Skriveftermiddag och mångsidig måndag

Igår traskade jag ner till bibblan och satte mig och skrev på en ny bok. 
 
 
 
 
 
Det gick trögt. Mycket trögt. Jag har inte min skriv-mojo i mig just nu känner jag. Men någon kanske har krystat ur sig en bok ur en latensfas i sirap också? 
 
 
 
 
När jag har skrivit några timmar kom Matilda. Bibblan i vår stad har något som kallas för Mångsidiga Måndagar där man bjuder in olika personer att prata. Jag hade själv min första föreläsning i livet under en mångsidig måndag. För några veckor sedan lyssnade jag på Karolina Ramqvist. Jag har också lyssnat på Björn Ranelid och min favoritförfattare Lin jansson. 
 
Igår skulle vi lyssna på ett föredrag om upcycling, med fokus på kläder. Vid recycling återanvänder och behåller man samma värde på produkter genom hela kedjan. Vid upcycling strävar man efter att öka värdet på produkten och liksom putta upp den i kedjan. Exempelvis genom att skapa skor av ett par jeans eller sy en klänning av skjortor. Syftet är såklart att minska svinn och ta till vara på det som redan är producerat, snarare än att hela tiden producera nytt. 
 
 
 
 
Visste ni att ett par jeans (ETT par) kräver 11 000 liter vatten. Det är lika mycket vatten som en person kan dricka under 10 (TIO) år! Det känns helt klart läge att tänka både en och två gånger innan man köper ett par nyproducerade jeans, med andra ord. 
 
 

Kommentera gärna!
Inne hos Ina

Jag försöker köpa just jeanstyg begagnat pga vattenmängden. Funderar också på hur jag kan använda de jeans jag nöter sönder. Mitt mest lästa inlägg i min blogg är om hur man syr om ett par jeans till en kjol 😄

Svar: häftigt :)
Moa DeBruin

2019-11-19 ♥ 13:21:33 » URL: http://innehosina.com
birgitmaria

Lät som en intressant föreläsning. Jag har aldrig skrivit en bok, men jag antar att man emellanåt måste mer se det som vilket jobb som helst än att vänta på inspiration.

2019-11-20 ♥ 17:48:56 » URL: http://birgitmaria.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback