Spiderchick

Tre saker jag inte tål
- Neddragna persienner dagtid
Det känns så oerhört deppigt? Ibland måste man ju dra ner persiennen dagtid för att solen gassar in eller så men då är jag snabb med att dra upp dem igen när det inte längre behövs. Jag har till och med dragit upp persienner hemma hos andra för att jag inte klarar av det mörka dunkel som blir. 
 
 
 
 
 
 
- Tänd taklampa istället för dagsljus 
Vi drar ju såklart ner våra persinner nattetid. Men då får jag panne på morgonen om någon tänder taklampan istället för att dra upp persiennen och släppa in dagsljus. Det är något med lampans gula sken i kontrast med dagsljuset som vill in som får mig att känna... Obehag. 
 
 
 
 
 
- Påslagen tv
Om man inte aktivt tittar på tv:n ska den inte vara påslagen. Det är min fasta åsikt. Det finns inget som stör mig så mycket som Dr Phils tjötande i bakgrunden när man försöker tänka eller föra ett samtal. Plus att det vilar något oerhört ocharmigt över att alla i rummet ideligen sugs mot det som händer på tv:n när man egentligen borde... Ja sugas mot varandra? Jag har stängt av tv-apparater när jag har varit hemma hos andra, ja. Är en charmant person på det sättet, ja. 
 
 
Isa

OERHÖRT mycket igenkänning här!

Moa

Ja! Och personer som inte stänger av köksfläkten när den inte behövs så det enda som hörs är bruset från den. Och personer som ogenerat fläker ut sig i soffan så att andra inte får plats utan får sitta ostabilt på kanten av soffan för att denne vräker sig i hela sittdelen vid tillexempel kafferep (pratar alltså inte om filmhänget med partnern eller att ligga framför nyhetsmorgon). Eller personen som oavsett vad man bjuder på ändå önskar(!?) något annat "Åh, du har inte havreflarn?" när man bjudit på bullar. Eller personen som är påhittat allergisk (missförstå mig rätt, de som är allergiska anstränger jag mig gärna för så att det blir rätt) och kan äta gluten varnnan gång eller så. Är bevisligen också en charmig person.

Anonym

Åh åh, jaaa, obehaget när folk tänder lampan när det finns dagsljus att utnyttja! Brukar faktiskt t.o.m. släcka i allmänna utrymmen om jag hittar knappen och det inte direkt påverkar någon annan.

Svar: Good on you! :)
Moa DeBruin

Johanna

Jag är helt med dig och brukar kalla känslan en ”knarkar-kvart”. Jag tror min panikkänsla inför persienner neddragna dagtid kommer från ett lägenhetsområde intill där jag växte upp där det bodde många missbrukare. Varenda fönster hade neddragna persienner! 😱 Det känns sunkigt på nåt vis. In med solen bara! 😉

Julia

Så hög igenkänning! 😂

Anonym

Medhåll på allt!

Anonym

Instämmer så angående tv!! Avskyr när man kommer hem till folk som har tvn på "som sällskap" ... brrrr

Camilla

Men Gud! Håller med dig precis. 🙈

Anonym

Hög igenkänning även här!! Värsta jag vet.
Även öppna (mer eller mindre vid gavel) toalettdörrar ger rysningar😩. Sitter i kontorslandskap och där händer det oftare än vad man kan tro....
/Elin

Svar: Jaaaa helt enig! HATAR vidöppna toalettdörrar. Hemskt!!
Moa DeBruin

Anonym

Åh tack! Min familj tycker jag är galen som får ett bryt om någon tänder taklampan när rullgardinen är nere. Och smyger också runt och stänger av tv-apparater eller i alla fall stänger av ljudet.

Tess

Hade kunnat vara jag som skrev det där. Så skönt att inte vara ensam. Kan bli rent av förbannad om nån tänder taklampan när det finns perfekt dagsljus att tillgå? Vem gör sånt? (min sambo förvisso.. Stackarn)

Elsa

Håller helt med! Dessutom sparar man ju el om man stänger av TV:n när ändå ingen tittar.

Svar: Precis, plus släcker lampan när det ändå är ljust ute ;)
Moa DeBruin

Anonym

Haha alltså älskar dessa tre punkter! Helt rätt :) jag får paaahanik av nerdragna persienner i allmänhet, och i kombination med dagsljus i synnerhet.

Kamilla

Det finns typ INGET som får mig att må så dåligt som när TV:n står på utan att någon tittar. Eller när pojkvännen slår på den och börjar titta på nån kass film mitt i, när jag fattar att han är så ointresserad att han lika gärna kan låta bli att ha TV:n på. Kryper i hela kroppen av sånt.

Jasmine

Det här med neddragna persienner håller jag helt med dig om! Det är deppigt, ja! Gällande teven kan jag förstå. Samtidigt kan jag tycka om att ha teven på i bakgrunden när jag är hemma själv. Med gäster på besök har jag hellre på radion på låg volym.
Kram

Annie

Jag håller med! Fast jag är lite dubbel gällande detta med lampor! Föredrar ju dagsljus eller mysig belysning alla dagar i veckan, MEN är det inte tillräckligt med dagsljus är jag den där tråkiga människan som tyvärr tänder lampor. Anledningen är för att jag är hörselskadad och behöver ljus för att stötta läppavläsning ☺️

Svar: det låter som en mycket rimlig anledning tycker jag! :)
Moa DeBruin

Ina

EXAKT lika dan på alla tre

Rebecca

Hahah, du skulle hata mig! Jag är väldigt ljuskänslig och dagsljus och solljus är så svårt att få jämnt och jag är som känsligast mot punktljus (som solen, blänk eller ett fladdrade värmeljus i ögonvrån). Så jag har ofta nedrullat och lamporna starkt på inne för att få rätt ljus! Men håller med om att det ser inte särskilt trevligt ut!

Jessica S

Håller med om allt! Jag brukar dock ha nyheterna på tv på om jag är hemma själv och stökar på. Lite som att tv:n blir en radio men jag kan slänga nåt öga dit ibland. Jag har en till sak på listan; folk som sitter med sin tfn och fipplar hela tiden. Oerhört irriterande och stressande😱

Erica

Haha känner att denna lista var SPOT ON för min del!

Elisabet

Persienner skulle jag aldrig vilja dra ned oavsett hur ljust det vore. Tycker verkligen inte heller om sådana vita lodräta kontorspersienner med små "bolltrådar" som vissa konstigt nog har hemma.

Emma

Jag hatar också nerdragna persienner. Under en del av min studietid bodde jag i en studentlägenhet på markplan och gatan utanför var en gata som ledde till ett av stadens gymnasium. Det gick med andra ord förbi en hel del människor under dagarna och majoriteten tittade in i min lägenhet. Min kompromiss blev något vinklade persienner så att jag ändå fick in lite dagsljus men så att folk utanför inte kunde se in så mycket. Idag bor jag som tur är på andra våningen och slipper dra ner persienner annat än när jag ska sova!

Svar: Skönt!
Moa DeBruin

Maria

Hear hear! Mina föräldrar har fan på sin tv hemma alla vakna timmar oavsett om de tittar eller ej. När jag är hemma å hälsar på stänger jag ofta av för vem fasen orkar höra skiten om man ändå inte tittar. Men likt förbannat sätts den på igen när de upptäcker att den är av. Förstår inte varför, men en ovana de har...
Jag blir galen på många såna här saker som folk har för sig, typ att folk låter vattenkranen stå och gå medan de borstar tänderna, som tänder lampor överallt utan att befinna sig i aktuella rum eller som slänger "gammal mat" utan att ens lukta eller smaka på det först. En del kanske stämplar mig som snål, men varför i helskotta ska man slösa med resurser så? Både sett till jordens kapacitet men också våra egna plånböcker? ☺️

Svar: helt enig med dig! är också allergisk mot allt det och speciellt lamporna. Galet att låta taklampor vara tända i rum man inte befinner sig i på kanske flera timmar
Moa DeBruin

Elin

Håller helt med! Min man tänder lampor trots fullt dagsljus ute. Han menar att man "inte ser" om lampan inte är igång när man tex lagar mat klockan 12 på dagen mitt i sommaren.

Cea

Haha, underbar läsning! Håller helt med om allt! Men HUR kan det vara så starkt och tydligt inrotat i så många av oss men andra inte alls?! Såå intressant.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress