Spiderchick

Tusen bitar
Tioåringen har fått ett 1000-bitarpussel av sin farmor. 
 
Målet är att vara färdiga med det till jul. 
 
– Det fixar vi lätt! sa jag. 
 
Hur svårt kan det vara att pussla liksom?
 
 
 
 
Jo tjena. 
 
När jag insåg att det fanns en miljard bitar i samma bruna nyans (jo jag vet det är lite konstigt eftersom det står tusen bitar på paketet men det var verkligen en miljard) förstod jag att det nog kan ta sitt lilla tag. Speciellt för en familj som inte direkt heter Tålamod i efternamn. 
 
 
 
 
Hur många bitar vi pusslade ihop på en timma?
 
Fem!
 
 
 
 
I den här takten är vi absolut klara till jul.
 
 
År 2021. 
Anna Maja - Littermentärt

Älskar pussel! Det är lite av en övningssak, för jag tycker numera att 1000-bitar är lite väl lätt. Men ser att ni i alla fall har koll på regel nummer 1 när det kommer till pusslande: Börja med ramen!
Lycka till!

Svar: Haha! Ja! Men ramen är så svår! Allt ser ju likadant ut 😆
Moa DeBruin

Ulrica

Vi brukar köpa 500 bitarspussel. Det är lagom för den åldern.

Anonym

Då skulle jag rekommendera att limma ihop eländet. Innan julen 2021 kommer ni ha hunnit vifta det i golvet några gånger och eh... det låter inte som att tidsplanen innehåller rymd för omstarter. 😉😘

Svar: 😆😆
Moa DeBruin

Jeanette Li

Är det ett straff från farmor, eller en omtänksam gåva?😏😅

Svar: Haha en gåva ☺️
Moa DeBruin

Anonym

Först får man sortera och sortera. Sen väljer man en färg och tar alla bitar av den färgen och så sätter man igång och vips har det gått två timmar! Ujuj så sugen jag blev på att pussla nu.

Svar: Haha 😄👌🏻
Moa DeBruin

Anonym

Åh, mina två killar har älskat att pussla! Pussel har varit standard i deras adventskalender, från det de var i femårsåldern tills den äldste blev myndig 🙂 Detta har till stor del varit möjligt tack vare min mamma som varje år pusslat ihop pusslen så att de kunnat få 10-90 bitar varje dag som passar ihop... behöver jag tala om hur det sett ut hemma hos henne i november? Hon har dessutom 3 barnbarn till som sett fram emot sina pusselkalendrar 😀 Och med detaljerade pussel kan barnen börja ganska tidigt med stora pussel!

IA

Ser ut som en bit av golvet. Jag är ingen pusselexpert men skulle nog också hålla mig till ramen till att börja med. En bit av kaminen, dockan i vänstra hörnet, fönsterbågen och granen längst ut till höger. Och leta mera bitar av kulor på golvet. Jättefint pussel. Vet de som klistrar ihop såna till tavlor.

C

Åh, älskar att pussla. Börjar alltid att sortera ut ramen, sen färgkoordinerar jag massa högar. För att boosta självförtroendet börjar man inte med den bruna nyansen med en miljon likadana bitar ;)

Svar: Bra taktik 😉
Moa DeBruin

Anonym

1000 bitar var kanske att ta i men det är ett fint pussel, klara färger som inte birde vara helt omöjligt att lägga. Hitta först alla kantbitar! Lycka till! 😊👍🏼

pillris.blogg.se

Oj, jag skulle aldrig få ihop ett sånt! Men min syster är galen i sånt, hon är tålamodet personifierad. Men om ni har plats, så kan ni ju ta den tid ni behöver, så blir det klart någon gång. Ett tips är en bricka eller nåt, som pusslet kommer få plats på, så kan ni ta fram och plocka undan när ni ledsnar. En skiva med hjul på som man kan skjutsa in under sängen hade syrran när hon bodde trångt.

Svar: haha så ambitiöst! och smart:)
Moa DeBruin

Anonym

Pusselmatta är grejen! Så bra. I alla fall om man inte äger en herrgård och har oändligt med bord

Svar: Pusselmatta? Låter smart!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress