enda mina sociala flöden har handlat om i helgen är dokumentären om Josefin Nilsson. Och jag förstår varför, den berör. Jag såg den igår. Och jag grät. 
 
Jag tycker verkligen att ni ska se den och det kan ni göra här.
 
 
 
 
 
 
Jag minns hur jag ÄLSKADE låten Älska mig för den jag är SÅ mycket som liten. Jag spelade den på kasettband om och om igen och sjöng med HÖGT. Vilken artist hon var Josefin! Och skådespelare. Jag älskade filmen Adam och Eva med Josefin som Eva. 
 
Tyvärr råkade Josefin ut för en våldsam man. Han bröt ner henne psykiskt och fysiskt. Slog henne sönder och samman. Slängde henne in i en vägg så att väggen gick sönder. Sparkade hennes rygg i bitar. Hon fick operera den flera gånger. Fick äta smärtstillande, tappade håret, tappade livsgnistan...
 
Medan Josefin tappade allt fortsatte hennes förövare precis som vanligt. Jo, han dömdes för sina hot och sin misshandel. Men domen, en villkorlig sådan, är ett hån. Ännu mer hånfullt är det hur samhället fortsatte att hålla famnen öppen för denna kvinnomisshandlare. Han fick fortsatt stora roller på Dramaten (som är skattefinansierad). Hans karriär rullade på som om ingenting hade hänt. DET är skevt kära vänner. En kvinna kan inte dricka ett glas för mycket på after worken eller ens säga vad hon tycker utan att karriären står på spel - men en man kan supa, misshandla, knarka, hota, ofreda, härja, gorma, bete sig allmänt svinigt och rent ut sagt livsfarligt och samhället rycker på axlarna.
 
Kan ni tänka er en kvinna bete sig ens hälften så dåligt och komma undan med det? Kan ni tänka er samhället släta över en kvinnas sviniga beteende så till den milda grad att hon till och med får ha med sig en "barnvakt" på filminspelningarna för att inte råka "ställa till det"??
 
Det skulle aldrig hända. Någonsin. Ever. 
 
I vanlig ordning uttalar sig Katarina Wennstam mycket vettigt (läs alla hennes inlägg i ämnet här). 
 
 
 
 
 
 
Om samhället inte lyssnar på våra protester så kommer de i alla fall att lyssna på pengarna. Money talks. Så är det. 
 
Jag är helt säker på att om 50 år kommer vi se tillbaka på det här med hakorna cementerade i golvet. Jag kommer berätta för mina barnbarn om hur "manliga genier" fick lov att bete sig och de kommer inte tro sina öron. 
 
Men viktigast nu och för alltid är att vi sluter upp bakom de kvinnor som behöver oss <3 Josefin finns inte mer och det är så oändligt sorgligt att hon inte fick fortsätta leva sin passion, leva sitt liv. 
 
Brinn för Josefin!
Anonym

#brinnförjosefin 👏

StrongMama

Brinn för Josefin !

Sofia

Så tragiskt öde...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress