12-0

Igår var vi som sagt i Karlstad för att se Färjestad spela mot Oskarshamn. 
 
Det var någon slags "kids day" med extra happenings för barnen. Utanför fanns det en hoppborgsliknande bana med stränga vakter. Ja, alltså killarna som hade uppsikt över banan var supernoga med att barnen inte fick vara i banan med skor eller trängas eller vara för vilda (var rädd om de mindre barnen!). Jag ÄLSKAR sådant. Förlåt men jag tycker att många vuxna är så mjäkiga med barn. Våga säg till liksom. Eller snarare, våga guida barnen i hur man gör.
 
Inomhus var det improvisationsteater och sjuåringen satte sig på första parkett. 
 
 
 
 
 
Improvisationsteater tänker man (jag) ju är rätt lökigt. Jag har nog blivit skadad av att en gång se en alldeles för lång impro-pjäs med två tomtenissar i huvudrollen. Men det här var något helt annat. Killarna som hade teatern var sjukt roliga och involverade barnen på ett roligt sätt. Impad att de kom på allt i stunden! De avslutade med ett godisregn och genom att kalla alla vuxna för gamar. Älskvärt <3
 
Klockan 15 var det dags för match.
 
 
 
 
 
Jag hejade på Färjestad de första fem minuterna sedan stod det typ 4-0 till Färjestad och då började jag heja på motståndarna. Totalt blev det 12-0. Smärtsamt. Jag ville gå upp till Oskarshamn-fansen och be om ursäkt. Oklart varför jag skulle be om ursäkt? Men ja. 
 
Efter matchen skulle spelaren Linus Johansson komma till "fan corner" och ge autografer och ta bilder. Här hade vakterna vi hoppborgen behövt vara med och guida de vuxna, kan man lugnt säga.
 
Det började fint med att de första barnen på plats ställde sig lydigt i en rak kö. Men så kom några ivriga vuxna och tyckte att just deras barn skulle stå längst fram och innan jag visste ordet av utbröt milt kaos. Jag VÄGRADE ge upp vår plats i kö (näst först) och stod fast som en luttrad bergsget i stengolvet trots att flera vuxna rafsade mig i hälarna och flåsade mig i nacken. 
 
 
 
 
 
Grabbarna fick sin bild och sin autograf och var SÅ lyckliga över det. De fick även svar på frågan vad Linus Johanssons favoriträtt är - hamburgare med pommes. Då vet vi det.
 
Sen åkte pappan, barnen och bergsgeten hem till Skövde igen. 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Du har helt rätt i att många vuxna är för mjäkiga med barn. Det upplevs av mig och många andra i förskolan och även i skolan. Många säger att de vill vara pedagogiska men det ska inte föräldrar vara och speciellt inte på fel sätt. Många säger också att de inte vill bli arga, men herregud. Man måste bli arg på sina barn! Idag har det tyvärr blivit negativt att behöva bli arg, föräldrar tycker man ska kunna resonera med en tvååring. Det är hur viktigt som helst att barn har naturliga ledare i sina föräldrar.

Svar: skönt att höra!
Moa DeBruin

2019-10-06 ♥ 15:52:59
Anonym

Åååh, jag är en sådan mjäkig vuxen, har sånna problem att säga till eller säga ifrån, är så ruskigt konflikträdd. Ibland kommer björnmamman inuti mig fram men jag önskar att hon tog mer plats och visade sitt tryne lite oftare.

Svar: Förstår dig. Jag har tränat mig i att våga säga åt andra barn (om deras föräldrar inte är närheten förstås). Ser det som att man gör barnen en tjänst i slutet av dagen. Man kan ju säga till på ett bra sätt liksom :)
Moa DeBruin

2019-10-06 ♥ 17:32:01
Moster

Jag hörde på radio Kalmar att oskarshamnarna var tacksamma för hejandet från motståndarläktaren eller hemmaläktaren eller vad det heter.
Tyvärr hjälpte det inte 😂

Svar: när det gjorde det inte. Men vi kände nog alla för Oskarshamn till slut :)
Moa DeBruin

2019-10-06 ♥ 19:38:06
IA

I det där läget är det bra att ha en stadig mamma..herregu..så folk beter sig. För att inte snacka om på hockey och fotbollsträningar. Och inte har de vett att skämmas heller medan barnen ser på helt paffa. Skämmit u.

Nä bra att du stod på dig annars hade någon annan vuxen gjort det.

2019-10-06 ♥ 21:00:33

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback