Pollinering

Tioåringen har haft sitt först NO-prov, om växtliv och pollinering.
 
Spiderpapa har med liv och lust gått in för att hjälpa tioåringen med dessa nya kunskaper medan jag har suttit bredvid - i chock! 26 år gamla, helt förträngda, lärdomar har åter kommit i kapp mig.
 
 
 
 
Pappan: Blomman har könsorgan som kallas ståndare och pistill.
Tioåringen: Just det.
Mamman: Va?
Pappan: Ur ståndarknappen kommer pollenkorn som landar på pistillen. 
Tioåringen: Japp.
Mamman: Ur ståndarknappen??
Pappan: Dessa leds vidare ner genom stiftet och befruktar blommans fröämnen 
Tioåringen: Yes.
Mamman: Befruktar??
 
Den person i tioåringens klass som har lärt sig mest på det här provet är garanterat jag.
 
2,5 år till på mellanstadiet och jag kommer vara ett allmänbildat GENI.
 

Kommentera gärna!
Sanna

Min kollega har barn som går i sjuan och hon beklagar sig ofta över alla läxor (typ lära sig alla länder, berg, floder, insjöar, osv på världskartan). Låter både fantastiskt med en repetition av allt samt skitjobbigt...

Svar: Kan säga att jag inte är avundsjuk på alla glosor och prov 🙈
Moa DeBruin

2019-11-09 ♥ 15:59:36
Amanda

Jag tror helt ärligt inte att det går att bli smartare än en femteklassare. Tror mycket av livets nödvändiga kunskap lärs ut i mellanstadiet, allt efter blir bara onödigt djup kunskap som bara behövs för den som ska läsa på mer. Med detta sagt har jag läst vidare en massa år på högskola, men jag har inte blivit smartare av det. Längtar tills mitt barn går i mellanstadiet så att jag kan få lära mig allt igen!

Svar: Haha! Tror verkligen du har en poäng där
Moa DeBruin

2019-11-09 ♥ 16:57:28
Anneli

Tråkigt den dagen när man inte kan briljera inför sina barn längre - glorian trillar liksom av. Man har inte längre svar på ”allt” och är inte bäst på skridskor, simning m.m Idoldyrkan får sig en törn när mamma säger jag vet inte!

2019-11-10 ♥ 08:36:10
Marias bokhylla

Jag är en sån där som har oerhört mycket "onödig" kunskapi mig och än så länge har jag i stort sett kunnat svara utförligt på allt som barnen frågat om. Dock är ju äldsta bara 4 än, så gissar på att frågorna blir kunnigare med åren, men eftersom det finns medsystrar med i bilden och man aldrig får vara ifred på toaletten så har vi till exempel gått igenom vad en menskopp är och vad mens är säkert 20 gånger. Tänker mig att han kommer vara världens mest mensvana kille vad det lider. 😂

Svar: haha bra där! mer menskunskap åt killarna
Moa DeBruin

2019-11-13 ♥ 13:29:30 » URL: http://mariasbokhylla.wordpress.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback