Spiderchick

Köksgolv
Vi funderar som sagt på att lägga ett rutigt golv i köket. 
 
Först tänkte vi vita och ljusgrå rutor men sedan tipsade en kompis att det vita kan se smutsigt ut. Eller "tobaksgult" som hon själv uttrykte det. 
 
Varken jag eller min man har någonsin haft tobaksgult som favoritfärg så vi tog till oss tipset och har nu lånat hem en ljusgrå golvruta och en mörkare grå.
 
Så här:
 
 
 
 
Anledningen till varför det står en pall och en stol på rutorna är för att pallen illustrerar färgen på den nya bänkskivan och den vita stolen illustrerar köksluckorna. 
 
Tror ändå det kan bli en fin färgkombo?
 
 
 
 
 
 
Eller jag vet inte. Jag är så blind för sådant här men nu har jag fått välsignelse från min estetiska vän Elin så nu kör vi på det. 
 
Om inte annat får Elin betala ett nytt golv så jag bekymrar mig inte så mycket*
 
* Obs skämt.
* Eller???
Anonym

Tror det golvet blir mycket bättre än det andra ni funderade på 🙂

Svar: vi får hoppas på det :)
Moa DeBruin

Linda

Det blir ett mer "harmoniskt" intryck av det grå/svarta. Får fan ont i huvudet av svart/vitt rutigt. 🤣

Jenny

Det var fint men föredrog vitt plus grått, det var galet snyggt. Men det blir snyggt oavsett vad ni väljer!

Anonym

Hej!
Vad är det för plattor? Vi har liknande i vårt nya hus vi köpt. De vi har är sååååå opraktiska. Varenda millimeter av smuts syns, och man får dammsuga/moppa hela tiden då tom en vattendroppe syns haha.
Så kolla med golvsäljaren, bara ett tips😊

Svar: det är laminat :) tydligen väldigt vanligt i kök ändå så förhoppningsvis är det hyfsat vad gäller smuts, mat och vatten och allt vad man kan kladda med
Moa DeBruin

Malin

Fy va taskigt! Vi hade precis bestämt att lägga vitt (tobaksvit) och grått o köket, men nu har beslutsångesten slagit till med full kraft😫

Svar: åh nej förlåt! hehe. Det kan säkert blir supersnyggt också och det finns ju såååå många olika typer av vit
Moa DeBruin

Josefin

Exakt den kombon har vi i köket, med vita blanka luckor på köket. Det är skitsnyggt tycker jag. Har alltid önskat mig rutigt köksgolv 🙄 och äntligen fick ag det när vi gjorde om för tre år sedan. ✌️

Svar: najs!
Moa DeBruin

MY

Funderade på liknande val för ett år sedan. Till slut blev det faktiskt varken vitt, grått eller svart utan biegevitt och brunt ("delta lace" och "cloudy sand" närmare bestämt). Visst låter det konstigt men det blev riktigt bra. Det är ju helt klart brunt och biege men upplevs ändå likna det klinkergolv vi har i hallen som är antikvitt och terrakottarött (golven är inte bredvid varandra). Tycker det låter klokt att inte ha den skarpa kontrasten mellan vitt och svart och är nöjd att vi inte valde det. Hade det inte blivit den bruna varianten hade det nog blivit grått, eller grågrönt hos oss. Men nog ihop med en ljusare platta för vi har mörka köksskåp och ville ha ett lite ljusare golv för att det inte skall bli så mörkt.

Svar: låter fint!
Moa DeBruin

IA

Fräscht, stilrent. Jag brukar tänka hur smulor, kladd och smuts tar sig ut på olika golv. Men tror nog det är en "fälla", allt syns ju ändå hur man är väljer..

Det där är en väldigt fin kombo. Det "snackar" med varandra..

Svar: ja tyvärr är det nog så att smutsen syns oavsett golv.
Moa DeBruin

Anonym

Ernst lade vanilj och blåbär i nåt kök, det tyckte jag var toppenfint annars (linoleum). Var några år sen.

Svar: låter väldigt fint!
Moa DeBruin

Ida

Vi har precis den kombon på golv samt vita luckor. Jag är supernöjd!

Svar: åh kul att höra!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress