Spiderchick

Vilken helg!
Men snälla vilken rolig helg vi har haft! 
 
Det har varit Skadevi cup i Skövde och 10-åringen har spelat massor av matcher. Det är så himla, himla roligt att följa grabbarna och deras utveckling. Förra året hade de som mål att förlora alla matcher - och det gjorde de. I år hade de som mål att vinna minst två matcher - och det gjorde de! 
 
 
 
 
 
Flera av matcherna var halva släkten och tittade också. Minsta kusinen var väldigt fascinerad av bollen som flög fram och tillbaka. Men mest fascinerad var han över att Spiderpapa stod där nere bland spelarna. 
 
– MIKAEL! TITTA! MIKAEL!
 
Alla har vi olika fokus.
 
 
 
 
Söndag morgon pausade jag och sjuåringen handbollsyran och åkte till ishallen (klockan 08 är tiden vi pratar om, ba´ så ni vet) för då var det efterlängtad hockeyträning.
 
Väl där började påklädnings-tetris. Jag har noll koll vart allt ska sitta men som tur är har barnen själva stenkoll.
 
 
 
 
Sjuåringen hade turen att få vara målvakt igen och måste alltså ligga ner när madrassen till benskydd ska snöras på. De ska snöras runt lår och vader och under skridskorna. Jag frågade tränaren om vuxna målvakter kan ta på sig skydden själva eller kommer jag att behöva vara med och assistera mitt 35-åriga barn i NHL?? Han trodde att vuxna kan fixa det själva. 
 
 
 
 
Lill-kusinen kom och kollade på även detta evenemang, fast det "bara" var träning. Är man supporter så är man. 
 
 
 
 
Min bror och Hanna hade med varm choklad och jag bullar. En helt okej vända i ishallen.
 
 
 
 
Sen var det raka vägen till handbollshallen igen och fler matcher. Vi är ett så himla trevligt gäng med föräldrar som hänger tillsammans på bänken vilket förgyller alla matcher. Ibland får vi gräva oss in i varandras jackor för att det är så spännande. Ja det är 10-åringar som spelar men ja, det känns som att det är VM-final. Varje gång. 
 
När grabbarna spelat klart stannade vi kvar och såg finalerna för de äldsta barnen som är 16 år. Eller barn och barn - GASELLER! Skövdetjejerna vann hela cupen (efter fem strömavbrott med kolsvart hall). Sjukt grymma!
 
 
 
 
Efter det åkte vi hem och somnade tidigt hela familjen. 
Mamma M

Här har vi en handbollsspelande 15- årig kille. Ja dom börjar bli stora nu och det är hårda tag. Det är helt klart en livsstil med träning 5 dagar/vecka och matcher på helgerna men vilken härlig handbollsfamilj man har fått på köpet, älskar det! Är så tacksam för alla härliga vänner jag har fått genom åren 🙏🏻

Svar: häftigt vad man får genom sina barn! och sport ger verkligen en härlig gemenskap :) <3
Moa DeBruin

Anonym

Mina barn har valt att spela instrument o dansa istället för att idrotta (som musiklärare är man ju rätt nöjd med detta😂😂) Jag måste säga att jag beundrar er som är idrottsföräldrar, hade inte velat tillbringa helgerna i diverse sporthallar. Fast det kanske mer beror på att jag är genuint ointresserad av sport o hade det varit mina barn hade jag så klart ställt upp. Går dock med glädje på konserter o dansuppvisningar med varierande kvalitet😂😂

Svar: Roligt när det har ett intresse, oavsett ☺️
Moa DeBruin

Anonym

Jag kanske får ta tillbaka orden, men som jag längtar efter att får hänga med kidsen på träningar och matcher. Jag hoppas innerligt att dom får uppleva samma glädje och gemenskap som jag själv växt upp med. Många timmar av svett, slit och tårar har det blivit på och bredvid fotbollsplaner under mina 20år som aktiv spelare. Och OM jag saknar det! Men åldern tar ut sin rätt...
Än hänger vi "bara" på Bamsegympa.

Svar: Det ÄR ju fantastiskt med sport när det är en bra grupp och bra ledare :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress