Bachelor 2019

På begäran - en tankesummering av inledningen på årets Bachelor, avsnitt 1-10. Varning för spoilers.
 
- I år är det TVÅ BACHELORS! Denna nyhet drog tv4 ut på under närmare fem avsnitt. När den andra bachelorn äntligen skulle få göra entré trodde jag aldrig att de skulle komma till slutklämmen. Men så kom han. Felix. Kamerorna jobbade stenhårt för att fånga varje chockad min och tappad haka.
 
- Det är så mycket cava och prosecco i Bachelor hela tiden att jag akut vill ägna mig åt att aldrig mer dricka bubbel någonsin igen. 
 
- Paula kan inte simma och ingen ställer följdfrågor på det? Eller jo, de har folk säkert gjort men det är inget som vi tittare har fått ta del av. Eller?
 
 
 
 
- Paula fick gå på dejt med Felix. De badade i pool och och Felix jämförde Paula med en "babianunge". 
 
 
 
 
 
- Bachelor nr 1, Simon, blev upprörd över att få konkurrens av Felix. Som en slags tröst (?) fick han redan så här tidigit i säsongen åka på övernattningsdejt med en tjej (annars reserverat för säsongen slutkläm). Han valde då Bella med vilken han typ dagen innan hade varit på en singeldejt med? Tjejerna blev upprörda. JAG blev upprörd?
 
- Simon ägnade sedan större del av dejten att tala om för Bella att hon borde öppna sig mer och inte vara så tillbakadragen. I alla fall var det vad vi tittare fick se att de pratade om. Tänker i mitt stilla sinne att det faktum att han säger det knappast kommer göra att Bella öppnar sig mer. Men vad vet jag?? 
 
 
 
 
 - Amerikanska Meagan KAN vara den charmigaste deltagaren någonsin i Bachelor? Att jag hela tiden sitter och undrar hur produktionen lyckats casta en amerikan spelar ingen roll - hon verka så himla mysig, rolig och snäll?? Älskar hennes minspel! Se Bachelor 2019 bara för Meagans skull, för all del. 
 
 
 
 
 
- En annan deltagare är Nathalie från Idol 2018. Det känns alltid lite malplacerat när folk byter dokusåpa tycker jag? Men Nathalie är goooo. Gillar henne. 
 
 
 
 
 
- Jag älskar det faktum att det framstår som att killarna själva har ordnat och dukat upp dejterna. Ååå har du gjort allt det här? utbristerna tjejerna imponerat när de ser uppdukade bord och blomsterarrangemang. Jag ba: Eh nä? Bachelorn är nog delaktig i att duka upp för dejterna i ungefär samma utsträckning som de visat sig finnas avokado i färdig guacemole. Det vill säga 1,4 procent.
 
Det var det för nu. 
 
Bilder: tv4.se

Kommentera gärna!
Jenny

Hon Nathalie har även varit med i svts Första dejten. Tyckte då att det var jobbigt att hon var med i ”fel” program haha. Vanemänniska kan man ju säga att man är.

Svar: hon kan det här med dejting med andra ord :)
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 11:11:35
Anonym

Jag kan inte heller simma men vad är de för följdfrågor man ska ställa? Simma är ju något man aktivt måste lära sig och inte bara kan som en hund så även om de är ovanligt så är de väl inte superkonstigt

Svar: Min följdfråga som tittare är att jag undrar varför hon inte har lärt sig simma? Simundervisning ingår ju i kunskapskraven i skolan. Hur som helst modigt av henne att ändå röra sig i vatten, hoppa från en båt och gud vet allt.
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 12:55:34
Cecilia

Älskar också Meagan! Håller med om att hon är största anledningen att kolla, är lite besviken på säsongen hittills faktiskt men det tar sig kanske snart 😊

Svar: Jag är också liiiite besviken faktiskt. Tycker ingen av killarna är så där karismatisk som de brukar vara?
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 13:06:02
Kamilla

HUR jobbigt för Simon att upptäcka att Felix är så mycket längre än honom? Jag gissar: jättejobbigt (p.g.a. manlighetsnorm etc.).

