Köksplanering - så gick det

Jaha. Så igår var vi på Ikea för att få hjälp med att planera vårt kök (på intet sätt ett samarbete men det förstår ni va?).
 
Det började med att vi mötte upp vår köks-planerare. 
 
– Välkomna! Nu ska vi planera ert DRÖMKÖK! tjoade han. Vart börjar vi?
– Jag vill börja med att säga att vi HATAR sådant här, svarade jag. 
 
Skämt åsido. Eller jo. Jag sa så. Fast trevligt förstås. 
 
Vi förklarade att 1) vi vill ha ett klassiskt kök som håller länge 2) inte under några omständigheter vill ställas inför en massa val i stil med vill ni att gångjärnen ska gå i putsad shabby chic semi-rosé eller oputsad, lätt högblank gammalsilver? 
 
– Behöver jag välja mellan olika nyanser springer jag och äter köttbullar direkt, tänkte jag i mitt stilla sinne.
 
Säljaren förstod grejen för mötet gick snabbt och lätt. Vi kikade runt i kanske 10 minuter innan vi bestämt oss för färg på luckor, bänkskiva och handtag. 
 
 
 
 
 
 
Det blir vita luckor. Gärna ha en variant som går att måla om. På så vis kan man om man önskar i framtiden (vi eller någon annan som kanske köper av oss) (på sikt vill vi ju ha ett större hus) uppdatera köket utan att behöva riva ut allt.
 
Sen blir det troligen dessa handtag och den här ljusa bänkskivan:
 
 
 
 
 
 
Säljaren målade upp vårt kök på en ritning och gav oss en bra planlösning utan att ställa en miljard, uttröttande frågor.
 
 
 
 
 
 
Perfekt! 
 
Nu har vi något att utgå ifrån. Vi ska suga lite på karamellen, ruva lite på ritningen så att säga, och återkomma om en månad för att lägga en definitiv beställning. 
 

Kommentera gärna!
Carro

Najs! Ska dock villigt eränna att jag aldrig mer kommer ha ett vitt kök. All skit syns direkt på luckorna och jag gör typ inget annat än och torkar luckor....

2019-03-03 ♥ 17:55:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback