Spiderchick

Festliga tips
Jag fick en fråga.
 
Åh min mamma fyller 60 i maj och jag har sån p-a-n-i-k för vad vi ska ordna!! Har du (eller någon annan snäll själ här inne) några tips? Både presenttips eller tips på någon kul aktivitet att hitta på, eller quiz som ni gjorde? Alla tips är välkomna!
 
Här kommer ett gäng festliga tips från mig, rent generellt:
 
1. Livemusik 
Livemusik är en omedelbar stämningshöjare för större fester. Du kan bjussa på korv med bröd utan korv till middag - har du livemusik kommer folk ändå tycka att de har varit på festernas fest. Det måste inte vara ett helt band, en grym trubadur gör susen. 
 
2. Vilken typ av gäster?
Att fundera kring typen av gäster eller storleken på festen känns ju givet. Anpassa lekarna där efter. 
 
3. Lagaktiviteter
Lagaktiviteter är bra. På så vis lär gästerna känna varandra på ett ledigt och avslappnat sätt. 

4. Delaktigheten
Skapa en mix i lekarna där man ömsom lyfter kvällens huvudperson ömsom lyfter gästerna. Att alla får känna sig sedda skapar gemenskap. 
 
 
 
 
 
5. Körschema
Skapa ett körschema för kvällen. Alltså ett schema där du skissar upp kvällen. Skriv in klockslag för varje grej och hur lång tid det får ta. Min erfarenhet är att det mesta går mycket snabbare än vad man tror.
 
6. ToL-mixen
När du skriver ditt körschema skapa då en så kallad ToL-mix. Det vill säga en mix mellan Tvång och Ledighet. Det kan till exempel handla om att man inleder med mingel (ledighet), sedan en laglek (tvång), sedan middag med fri sittplats (ledighet) (bordsplacering hade varit tvång), sedan laglek (tvång), sedan ledigt mingel... Ni fattar. En fest med bara tvång blir sällan bra men en fest med bara ledighet blir inte heller bra för då tenderar folk att gruppera sig med folk de redan känner. Mixen blir bäst. Och ja jag tycker att tvång känns som en bra term att använda i festliga sammanhang.
 
Det var några tips från mig det.
 
Imorgon tipsar jag om lekar.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress