Spiderchick

Golf och förskoleplacering
Äldsta barnet kom hem igår och tyckte att golfen hade varit jättekul.
 
Kul! Säger jag också då. Faktiskt. 
 
Tydligen behöver man inte köpa någon utrustning (så vida man inte går rundor själv då men det kommer nog dröja ett slag) (slag! ha! fattar ni?) utan kan låna inför varje träning. Det är ju bra. 
 
Grejen är den att det ligger en golfbana precis i vårt område så egentligen är det ju en smidig grej att hålla på med. Jamenar hur många råkar ha en golfbana runt knuten? 
 
 
 
 
 
 
I övrigt har vi just fått veta mitt sykonbarns förskoleplacering och det blev inte den förskolan som vi ville. Jo jag säger VI. Eller möjligen jag. Eftersom jag naturligtvis har räknat med att få hämta honom vissa dagar? Men nu kommer förskolan ligga på ett inte alls smidigt hämtningsavstånd för min del. Möjligen smidigt för min bror och Hannas del men inte för MIN del.
 
 
 
 
 
Jag har sagt till min bror att han måste överklaga beslutet och att han ska hälsa kommunen att de måste ta hänsyn till barnets faster. Herregud. Det måste finnas någon slags klausul som säger att om förskoleplatsen inte funkar för barnets bekväma släktingar så får man akut överflyttning??
Anonym

Jär i frankrike kan vi ange det som ett skäl till att få välja en annan skola som man inte tillhör. Alltså att en släkting som skall hämta barnet då och då, bor i ett annat område och det då är lämpligare att ha barnet där. Detsamma om någon av föräldrarna jobbar ”åt det hållet” och upphämtning avlämning då blir lättare...

Fast det kanske är samma sak i Sverige... jag har aldrig haft barn på dagis eller skola där.

(Dagis är alltid privat så där får man välja hur man vill, fast så betalar vi ju priset för det med...)

Svar: Är nog tyvärr inte så i Sverige 😕
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress