Spiderchick

Gullisar!
Ni är sådana himla gullisar, det ska ni veta! Den senaste veckan har jag fått så många tips om Bonnier Carlsens manustävling. 
 
 
 
 
Jag blir så himla glad att ni tänker mig! Att ni ba kolla vilken rolig tävling! Den borde Moa känna till. För ni vet ju om att jag kämpar med någon slags bokdröm. TACK! 
 
Jag läste att de söker nya Astrid Lindgren, Ulf Stark eller Maria Gripe. Så pressen känns inte alls hård. Nääärrråååå. Hehe. Men jag ska absolut skriva och skicka in ett manus! Det är alltid bra att ha en morot och en deadline. 
 
Det manus som jag har jobbat på i ett år nu ska jag skicka till olika förlag i månadsskiftet är tanken. Det har varit min interna lilla deadline. Det är förvisso svårt att veta när man är helt klar har jag märkt. Men nu har jag kommit till en punkt där jag gör ändringar i manuset bara för att sedan ändra om till det ursprungliga och då måste jag ha nått någon slags peak i redigeringen? 
 
Just nu håller jag på att finlira, läsa boken högt och så där. Att läsa sin text högt är tröttsamt men ovärderligt för jag märker direkt om det finns oklarheter. Sen är det upp till bevis att se om mitt manus håller. Tanken gör mig pirrig och nervös och lite skraj! Men jätteskönt att skicka in och sedan pausa det projektet en sväng. Inför tävlingen har jag en ny idé som jag är peppad att kicka igång med. Mjehe.
 
 
 
Marias bokhylla

Ett annat tips är att skaffa några testläsare innan du skickar in till förlag. Gärna sådana du inte känner som inte är rädda för att säga vad de tycker. Det finns en bra facebook-grupp för det: Författare söker testläsare. 😊

Svar: Jag har haft lyxen i att ha testläsare i min utbildning 😊👌🏻 mycket bra grej!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress