Semester 2020 bokad

Vi har bokat semestern 2020! Lika bra att ha något att se fram emot så här i tider när det aldrig riktigt blir dag. I Skövde har vi inte sett solen på säkert 3 veckor ELLER MER!
 
Vi har bokat semestern tillsammans med en kompisfamilj och vi visste att vi ville bila någonstans. En av kompisarna var drillflicka när hon var liten och turnerade runt på diverse ställen i Tyskland och Polen. Så först tänkte vi att semestern kunde gå i Drillflickans fotspår - en nostalgiresa. Men sedan bestämde vi oss för att det fick bli Kroatien. 
 
Eller ja. Vi var också inne en sväng på Frankrike, Italien, Spanien och norra Afrika men där kände vi möjligen att hybrisen började göra sig påmind. Kroatien känns rimligt. 
 
Jag har länge velat åka på bilsemester! Nu känns barnen så pass stora att de fixar några timmar på vägen. Bränner vi på ordentligt kan vi säkert vara i Kroatien på 10 timmar.
 
 
 
 
 
Skoja! 
 
Självklart gör vi många stopp på vägen. Det är liksom halva grejen med en sådan här resa. 
 
Tanken är att färden går med färja från Sverige till Tyskland. Sedan genom Tyskland, vidare genom Österrike, Slovenien och sedan har vi Kroatien. Tanken är att göra 2 eller 3 övernattningar på vägen. Ingen stress liksom. Vägen dit och hem är lika stor del av resan som veckan i Kroatien. Allt som allt planerar vi att vara borta två veckor eller så. 
 
Jag vet att jag (möjligen vi) vill stanna någonstans i Österrike. Jag har åkt buss genom Österrike en gång (på väg till Italien) och minns det som otruuuuligt vackert. Jag vill också göra ett stopp i Sloveniens huvudstad Ljubljana.
 
Har någon av er bilat genom Europa någon gång? Kanske till och med till Kroatien? Har ni några tips på vart vi kan stanna? Eller bara allmänna tips?
 
Känns hur som helst mycket fabulöst att vi har mycket tid att läsa på och planera. Jag och min man har annars en historia av att kasta oss i bilen iväg på semester och sedan i höjd med kommunskylten inse att vi inte vet åt vilket håll vi ska. 
 
– Vad då har inte du kollat upp vägen?
– Nä. Har inte du? 
– Nä. Du skulle ju?
– Öh nä?
 
Men inte nu. Närå. 

Kommentera gärna!
Anonym

Missa inte postojnagrottorna(?) i Slovenien :D var häftigt när jag var 11 (-01), borde vara minst lika häftigt idag. Och sagostaden i Tjeckien!
Bilade -01 till Kroatien, och ja, bilresan är halva resan.

Svar: tack för tips! :)
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 10:19:45
Sarah

Jag har vilat till Kroatien ett par gånger. :) du är helt inne på rätt spår att stanna till i Österrike. Så vackert!
I Kroatien så kan jag rekommendera att spendera lite tid i Makarska. Väldigt fint, god mat, härligt hav, fin by och trevliga människor.

Ett annat tips. Massa godsaker att tugga på i bilen. Körsträckan i Tyskland är sjukt tråkig, kanske för att den är så pass lång.
Som tur är så finns många rastplatser och väldigt fräscha toaletter.
Ni kommer få det supermysigt tror jag med en sån resa. 🤗

Svar: tack för tips! :)
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 10:20:12
Caroline

Va roligt! Vi har gjort några längre bilresor med barn och pga ljudböcker så har det varit mycket trivsamma resor för alla inblandade... Så mitt enda tips är ljudböcker :)

Svar: Ljudböcker får åka med! :)
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 10:35:11
Emma

Har inte bilat genom Europa men var på semester i Kroatien för ett gäng år sedan. Vi var i Split i 6 dagar. Så mysig stad! Det jag gillade bäst dock var att det fanns ett gäng öar utanför som man kan åka till under en dagsutflykt. Favoriten var Hvar men även Brac var mysig 😊

Svar: Har aldrig varit i Kroatien så ser mycket fram emot det :)
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 10:39:29
Anonym

Åk till Plitvicesjöarna i Kroatien!

Svar: ☺️👍
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 10:45:58
Anonym

Har bilat (med egeninredd campingbil) kors och tvärs i Europa under 27 år, så mina minnen är lite antika... Vår son tillbringade alla sommarlov under uppväxten på detta sätt och har inte tagit skada :) Ljudböcker fanns inte då, så jag lånade enorma mängder böcker, även tecknade serier, så det fanns en ny varje dag. Om tiden räcker till tycker jag ni ska avsätta några sträckor i Tyskland till att lämna Autobahn. Det finns oerhört mycket vackert + urgulliga små byar och städer även i det landet, som man annars alltid bara susar förbi!
Håller med om att Makarska och Postojnagrottorna båda är mycket värda ett besök. Lycka till med planering och resa!

Svar: Tyskland ÄR jättefint! Vi var på tyska kusten i somras och gillade massor. Vill gärna se mer av landet! Har du något särskilt avstickar-tips som inte är för långt off road så att säga? ☺️
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 12:03:49
Louise

En av mina favoritstränder i Tyskland är Heidelberg (där föddes Drottning Silvia) Helt klart värt ett stopp 😊

Svar: najs! :)
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 12:50:00
Anonym

Tjeckien är fint. Omväg kanske men värt den

Svar: Kanske på väg hem 🤔
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 13:13:18
Olivia

Pappa brukar alltid sätta GPS:en på undvik motorväg när vi kör till släkten i norra Tyskland. Mycket mysigare att köra genom byarna jämfört med autobahn. Autobahn har dock sina fördelar med oftast väldigt fräscha rastplatser och att man slipper kameror. Förr skickades ju inte fortkörningsböter från kameror till Sverige men det gör det nu och kamerorna sitter väl kamouflerade så det är lätt att fastna sägs det.

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 14:42:13
pillris.blogg.se

Det låter som en super mysig semester!

2019-11-24 ♥ 17:11:41 » URL: http://pillris.blogg.se/
Inne hos Ina

Det låter så roligt! Jag har inga tips mer än att jag har varit i Kroatien. Bodde i Makarska som var mysigt, men litet. Tog en båtutflykt till Brac. Så vacker ö med en ganska häftig strand :)

2019-11-24 ♥ 19:49:12 » URL: http://innehosina.com
B

Kroatien kan jag tipsa om rovinj, porec och pula. Mycket historia o oerhört vacker googla lite på de ställena. De ligger dessutom i norra Kroatien det är inte långt från gränsen där ni åker in.ö Ska ni längre söder ut så kika på Split.. mycket historia där med. Vi har bilat till Kroatien 3gånger med barn, går alldeles utmärkt vi övernattar 3nätter längs med rutten. Finns många olika saker o hitta på i Tyskland en gång stannade vi på ett nöjesfält en annan gång på ett zoo. Bokar alltid hotell med pool så barnen får göra av med energi efter en lång dag i bilen.

Svar: Ja pool på stoppen tänker vi med, det gillar kidsen 😊👍
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 20:34:55
Lisa

Vi bilade genom halva Europa i somras med två barn (11/6år). Tror det blev typ 12 länder på 4,5 vecka. Helt fantastisk resa tyckte hela familjen! Favoritländerna blev nog Ungern (godast mat), Slovenien (vackrast natur) och Montenegro. Ljubljana som du nämner var en jättemysig stad, bör ses! Norr om Ljubljana finns Bledsjön. Må vara en ”turistfälla” men åå så vackert där var! Och Postojnagrottorna är också väl värda ett besök om ni ska till Slovenien. Massor med turister, men en superhäftig upplevelse!
Polen är inte så tokigt att bila ner/upp genom, jättefina vägar och ett besök på den enorma nöjesparken Energylandia utanför Krakow bör inte missas!
Skulle kunna hålla på hur länge som helst, finns verkligen så mycket att se och uppleva ute i Europa! :)

Svar: Tack för tips 😊👍
Moa DeBruin

2019-11-24 ♥ 23:33:02
Helena

Vi bilade till Ljubljana eller den slovenska kusten varje sommar (och någon gång på vintern med) när jag var liten för ett par hundra år sedan (innan alla tunnlar grävdes genom österrike så resan tog en 36 timmar med bara mat och kiss pauser). Det var typ vardag för oss ;)

Det jag kommer ihåg bäst var dock när vi en gång tog nära en vecka på oss att köra ner i stället och åkte Romantische Strasse i stället för autobahn, plus stannade i Wien och säkert något mer ställe i österrike. Det var en väldigt vacker resa.

Annars är Slovenien supervackert (japp, jag är extremt subjektiv då jag är halvsloven) så ett par dagar för att utforska dessa lilla land i stället för att bara köra igenom det såsom många gör är ett hett tips. Bohinj och Bled, Kranjska Gora, Ljubljana, Postojnagrottorna, och Piran och kusten är mina bästa tips.

Svar: Tack för tips! 😄
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 00:14:43
Erica

Jag har bilat ner till Italien 18 gånger och till Kroatien 1. Rekommenderar verkligen att stanna i Österrike! Områden runt Innsbruck är fantastiskt, speciellt byarna Obsteig och Untermiemingen :) Även Neumünster i norra Tyskland är en jättefin stad att stanna till i. När ni åker mot Kroatien blir det en liten omväg, annars hade jag verkligen rekommenderat Stelviopasset och Gaviapasset!

Svar: 😄👍👍
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 08:32:48
Therése

Jag och min familj ( sex vuxna personer i två bilar) bilade till Kroatien i September förra året. jag skulle rekommendera att stanna NÅGONSTANS, vi körde allt i ett sträck... vi stannade bara för att gå på toa och byta chaufför. Med tre lastbilschaufförer i samma sällskap var det inte så mycket diskussion om saken.. :) det tog totalt 23 timmar med färja och allt. Kroatien är fantastiskt! vi bodde i en liten by som hette Krnica, det var underbart! Ha en fantastisk resa och glöm inte äta pizza i Kroatien (hjärtögon-emoji)

Svar: haha bra jobbat!
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 10:03:59
Caroline

Om kompisfamiljen inkluderar barn - låt kidsen byta bil ibland. Vi är tre syskon i min familj, vi semestrade mycket med en annan trebarnsfamilj och det var trevlig omväxling för alla tror jag att byta ut ett barn i varje bil ibland. Och sök på typ "car trip ideas for kids" på pinterest, dina kids är nog för gamla för vissa tips men några är guld även för vuxna!

Svar: ska jag spana in! bra tips:)
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 10:26:24
Anonym

Städer jag spontant minns som väldigt vackra är Heidelberg, som redan nämnts, och Rothenburg ob der Tauber i Bayern. Sedan är ju oftast även andra mer anonyma små städer och byar pittoreska och väl värda ett stopp.

Svar: skriver upp! :)
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 12:18:17
Anonym

Oj, vad härligt! Vet ej hur långt ner i kroatien ni tänkte åka, men om ni ska ända ner till Dubrovnik så kan ni även ta en titt till Bosnien. Mostar ligger närmast och Sarajevo lite längre bort. Kraaaaam på dig 😘❤️

Svar: Vi hamnar ganska långt norr ut i Kroatien ☺️ tack ändå för tips!
Moa DeBruin

2019-11-25 ♥ 19:06:53
Johanna

Jag och min sambo bilade till Slovenien med vänner innan vi fick barn. Minns att vi sov på ett hotell i Slovenien några nätter som hade ett äventyrsbad utomhus. Kanske kan vara en idé att stanna på nåt sånt så barnen får göra sig av med lite energi innan bilresan drar vidare! 😊

Svar: Låter najs! 😄
Moa DeBruin

2019-11-26 ♥ 22:00:36
Klara

Ååååh bästa resan!! Har gjort detta så
Många gånger som liten med familjen. Om ni är nära VRsar så finns där världens bästa glassbar! Tips för kidsen!

Svar: Låter lovande ☺️☺️
Moa DeBruin

2019-11-28 ♥ 12:35:59
Frida

Hej!
Har bilat till Slovenien många många gånger. För att inte upprepa tidigare förslag så kommer jag med några nya. Werfen i Österrike är helt klart värt ett besök för stora och små, ett slott på hög höjd med linbana om man inte orkar att gå och en härlig uppvisning i slottet! Jag rekommenderar även Lipica där de föder upp Lippizanarhästar och där de säljer hästar till Spanska ridskolan (kan även få se en uppvisning när mna är där). Anna5s har du städerna Izola och Piran i Slovenien som är värda ett besök :)

Svar: tack snälla för tips! :)
Moa DeBruin

2019-12-09 ♥ 08:55:04

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback