Spiderchick

Att jobba hemma
En vanlig fråga jag får när jag berättar att jag jobbar hemifrån 2-3 dagar i veckan är om det inte är svårt att få något gjort? Börjar du inte dammsuga istället eller plocka ut tvätten eller titta på en serie? 
 
Svaret är: Absolut inte. 
 
Jag har jobbat hemifrån i tio år nu och jag skulle snarare säga det omvända.
 
 
 
 
 
 
Jag glömmer äta frukost, jag sitter vid datorn och äter min lunch och jag borstar tänderna fem minuter innan jag ska hämta barnen (inte lämna, hämta barnen). Det finns med andra ord ingen tid till att börja dammsuga eller plocka ut en tvätt eller se en serie. Det skulle märkas ganska omgående om jag inte gjorde det jag skulle för jag har deadline på allt jag gör och människor förväntar sig saker av mig. 
 
Det var betydligt lättare att skjuta på arbetsuppgifter och göra lite annat (typ tjöta vid kaffemaskinen) när jag jobbade på kontor och ingick i ett team där vi hjälptes åt med allt.
 
Idag mailade jag Matilda en to do-lista vid 06:30-snåret (innan barnen vaknade) och nu har jag en hel del att bocka av. Jag ska sammanställa statistik, skicka fakturor, skriva texter, maila innehållsplaneringar för sommarveckorna unt so weiter. 
 
Över och ut hemmajobbs-njut
 
Anonym

Vad heter klätterblommorna? De är fantastiska 😍

Svar: Åh jag vet tyvärr inte? Men det är de där blommorna med tjocka blad som typ alltid finns i alla blomsterbutiker :) Jag har låtit dem växa upp sig.
Moa DeBruin

Nettan

Jag håller fullkomligt med dig - får mera gjort när jag jobbar hemifrån. Kopplar upp mig till jobbets nätverk och bara kör ! I love it !

Marias bokhylla

Jag har dagar när jag inte får något gjort på hemmakontoret men det är sällan. Det svåraste för mig är att sluta, det finns liksom ingen naturlig bortkoppling från jobbet som att åka hem, för där är jag ju redan.

Sedan tycker jag att det är tydligt att folk har den känslan, att man inte gör något för att man jobbar hemifrån. Har flera gånger fått höra "Ja, men du kanske ska ta hem (valfritt barn) om hen är lite nere idag, du har ju möjligheten som jobbar hemifrån." Eh, nej? Som egenföretagare har jag inget skyddsnät som plockar upp de uppdrag som inte görs. Blir så himla less. Aldrig någon som skulle be min ingenjörssambo att stanna hemma med ett barn som är nere. Men jag glömde, han har ju ett riktigt jobb också och inte som jag som "bara" läser andras texter.

Okej, förlåt. Hahahaha, slut på rant.

Svar: Hear you fellow egenföretagare! :)
Moa DeBruin

Jennie A

Som svar på blomfrågan, kan det kanske vara porslinsblomma? ☺️ Har en sån som det växer väääldigt långa spröt på och har för mig att det är den som ofta är i en cirkel sådär ☺️

Svar: Googlade och ja det kan mycket väl stämma! :)
Moa DeBruin

Lisa

Tack för svar! Jag har en porslinsblomma men kanske inte samma sort som din för min är inte alls lika frodig.. Det kan ju inte ha med mina (halv)gröna fingrar att göra menar jag 🤔😉

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress