Rätt till min kropp

Ni är säkert många med mig som har läst, och chockats över, Alabamas nya extrema abortlag. Den förbjuder abort även vid våldtäkt och incest och gör att läkare som trotsar förbudet kan dömas till 99 års fängelse.
 

Det är så sjukt att jag inte vet vart jag ska börja någonstans. 

 

För det första så innebär sådana här lagar ALDRIG att aborterna minskar. Det som händer är att färre säkra aborter utförs. Istället utförs aborter med risk för kvinnans liv. 

 

Personer som aldrig någonsin har eller kommer utsättas för en oönskad graviditet har varit med och bestämt den nya lagen.

 

 
Det finns ingen logik i det här. Ingen alls. 
 

Men så handlar det här inte om att man vurmar för människoliv. Det handlar om makt över kvinnan. Makt och makt endast. Vi ska tala om för dig, kvinna, vad du ska göra med din kropp och inte. Kom inte och tro att du kan bestämma själv!

 
Hur kommer det sig annars att det är lättare att köpa ett vapen (som DÖDAR) än vad det är att göra abort? Om man nu vurmar så mycket för liv, menar jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vet ni.
 
Vi får aldrig ta våra rättigheter för givet!
 
Vi kvinnor här i Sverige måste komma ihåg att inga av våra rättigheter - så som rösträtt, aborträtt eller rätt att vara MYNDIG har kommit gratis. Många kvinnor innan oss har slagits och kämpat för det vi åtnjuter idag. Dessa kvinnor har på vägen hotats och hatats för sin kamp. Kallats för hysteriska, häxor, galna, omöjliga, gapiga, gnälliga, bittra... Allt för att tystas. 
 
 
Ibland när jag ser kvinnor (jo kvinnor, det gör liksom extra ont) ondgöra sig över andra kvinnors "gapighet", "bitterhet" och "gnällighet" över orättvisor i vårt samhälle (guuud måste feminister gnälla så!) så har jag lust att ge den personen en historielektion. För tror hon på riktigt att alla hennes nuvarande rättigheter kom till för att kvinnor i historien har suttit tysta och snälla och väntat?? 
 
Nej nej nej. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi måste komma ihåg vår historia! Vi måste vakta våra rättigheter och vara extremt vaksamma kring makthavare som vill nalla på det. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förkrossande var ordet. 

Kommentera gärna!
Mari

Det är sinnessjukt! Så fort man tror att vi äntligen börjar komma någon vart, så slängs vi tillbaka till medeltiden.

2019-05-16 ♥ 14:12:35
Sandra

Det är så sjukt att man inte kan tro på det riktigt. Jag vet att det inte enbart beror på Trump, men att sätta honom som president kan vara det värsta USA har gjort mot sig själva. Just sayin'.

Svar: ja det är fruktansvärt
Moa DeBruin

2019-05-16 ♥ 18:56:31 » URL: http://varmepumpeshopen.no
Ida

Tack! Det måste konstateras att det är oacceptabelt. Det ska inte behöva vädjas kring våldtäktsoffer, det ska vara tydligt att varje kvinna äger valet själv, i vilken situation hon än är.

Svar: verkligen!
Moa DeBruin

2019-05-16 ♥ 21:13:01
Anonym

Helt galet! Oönskade graviditeter som slutar i abort är väl ändå en miljon gånger bättre än oönskade barn. 😞

Svar: ja men verkligen! det blir ju så tydligt där att man egentligen skiter fullständigt i människan, det enda som betyder något är att kvinnan ska kontrolleras
Moa DeBruin

2019-05-16 ♥ 21:50:04
Anonym

Alltså mittenbiten av USA är sjukt läskiga i sina åsikter. Dom har inte på något sätt hängt med i utvecklingen och det moderna samhället. Hur kan dom hävda att dom är ”pro life” när dom samtidigt inför dödsstraff för läkare som gör abort, eller som du skriver är för rätten att bära vapen som dödar alldeles för många i USA. Lagen handlar bara om att kontrollera kvinnan. Sjukt läskigt att inte alla kvinnor förstår det, hur k a n en kvinna hålla med, jag förstår inte.

Svar: finns ingen logik alls!
Moa DeBruin

2019-05-17 ♥ 07:08:58
Rebecka Karlsson

Bra skrivet. Jag har inte ens ord för hur totalt besviken jag är på utvecklandet av människan. Hur det fortfarande är skillnad på man o kvinna. Jag kan inte acceptera denna lag. Jag är vansinnig.

Svar: heeeeelt sjukt är vad det är!
Moa DeBruin

2019-05-17 ♥ 10:02:11 » URL: http://rebeckalovisalilja.blogg.se/
Elisabet

Så bra skrivet och så hopplöst arg jag blir!

2019-05-21 ♥ 18:59:34

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback