Spiderchick

Slutinlämning och feedback
Vi har haft slutinlämning på ett stort skrivprojekt i skolan. 
 
Kursen (Skriva barnlitteratur vid Linnéuniversitetet) har varit så himla lärorik. Det har gett mig SÅ mycket. Förutom att jag har lärt mig perspektiv, berättarröst, dramaturgiska kurvor, hur min kreativitet fungerar och massa annat bra, har jag även lärt mig att både ge och ta emot konstruktiv kritik.
 
Första gången vi skulle få feedback på en text hade jag sådan ÅNGEST. Efteråt kände jag mig typ deppig eftersom jag absolut inte bara fick hejjarop utan också förslag på saker jag kunde förbättra. Men jag hade väl föreställt mig att få idel stjärnor i kanten och när jag inte fick det kände jag mig usel.
 
Så här några månader senare har jag utvecklat ett helt annat förhållningssätt till kritik. Kritik är det som utvecklar texten, blandat med att den som responderar trycker på alla styrkor såklart. Men inga texter är fulländade till en början. Även den mest erfarna författare måste skriva om, redigera, förändra, förbättra och skriva om igen. Och igen. Det är liksom det som är skrivprocessen och det är där den stora utmaningen ligger. Att orka harva med sin text fram och tillbaka. En av mina lärare har släppt närmare 20 böcker men hon får fortfarande refuseringar. 
 
 
 
 
 
 
I denna sista lämning har jag fått mycket beröm vilket såklart gör mig peppad. Jag har också fått till mig att jag har driv i min berättelse (det vill säga att historien hela tiden går framåt) men att jag nästan har för mycket driv och min berättelse kan tjäna på att sakta ner lite. Hehe. Jag tyckte att det var en rolig feedback för det beskriver mig som person, jag är liksom ingen sakta person. Men jag ska helt klart jobba på att ta ner drivet lite så att läsaren får hämta andan. 
 
Hur som helst rekommenderar jag alla ni som tycker om att skriva att gå en skrivkurs för det är otroligt utvecklande!
Anna

Åh, jag känner igen den nervositeten så väl. Men gud så härligt det känns när man får bra kritik!

Sanna

Åh, det var verkligen jobbigt att få feedback i början av studietiden haha.


Apropå driv blir jag så himla inspirerad av att du verkligen tar tag i det du drömmer om att göra. Jag kämpar så med att ens bestämma mig för vad jag vill göra och har supersvårt för att sätta mål😅

Svar: skriv en lista med ord på sådant som du tycker är kul och vilken typ av känsla du vill ha i ditt jobb, börja där :) (om du inte redan gjort det) Det tycker jag är ett bra sätt att se ungefär åt vilket håll man ska gå
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress