Namnsdag

Jag har tydligen namnsdag idag.

 

Moa. Och Mårten gissar jag? Eller nej Lillemor! Lillemor och jag brukar gänga namnsdag.

 

Moa betyder Mor. Det betyder också "här finns det vatten!" på kubansk urbefolknings-språk. Det låter också förvillande likt mamma på danska.

 

Först tyckte jag att det kändes lite tråkigt att inte Moa betyder typ stark krigare, episk drottning eller något annat häftigt. Men sedan tänkte jag ... Hur stark är inte en morsa? Och hur viktigt är inte vatten??

 

Nä. Just precis.

 

 

 
 
Fun fact : Avskydde som bekant mitt namn som liten. Ville heta Jessica, Johanna eller Sofia. Eller Jennifer! Jag var heller inte främmande för ett amerikansk-klingande namn i stil med Stephanie eller DJ (såg på Huset Fullt varje dag efter skolan, ja). Jag hade kunnat offra min hamster för att få heta något av det.
 
Idag: Tycker mycket om mitt namn. Känner mig väldigt mycket som en Moa. Hur nu en sådan är? Men ja. Grattis till mig och alla andra Mo:or.

En tävlingsmänniska

Idag har vi varit på klassinnebandy med sjuåringen. Han och fem klasskamrater har spelat innebandyturnering mot andra klasser i Skövde kommun. De var så duktiga alla ungar! 
 
Jag konstaterade även, vilket jag har konstaterat förr, att vår sjuåring är en riktig tävlingsmänniska.
 
Han. Älskar. Sport.
 
Han älskar att tävla. Är han på planen eller isen går han in för spelet till 200%. Gör han mål är det stort leende och stora målgester. Gör någon annan i laget mål så är det jubel och kramar. Gör motståndarna mål blir han taggad att kämpa ännu mer. 
 
Han blir aldrig sur om det går dåligt. Tvärt om kan han kliva av planen eller isen och uppleva det som att matchen har gått jättebra även om laget har förlorat, vilket är beundransvärt. Några timmar senare kan han mycket väl minnas det som att de vann den där förlustmatchen. 
 
Idag gjorde han mål på innebandyplanen och efteråt sa han:
 
– Mamma såg du mitt KVITTERINGSMÅL?
 
Vad är ens ett kvitteringsmål?? Haha. 
 
 
 
 
Ibland blir jag förvånad över att det kan finnas så mycket tävlingsinstinkt hos ett barn? Han måste ha fått det från sin far för den ömma modern avskyr att tävla. Jag tävlar bara mot mig själv. 
 
A ja. Så länge vårt barn är både en god vinnare och en god förlorare får han vara hur mycket tävlingsmänniska som helst <3

After work med löjligt god dipp

Igår bjöd vi in några kompisar på after work. 
 
Förplock innan maten är så rasandes trevligt tycker jag. Kanske det trevligaste av allt? Ett glas bubbel, musik, lite plock, lite tjitttjatt... ÅH så trevligt!
 
 
 
 
Jag vill verkligen tipsa er om stenbitsromdippen! Så enkel och så minnesvärd för gommen. Blanda en burk creme fraise, en halv bruk philadelphia (dvs 100 gr), en halv hackad rödlök, färsk dill efter behag, rivet citronskal efter behag, toppa med stenbitsrom. Klart. Dippa med salta lantchips (viktigt med just lantchips) och känn hur dina gäster komma prata om denna dipp i evighet. Amen. 
 
 
 
 
Nöjd tjej efter ett antal lantchips med dipp:
 
 
 
 
Sen käkade vi kantarellpasta som jag inte fotade. Till efterätt hade kompisarna med sig en kladdkaka med daimtäcke. Vi fick tårtspaden i gave (har helt slutat säga gåva efter att jag lärt mig norskans gave).
 
 
 
 
Vet inte om jag håller med om att lycka är enkelt. Men att lycka kan vara en bit kladdkaka med daim - ja. Absolut. 
 
Sen satt vi och pratade resten av kvällen. Stora barnen spelade tv-spel och små barnen lekte. En perfekt after work-kväll. Idag stensov hela familjen Spiderchick till klockan 09. 

Psykologbesök igen

Det var mitt tredje besök hos psykologen igår. Jag är stolt över mig själv att jag gör det här. Att jag avsätter den tiden för mig att prata om... Mig.
 
Igår kom jag till besöket och kände mig i obalans. Jag har haft mina känslor all over det senaste. Plus känt hälsoångest. Jag är expert på att låta tankarna skena på ett sätt som tar upp mycket av min energi och tankeverksamhet. 
 
Psykologen sa att det som är en persons styrka är också en svaghet. Det vill säga, mina styrkor är att jag är en idérik person. Jag får snabbt nya tankar och har lätt att tänka utanför boxen. Det är också min svaghet. Jag har oerhört lätt för att skena iväg i tanken och måla upp det ena efter det andra. Jag kan sitta och skratta i ett sällskap och samtidigt ha katastroftankar löpande inom mig. 
 
– JAG ÄR SÅ JÄVLA JOBBIG! utbrast jag. 
 
Sedan skrattade vi åt hur jobbig jag är. Skönt att skratta åt det. 
 
Efter besöket gick jag hem och slöbläddrade i en tidning. Trillade över en intervju med en författare.
 
 
 
 
 
 
Jag relaterade på sättet att jag också oroade mig mycket under min skoltid. För allt och inget. Och jag har tidiga minnen av att inte kunna ta ett djupt andetag. Minns speciellt en gång då jag var 8 år och råkade göra sönder en kompis halsband. I efterhand förstår jag att det var ångest jag kände ända fram till jag fick chans att ersätta detta halsband. 
 
Vi lär känna oss själva under hela livet, som min psykolog så klokt har sagt. Och det vet jag ju. Vi blir aldrig klara med den uppgiften men försöker vi att lära känna oss själv så blir saker och ting med tiden enklare.
 
Livets skola och allt det där. Enkelt och samtidigt så svårt. 
 
 

Mitt liv 2009

Dags för en återblick. Här är mitt liv 2008 och vi har nu kommit fram till 2009. 
 
2009 bodde vi fortfarande i Göteborg och året började med många after works och bruncher. 
 
 
 
 
Jag gjorde zoolander-miner på alla bilder. 
 
 
 
 
 
Jag och min man fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet! I efterhand förstår jag inte varför vi inte köpte en lägenhet? Vi hade båda fast heltidsjobb och bankerna lånade ut pengar utan krav på en hel förmögenhet i instats. Men nej då. Istället hankade vi runt i diverese andra hands-lägenheter och rivningskontrakt? Men efter 4 år i Göteborg fick vi så äntligen ett förstahandskontrakt. 
 
 
 
 
Vips var jag gravid. Här i veckan 20 ungefär. Så fin mage <3 Så där ser den ut jämt nuförtiden, utan att den innehåller en bebis. Den är konstant fin alltså. 
 
 
 
När bebis var född fylldes frysen snabbt med bröstmjölk. 
 
 
 
 
Min mans pappa köpte en barnvagn till oss på Blocket. Tack vad snällt sa vi och tog glatt emot den. Då hade jag ingen aning om att det fanns prestige och status i vagnar? Eller att folk betalade hela månadslöner för något att rulla sin bebis i. Men så kan jag även ha varit den mest blåögda förstagångsmamman någonsin. 
 
 
Till jul skrev min mellanbror en önskelista till vår mamma. Jag kan fortfarande skratta åt "något bra till hemmet eller nåt sånt skit". HAHA! 
 
 
 
 
 
Om min bror brinner för inredning? Svar nej. 
 
Sen blev det julafton och min man fick en parkeringströja i julklapp av mina bröder och min pappa. Min kära man var nämligen en mästare på att dra på sig parkeringsböter när vi bodde i Göteborg. En kombination av dålig parkeringsådra och det faktum att parkeringsvakterna cirkulerade som hökar i Göteborg, ständigt på jakt efter nästa byte. Hade man parkerat nära en kurva mättes det inte hur nära man stod i meter utan i centimeter
 
 
 
 
Jag önskade alla bloggläsare god jul med en familjebild. 
 
 
 
 
2009 är helt klart mitt mest omvälvande år i livet. Att bli förälder liksom. Inget har varit sig likt sedan dess. På ett mycket bra sätt.
 

Skarp parkering

Men snälla. Kan vi bara ta ett steg tillbaka och beundra min senaste parkering?
 
 
 
 
Hur jämnt och rakt har jag inte ställt mig mellan dessa två bilar??
 
Uppenbarligen så jämnt att jag var tvungen att fota det. 
 
Men så avskyr jag också att parkera. Avskyr! Jag är en sådan som alltid kommer snett in i rutan och så måste jag möckla fram och tillbaka innan jag tycker att bilen hamnar någorlunda rakt och i mitten. Jag tror att mitt dåliga parkerings-självförtroende bottnar i den gången då jag var 18 år och parkerade så nära en annan bil (i ett trångt parkeringshus) att min pappa och hans poliskollegor fick komma och gunga isär bilarna. Fullt polispådrag kring en parkering kan väl nagga vem som helst i självförtroende-kanten? Eller??
 
Mitt största stressmoment är när folk står och tittar när jag ska parkera. Som när jag skulle parkera vid 10-åringens fotbollsträning en gång och femton föräldrar stod och tittade och vinkade. 
 
– TITTA EN ÄLG BAKOM ER! ville jag skrika (gammal avledningsmanöver som alltid funkar) för att sedan få parkera ifred en minut. 
 

Franska våfflor och viktig fråga

Varför hade jag då en kruskavel i fickan på min outfitbild? Ja det kan man sannerligen fråga sig.
 
Jo förstår ni, just den dagen hittade jag till min stora lycka en kruskavel på ICA Maxi. Jag har på riktigt letat efter det i månader utan resultat. Men så äntligen! 
 
Anledningen till min kruskavel-craving är för att jag har velat baka franska våfflor och då ska man kavla degen med kruskavel.
 
Nu har min dröm har gått i uppfyllelse! 
 
 
 
 
 
Franska våfflor är alltså mördegskakor mer smörkräm emellan. Min mormor har alltid bakat dessa, jag är uppvuxen med franska våfflor kan man säga. Jag älskar dem så mycket att jag brukar önska mig det av mormor i julklapp. 
 
 
 
 
Mina kakor blev naturligtvis inte alls lika fina som mormors. Jag kavlade degen för tunn och var för snål med smörkrämen. Men övning ger färdighet. Nästa gång vet jag vad jag ska justera.
 
För övrigt älskar jag småkakor. Jag skulle hellre äta småkakor än godis om jag var tvungen att välja. Min favoritkaka är som sagt franska våfflor men jag tackar heller inte nej till minijitterbuggare eller strassburgare som också brukar ligga på mormors kakfat (här kan ni se vad det är för kakor jag pratar om). 
 
På tal om kakor (har läskat upp mig själv rejält så här på morgonkvisten) - jag är sååå sugen på att baka biskvier igen. Minns ni när jag chockade både er och mig själv genom att den 22 februari 2018 baka en sats biskvier?? Jag minns det som igår. Vi borde nästan göra den dagen till en helgdag!
 
Okej - om ni bara fick välja en (1) kaka (muffins, bulle, bakelse eller något man fikar) att fika för resten av livet vilken skulle ni välja?? Obs! Viktig fråga! Fundera innan ni svarar.

Dagens outfit

Men snälla.
 
Snacka om att fashion bor i mig. 
 
 
 
 
- Täckjacka inköpt på H&M:s rea för två år sedan.
- Sjal inköpt på Åhléns.
- Mössa som jag köpte till min man förra året och som han sedan dess inte har fått någon chans att använda. 
- Skor från Asics. Dyra men oh så sköna för en person som går massor. Stort plus att de är vattentäta!
- Kruskavel, nyinhandlad. Helt klart veckans bästa köp. 
 
Gissar att ni blir inspirerade. 

Fars dag

Faderns dag idag. 
 
Vi har firat med middag (som min pappa lagat), paket, umgänge och kortspel. 
 
 
 
 
Jag vill ta tillfället i akt att ägna ett inlägg åt pappan till mina barn. 
 
Den bästa kvalitén han har som pappa, tycker jag, det är att han är närvarande och engagerad. När yngsta barnet ville börja spela ishockey var han runt halva (möjligen hela) Skaraborg för att fixa utrustning till ett rimligt pris. Han googlade och läste på och lärde sig om en sport han aldrig har spelat eller tidigare varit intresserad av. Sådant kan jag älska honom så mycket för. 9 gånger av 10 är det han som står i ishallen i underställ och dunjacka och fixar med skydd och slipar skridskor.
 
Stora barnet tränar han i både handboll och fotboll med allt vad det innebär i ideell tid.
 
Varje vecka ser han tålmodigt till att barnen gör sina läxor. I veckan ägnade han x antal timmar åt att sammanställa ett eget NO-prov som tioåringen skulle kunna testa sina kunskaper på innan det riktiga provet. Han gjorde ritningar och målade bilder och riktigt levde fotosyntesen i flera dagar.
 
– Hur fungerar blommans livscykel? förhörde han vi frukostbordet. 
– SLUTA NU! svarade tioåringen och jag i kör. 
 
Fast i smyg älskar jag hur nördig min man blir <3
 
I veckan hade han genom en vän fixat att barnen fick Färjestadtröjor med alla spelarnas autografer på. Ni kan ju förstå att kidsen blev glada. De sitter numera inramade i var sin guldram. Tröjorna alltså. Inte barnen. 
 
 
 
 
Det här är inget "wow så bra pappa"-inlägg för det blir lite fjantigt när pappor ska hyllas för typ självklara saker. Men jag vill ändå säga att jag är så stolt över min man och hur han är som pappa.
 

Pollinering

Tioåringen har haft sitt först NO-prov, om växtliv och pollinering.
 
Spiderpapa har med liv och lust gått in för att hjälpa tioåringen med dessa nya kunskaper medan jag har suttit bredvid - i chock! 26 år gamla, helt förträngda, lärdomar har åter kommit i kapp mig.
 
 
 
 
Pappan: Blomman har könsorgan som kallas ståndare och pistill.
Tioåringen: Just det.
Mamman: Va?
Pappan: Ur ståndarknappen kommer pollenkorn som landar på pistillen. 
Tioåringen: Japp.
Mamman: Ur ståndarknappen??
Pappan: Dessa leds vidare ner genom stiftet och befruktar blommans fröämnen 
Tioåringen: Yes.
Mamman: Befruktar??
 
Den person i tioåringens klass som har lärt sig mest på det här provet är garanterat jag.
 
2,5 år till på mellanstadiet och jag kommer vara ett allmänbildat GENI.
 

Barnvakt, bibliotek och biffnudlar

Igår hämtade vi mitt syskonbarn från förskolan eftersom hans mamma och pappa hade utbildningar och allt var det var. 
 
Först åkte vi till biblioteket. Ettåringen tyckte att önskebrunnen (jo det finns alltså en pool med vatten på vårt bibliotek) var spännande och undrade om han fick bada i den? 
 
 
 
 
 
Det får man tyvärr inte (hade ju annars varit smidigt med badhus och bibliotek i ett) så vi gick över till att kika på böcker. Ettåringen passade på att smaka på några pusselbitar. 
 
 
 
 
 
Efter biblioteket åkte vi till mataffären.
 
 
 
 
Barnens högsta önskan är alltid att få köpa nudlar eller snack pots. Det är tydligen stort på Youtube? Jag brukar säga nej för jag tycker inte att det är någon mat men igår sa jag ja.
 
– Får vi ta VAD VI VILL från den här hyllan? utbrast sjuåringen. 
– Absolut, sa jag. 
 
 
 
 
Det blev biffnudlar.
 
 
 
 
– Nu får ni välja något gott bröd till frukost, sa jag.
– Jag tar wienerbröd! utbrast sjuåringen. 
 
Men där drog jag gränsen. 
 
 
 
 
Ettåringen älskade att få åka bil-kundvagn. Han blev sur varje gång vi stannade och ville INTE kliva ur bilen vid kassan.
 
 
 
 
Men efter löften om att han skulle få spela på Spiderpapas gitarr klev han ur bilen och vi åkte vi hem. 
 
Väl hemma åt vi mat, spelade gitarr, lekte och badade. Sen satte jag sjuåringen och ettåringen i soffan framför en film. När jag efter en stund kom ner i vardagsrummet igen hade sjuåringen bäddat om sin trötta kusin <3
 
 
 
 
Vid midnatt kom mamman och hämtade ettåringen. Eller nja, klockan var 18:00 närmare bestämt men det kändes som midnatt nu när det blir mörkt så tidigt. 
 
Mysig eftermiddag hur som helst.

Bachelor en re-cap

Okej. Låt oss grotta ner oss i vad som har hänt i Bachelor det senaste. Varning för spoilers.
 
- I år finns det dubbelt upp av killar men ingen av dem engagerar mig?
 
- Det är tydligt att produktionen vill få Simon att framstå som en bad boy och Felix som den lugna och romantiska. Nu ska vi hitta två motpoler sa man på planeringsmötet. 
 
- Trodde aldrig att jag skulle säga det men i år saknar jag en bachelor 30 plus som lite stappligt utbrister let´s mingle inför varje mingel. 
 
- Hela grejen med två killar, nya tjejer som kommer in efter halva säsongen och ex-flickvänner som gör entré ger mig Paradise Hotel-vibbar. Kan vi skippa det till nästa år tack? Jag vill lära känna de deltagare som är med från början och skapa en relation till dem. 
 
 
 
 
 
- Jag förstod inte alls grejen med att Simon helt öppet nämnde sina favoriter Isabella och Linn? Varför? Betyder det att han inte kommer välja någon av dem? Jag gissar nästan det eftersom jag knappast tror att produktionen vill avslöja finalisterna redan nu. 
 
- Jag tycker att det är taskigt av tjejerna att ställa killarna mot väggen i form av "gillar du mig eller inte svara NU". Vad ska killarna svara liksom? Ja, antagligen har de en eller två favoriter redan från start men programmet är uppbyggt kring en roscermoni. Det faller ju när tjejerna kräver svar direkt. 
 
 
 
 
- Felix dejt med Ella var själva definitionen av stelt. Det enda som hände var att de satt på en båt och åt nötter väldigt sakta. 
 
- Tycker att Felix och Paula känns som ett otippat par? Men gölliga. 
 
- Älsk-hatar när de är fotograferingsdejt (som ju är varje år). Stelheten en del har framför kameran går att ta på. I år var det något slags halvhjärtat nostalgi-tema vars resultat vi aldrig fick se. 
 
- Tänkte ni förresten på att Isabella E var med på fotograferingen men aldrig fotades? Eller missade jag något?
 
- Gissar att den gemensamma festen arrangerades för att produktionen ville ha drama.
 
- Drama fick de! Emmy och Linn drabbade samman. Eller snarare så drabbade Emmy Linn. Om det nu stämmer att Linn snackar skit är det oskönt men det är också oskönt att konfrontera någon så där inför en grupp. Det blir väldigt mycket alla mot en och vill man ha en lösning är det nog inte rätt väg att gå.
 
 
 
 
Det var mina otruuuuligt kloka insikter.

Godast just nu!

Godast just nu är Falköpings mejeris jordgubbsfil. 
 
Aaaaaah! Den är så god. Den är liksom söt och tunn och SYRLIG. Det bästa är syrligheten faktiskt, i kombination med det söta. Lagom söta vill jag poängtera. Jag är inte förtjust i youghurt med smak för jag tycker att det oftast blir för sött och tjockt och klumpigt.
 
Men fil! 
 
 
 
 
Jag och sjuåringen är besatta. 
 
Ät den ihop med havrepuffar och möt en bit av himlen. 
 
 
 
 
Finns Falköping mejeris produkter utanför Skaraborg förresten? Antagligen inte va? 
 
Då tänker jag att Skåne mejeri och Lappland mejeri och allt där emellan kanske borde kolla med Falköping om de kan få receptet? För allas skull.  
 
// Osponsrad jordgubbsfil-förtärare

Mitt liv 2008

Jag har rotat i arkivet och tänkte varje vecka ge en återblick från 2008 fram till 2020. Om åtta veckor är det 20-tal och jag har bloggat i 12 år. GÄLET. 
 
Oh well. Hur såg då livet ut för Spider von Chickus år 2008?
 
Jo då. Jag och min numera man bodde i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg med en balkong som ägdes av en duva. På riktigt kunde vi inte gå ut på balkongen, duvan blev vansinnig. Den bildade familj och kläckte flera barn där.
 
 
 
 
 
Vi flyttade. Inte så mycket för duvan utan för att vi äntligen fick ett förstahandskontrakt. Vi flyttade in i en trea på Vindragaregatan och där bildade vi året efter familj. Inspirerade av duvan kanske. 
 
 
 
 
2008 var också året då min kille turnerade land och rike runt med Ammotrack. Han var borta varje helg. 
 
 
 
 
 
Jag var kvar i Göteborg och hängde med mina vänner. Mycket vin och snus blev det. 
 
 
 
 
 
2008 levde Flisan, min familjs katt. Jag älskade Flisan så mycket! När jag sov hemma brukade hon ligga som en pälsmössa vid mitt huvud varje natt och spinna. Jag vill absolut ha katt i framtiden. 
 
 
 
 
 
Flisan tyckte om att bli ryktad. 
 
 
 
 
 
Just det! Sen var jag framröstad i Rix FM:s bloggfinal. Jag vann! Självklart inte. Jag vinner aldrig några priser. Jag kan mycket väl vara den mest nominerade bloggaren någonsin som sen aldrig vinner. Den här gången tror jag att Silverfisken eller något sånt vann. Minns ni den bloggen? Jag läste den aldrig men vet att den var på mångas läppar.
 
 
 
 
iPhone hade inte nått mig vid denna tidpunkt.
 
 
 
 
Där emot gick jag tydligen runt på styltor? 2008 skulle klackarna vara högre än högast. Otroligt att jag har mina lårbenshalsar intakta??
 
 
 
 
Jag testade givetvis snask. Kan man kalla mig The Original Snask Tester? Jag tyckler det.  Marabou Amigo... BÄSTA chokladen någonsin. Saknar den lika mycket som jag saknar Banana Joe från GB. 
  
 
 
Japp. Det var lite från 2008 det.
 

Vilken helg!

Men snälla vilken rolig helg vi har haft! 
 
Det har varit Skadevi cup i Skövde och 10-åringen har spelat massor av matcher. Det är så himla, himla roligt att följa grabbarna och deras utveckling. Förra året hade de som mål att förlora alla matcher - och det gjorde de. I år hade de som mål att vinna minst två matcher - och det gjorde de! 
 
 
 
 
 
Flera av matcherna var halva släkten och tittade också. Minsta kusinen var väldigt fascinerad av bollen som flög fram och tillbaka. Men mest fascinerad var han över att Spiderpapa stod där nere bland spelarna. 
 
– MIKAEL! TITTA! MIKAEL!
 
Alla har vi olika fokus.
 
 
 
 
Söndag morgon pausade jag och sjuåringen handbollsyran och åkte till ishallen (klockan 08 är tiden vi pratar om, ba´ så ni vet) för då var det efterlängtad hockeyträning.
 
Väl där började påklädnings-tetris. Jag har noll koll vart allt ska sitta men som tur är har barnen själva stenkoll.
 
 
 
 
Sjuåringen hade turen att få vara målvakt igen och måste alltså ligga ner när madrassen till benskydd ska snöras på. De ska snöras runt lår och vader och under skridskorna. Jag frågade tränaren om vuxna målvakter kan ta på sig skydden själva eller kommer jag att behöva vara med och assistera mitt 35-åriga barn i NHL?? Han trodde att vuxna kan fixa det själva. 
 
 
 
 
Lill-kusinen kom och kollade på även detta evenemang, fast det "bara" var träning. Är man supporter så är man. 
 
 
 
 
Min bror och Hanna hade med varm choklad och jag bullar. En helt okej vända i ishallen.
 
 
 
 
Sen var det raka vägen till handbollshallen igen och fler matcher. Vi är ett så himla trevligt gäng med föräldrar som hänger tillsammans på bänken vilket förgyller alla matcher. Ibland får vi gräva oss in i varandras jackor för att det är så spännande. Ja det är 10-åringar som spelar men ja, det känns som att det är VM-final. Varje gång. 
 
När grabbarna spelat klart stannade vi kvar och såg finalerna för de äldsta barnen som är 16 år. Eller barn och barn - GASELLER! Skövdetjejerna vann hela cupen (efter fem strömavbrott med kolsvart hall). Sjukt grymma!
 
 
 
 
Efter det åkte vi hem och somnade tidigt hela familjen. 

I natt jag drömde...

Jag drömde så märkligt i natt. 
 
Jo, jag förstår att jag tappade minst hälften av er i denna första mening (ZZzzzZzz), men ändå. 
 
Igår spelade 10-åringen handbollsmatch och motståndarna spelade ett så tråkigt spel. Enligt regler, ja, men ett sätt som gör att det blir mer basket över det hela än handboll. Jag tycker att det är ett tråkigt spelsätt. Och det får jag väl tycka i mitt stilla sinne. 
 
Tydligen var jag också irriterad över det för i natt drömde jag att 10-åringen spelade handboll. Den här gången hade motståndarna fyra vuxna personer i sitt lag. Det här kan väl inte vara enligt regler tänkte jag? Men domaren sa inget! Sen gjorde en av de vuxna mål genom att sparka handbollen in i mål?? Och domaren sa FORTFARANDE INGET!
 
Jag var så arg att jag stegade ner på planen och röt till domaren att omedelbart avbryta matchen. Sedan vaknade jag av att jag pratade i sömnen. Jag minns inte vad jag sa men jag hade väl antagligen en diskussion med domaren om hans regel-lättja. 
 
Oklart om jag borde tolka den här drömmen som att jag kanske ska tona ner mitt engagemang i handbollen något.....................
 
 
 
 
 
När jag somnade om gick jag i och för sig över till att drömma att jag hittade min svarta BH som har varit borttappad i över ett år vilket ändå kändes sunt (och lite otippat) (har verkligen saknat den BH:n) (kul att få mötas igen) (i en annan värld). 
 
 

Saker just nu

Saker aktuella in ma life just nu:
 
- Älskar höstsolen! På vår och sommar gassar solen in i våra (smutsrandiga) sovrumsfönster men på hösten smeker den sig in. Mjuk. Lagom varm. Underbart att ligga i sängen och läsa en bok (eller skriva en bok) och känna solen massera in D-vitaminen i kroppen.
 
 
 
 
- Okej det är säkert en obefintlig dos D-vitamin som masseras in. Jag förstår det. Jag har lärt mig det. Under mina 12 år på sociala medier är det en av de vanligaste kommentarerna jag har fått att solen knappt inte ger någon D-vitamin under höst och vinter. Men ändå. 
 
- Får man lov att skryta lite om sitt fasterskap? Min svägerska skrev det här igår på Instagram och jag blev förstås mallig. 
 
 
 
 
 
- Jag måste tillägga att det knappast är hjärnkirurgi att vara en hyfsad faster. Jag vet exakt vad jag själv hade uppskattat för stöd i brinnande småbarnsåren. Jag vet att det mest tacksamma som finns är när folk spontant vill rå om ens barn. Finns typ inget finare. 
 
- Drack för övrigt vin och drog en bio igår. Tills Frank skiljer oss åt. Bra film. Gott vin. 
 
 
 
 
 
- Idag ska jag och Matilda luncha med Skövdes näringslivschef. Angående det här. Känns fint.