Svar: haha... Det var nog mycket jobbigt för Simon över lag :)
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 13:47:42
Sabina

Oj så olika man kan tolka, jag tycker Meagan är så besatt av Simon att jag blir rädd haha! Gråter och har sig.

Och jag kan inte heller simma fast jag är 31 :P Är också nyfiken på varför Paula inte haft möjlighet att lära sig.

Svar: hehe ja jag gillar Meagan! Får jag fråga varför du inte har fått möjlighet att lära dig simma? :)
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 16:06:32 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Sabina

Absolut, när jag var barn flyttade vi runt mycket, jag bytte skola cirka varannat år och ibland varje. Så även fast det är plikt på att vara med på simundervisning i skolan så hamnade jag mellan stolarna på något vis och fick aldrig möjlighet. Detta ledde till att jag fick vattenfobi så när jag väl kom till gymnasiet så kunde jag inte hantera att behöva lära mig simma för att få godkänt i idrott så läraren var snäll och lät mig skriva en uppsats om simning istället. Jag är jätteledsen att jag inte kan simma, det verkar underbart men jag är så rädd för vatten och får panik när det kommer i ansiktet. :/ jag hoppas att jag nångång orkar ta itu med det.

Svar: Ah tack för att du delade med dig! Olyckligt fall mellan stolarna där. Sänder pepp och hoppas att du någon gång orkar ta itu med din fobi <3
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 19:19:01 » URL: http://lesthi.blogspot.se
Sara

ÄLSKAR Meagan och hennes minspel!!
Har för mig att Paula kom från Polen som tonåring, kanske är det här med att lära sig simma inte nåt som man gör i skolan där

Svar: ja jag inbillar mig också att det är något sådant? Meagan <3
Moa DeBruin

2019-10-16 ♥ 20:14:22
Anonym

Ja kunskapskrav säger ju inte så mycket egentligen, det händer ju inget speciellt om man inte klarar de (i alla fall aldrig hört om någon som behövt gå om en klass pga icke simkunnig) I mitt fall så tål jag inte klor och kunde inte vara med på lektionerna och vägrar bada ute i Sverige där man inte ser botten. Händer aldrig någonsin att jag önskar jag kunde simma. Tror det är fler än man tror som inte kan simma men just för att folk verkar tro att det är lika naturligt som att andas så orkar man inte säga nåt.

Svar: Jag tror inte att det är lika naturligt som att andas. Jag förstår att det är något man aktivt måste lära sig, precis som man aktivt måste lära sig att läsa eller räkna matte eller geografi. Jag är inte dum. Där emot är simning livsviktigt. Det räddar liv. I mina barns skola får man traggla med simning ända tills man lär sig. De börjar i trean och du får fortsätta upp till sexan om det krävs. Om det föreligger allergier, fobier, funktionsvariationer eller annat som gör att du inte kan lära dig så kommer du givetvis att fixa livet ändå. Men har du inga hinder likt det så är det träning tills du kan som gäller, i alla fall här. Därför väcktes följdfrågor i mig när Paula flera gånger sa att hon inte kan simma. Hon hoppade i alla fall ner i både en pool och ett hav vilket kändes otroligt modigt när hon ej har simkunskaper. Jag skönjer en viss trötthet i dina kommentarer och förstår att det måste vara skitsegt att folk tar för givet att alla kan simma. Det var inte min mening att trampa på en öm tå. Vi utgår alla från olika "sanningar" helt enkelt
Moa DeBruin

2019-10-17 ♥ 00:14:41
IA

Ja..eller så låtsades hon inte kunna simma kanske..Typiskt mig att tanken slog. :P

Svar: hon fick ju några extra kramar på köpet, helt klart :)
Moa DeBruin

2019-10-17 ♥ 01:00:20
Sandra Bäckman

Bra sumering tycker jag. Här är en till som blivit lite Meagan strucked. Hur go är inte bruden, nästan så jag vill ta med henne hem 😂😂 Kanske kan man göra en Meagan docka? Den tar jag patent på 👍👍

2019-10-17 ♥ 02:31:06 » URL: http://sandifighter.se/
Anonym

Tror inte du är dum :) men min erfarenhet (som du skrev så blir man trött) så kan man inte helt enkelt bara säga "jag kan inte simma" utan att få följdfrågor. Angående kunskapskraven så var de inte meningen att låta dryg utan mer att jag tycker skolor skriver tydliga kunskapskrav (gällande alla ämnen) men att de knappt betyder nåt och efterföljs.

2019-10-17 ♥ 10:46:38
Anonym

Klart att simning är livsviktigt! Sen att man blir nyfiken på varför man inte lärt sig simma är ganska givet. Jag blir det också. Så trist att man inte får ställa en fråga utan att få kommentarer som du fått. Sedan är det väl som mycket annat. Det blir inte av att man lär sig, även om nu simkunnighet råkar vara betydligt viktigare är annat.

Jag följer inte programmet men kollade in några klipp efter att jag läst ditt inlägg. Meagan verkar trevlig men lite väl intensiv, ja, för min del då. Jag anade mig se att hon inte verkar ligga på topp hos en av killarna. Får jag fråga vad du tyckte om deltagare som kom in som deltagare, trots att hennes bästa vän inte ville det. Är inte ute efter kritisera, vill mest höra ditt resonemang. Tack för en bra blogg!

Svar: Hm... Lite märkligt är det helt klart. Men det känns som att produktionen ville göra det till en stor konflikt men det hände aldrig riktigt? Tänker också att deras drömscenario säkert är att kompisarna tar var sin kille. Tack! :)
Moa DeBruin

2019-10-17 ♥ 13:44:37
D

What!? Meghan är ju sjukt störig! Så obehagligt besatt, både av Simon och det faktum att hon var tvungen att resa i 37 timmar för att vara med i programmet.
Jag och partnern sitter med skämskudden i högsta hugg varje gång hon dyker upp i rutan..

Svar: haha... Alltså jag älskar människan! :)
Moa DeBruin

2019-10-17 ♥ 18:56:23
Anna

Men anonym 00:14 idag händer det ju visst något. Du går ut grundskolan utan fullständig betyg. Men visst inget "händer", man måste ju inte börja på gymnasiet.

2019-10-17 ♥ 19:20:47
IA

Ja preciiis hon har knökat sig in bra där..:)

2019-10-18 ♥ 02:38:35
Anonym


Detta spåra ju bara ur. Jag tycker om Moa och försöker inte få henne att framstå på något dåligt sätt utan min åsikt är att jag inte tycker man måste ifrågasätta allting. Man kanske är nyfiken men vad rör de er om någon inte kan simma? Varför skulle vi ha rätten att lägga oss de? Sen om man frågar någon man känner men jag tycker de är bra att programmet bara tagit med att hon inte kan simma och inte mer med de. Man ska inte behöva förklara sig för hela världen, detta påverkar ju ingen annan. Det räddar liv JA men kan inte se i vilken situation jag skulle behöva hoppa i och rädda någon när jag själv inte ens är nära vatten. Det finns mycket att lära sig då om man ska utgå ifrån att de kan rädda någon.

Och till Anna. Jag arbetar inom skolverksamheten. Varje år går elever ut med godkänt i något de egentligen inte kan och kommer in på gymnasiet. Min bror har behörigheter för olika maskiner från gymnasiet fast han aldrig använt de. Detta då det saknades lärare och då fick alla godkänt bara sådär. Så i en drömvärld kanske läroplanen och kraven följs men finns inte resurser för de.


Svar: haha... ja nu vet jag inte ens vad vi diskuterar längre? Minns inte ens vad jag skrev från början? Ser inte mitt inlägg i mitt bloggverktyg. Men tror inte att vi kommer någonstans mer med det här. Allt gott till dig :) <3
Moa DeBruin

2019-10-18 ♥ 10:59:31

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback