Spiderchick

Ritningen över vårt kök
Så här kommer vårt kök se ut framifrån (obs luckorna ska vara vita). Eller ja, från platsen där man sitter och äter. 
 
 
 
 
 
 
Från sidan. 
 
 
 
 
 
Och andra sidan. 
 
 
 
 
 
 
Vi funderade på om vi skulle ha kylskåpet integrerat. Alltså så ett kylskåp som er ut som en vanlig kökslucka. Men då skulle vi förlora förvaringen ovanför plus att det invändigt skulle bli mindre och då kändes det inte motiverat. 
 
Som ni ser har vi dessutom kyl och frys i ett. Det är medvetet val. En del brukar bli förfärade när de ser att vi har så liten frys men för oss fungerar det super! Jag vill inte ha en stor baouta frys att fylla med massa mat som vi ändå aldrig kommer ta ut och tina. I vår frys har vi rostbröd, bär, ibland riven ost, fisk, ibland glass (oftast inte eftersom ett av våra barn har lite svårt att hantera tillgång till glass), några frysta kryddor... Ja. Det är väl det?
 
När elen gick förra helgen kan jag säga att jag var ganska glad att vi inte hade massa frysmat. Så tänker vi. I övrigt veckohandlar vi och får plats med veckans matsedel i kylskåp och skafferi. 
 
Japp. Det var den romanen om min kyl och frys som ingen hade frågat om...
 
Är nu mycket pepp att lägga beställning då planeringen känns superbra.
 
Anonym

Haha de med liten frys var de första jag tänkte på! Själv hatar jag att inte ha stor frys, finns aldrig plats så man kan laga mat och frysa in.

Svar: Min värsta grej är att ha frysta matlådor! Nä jag är inget fan av att frysa in alls ;)
Moa DeBruin

Anonym

Ser superfint ut! Jag älskar att fylla frysen med ärtor, spenat, sojabönor, färs, vegetariskt halvfabrikat mm så att man alltid har mat. Men skulle nog klara mig på en halv också!

Svar: Ärtor har vi också i frysen! När du säger det. Ja för vår del skulle vi garanterat fylla en hel frys med saker vi aldrig plockar ut igen. Bättre att stävja mig själv ;)
Moa DeBruin

Louise

Snyggt! Gillade det i grått också :-)

Vad är det för smart skiva över elementet? Extra arbetsbänk?

Svar: ja precis, vi har en sådan idag också :)
Moa DeBruin

Elisabet

Oj, ja vi har en stor frys som dock inte känns så stor för den är ofta fullproppad. Men maten går ändå åt. Skönt att inte ha mat man blir stressad av att den måste användas snabbt. Bra dock att inse när det går att nöja sig med mindre!

Therese

Vi satte också in kombinerad kyl/frys dock integrerad 🙂 hade två stora innan men gillar att bara köpa hem det som ska ätas veckan som kommer. Inget blir gammalt eller bortglömt längst in. Har också två barn och utrymmet i kylen räcker för oss. Däremot har vi en extra frys nere i källaren och där ligger maten och ja..... glöms bort.... 🙈

Svar: hehe vi hade en extra frys i källaren först och den användes... noll.
Moa DeBruin

Camilla

Vi är lika många i vår familj och har samma. Ibland får man tetrisa lite i kylen men nej, större behövs inte! ✌️

Jenna

Jättefint! Undrar bara, var är mikron? Snyggt med klassiskt vitt, men grått är också fint.

Svar: Micron kommer stå på arbetsbänken till höger om fönstret :)
Moa DeBruin

Anonym

Hej!
Jag brukar inte kommentera, men som köksspecialist på Ikea så måste jag fråga:
1. Den övre horisontella luckan till väggskåpet kommer att hamna på 232 cm höjd från golvet när den är öppen.
Kommer ni att nå att stänga den? Jag gör det inte ens om jag hoppar och är 170cm. Är det praktiskt att använda en pall varenda gång?

2. Har ni gjort ett aktivt val att ha diskmaskinen mitt i arbetsytan?
Senario: du lagar mat, sköljer av disk och ställer in i diskmaskinen allt eftersom. Behöver då antingen öppna/stänga flera gånger eller gå runt den öppna luckan med risk att snubbla.
Eller att en lagar mat och den andra plockar disk, och där har vi en snubbelrisk.
Att snubbla över en diskmaskin med en kniv eller gaffel pekandes uppåt hade varit fruktansvärt.

Men så länge en vet om riskerna och gort ett aktivt val så kanske en kan leva med det.

Lycka till 😊

Svar: Hej! sicken bra input. Diskmaskinen blir kvar där den är. Oklart om det skulle gå att flytta på den med tanke på rör och grejer? Vet faktiskt inte men alla grannar i vår förening har diskmaskinen där. Angående luckorna så har du ju väldigt rätt. Nu blir jag konfunderad varför vår planerare alls lagt luckorna så? (ej vårt förslag)
Moa DeBruin

Jenny

Vi har en fullhöjdsfrys och en halvfrys (en kyl/frys alltså) i köket och en halvstor frysbox i källaren. Frysboxen behövs för att bland annat kunna frysa ett helt lamm eller gris/vildsvin. Just nu pågår jobbet med att äta ur frysarna så mycket vi kan för att senare under sommar och höst fylla på med ny fräsch mat inför vinter och vår.
En plan vi har är att i framtiden ha egna djur och då måste vi ha gott om förvaringsmöjligheter.

Svar: imponerande plan! :)
Moa DeBruin

Kökspecialist nr.2

Hej!
Jag jobbar på ikeas köksavdelning. Det är en jättebra lösning med luckor ovanför varandra för att få ett annat utryck och roligar luckor. Horisentella gångjärn är ställbara, så du kan spänna dem hårdare för att de inte ska åka upp längre, vilket gör att luckan inte försvinner förlångt upp.

Diskmaskinen placering är lite svår, tänk på flödena, men där den är placerad nu är det bättre för det går inte att ha under bänkskivan och inte precis när man kommer in i rummet. Ni har fått bra hjälp och en bra lösning!

Svar: Okej tack för input ☺️👌🏻
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress