Spiderchick

Boktips så här på läslovet
Höstlov betyder läslov, här kommer några tips på böcker som jag har läst med mina barn (eller satt i näven på dom):
 
Athena, Strålkastare tack (9-12 år)
Athena är 12 år och miljöaktivist och nu vill hon införa mer vegetarisk mat i skolan. Dessutom är luciashowen i fara. Musikläraren har brutit båda armarna och det är oklart om showen blir av. Athena inser att det hänger på henne att fixa saken... Böckerna om Athena är smarta och inkluderande med fina värderingar. Författaren är Elin Ek, Grynet ni vet. 
 
 
 
 
 
Morris Mohlin på iskallt uppdrag (9-12 år eller äldre)
Morris Mohlin är 13 år med en fömåga att trassla till livet för sig. Han är sloganmästare, mobilglaskrossare, leklandsvärd och kattmördare... Ni hör. Upplagt för trubbel. Min 10-åring har läst den här och tyckte mycket om den, skrattade högt vid några tillfällen. En rolig bok. Jag älskar när jag hittar roliga böcker, både barn och vuxenvarianter. Jag tycker nämligen det finns för få.
 
 
 
 
 
Flippa Bollen Linnea! (6-9 år)
Handlar om Linnea som älskar bandy. Förutom bandy och glädjen i sporten finns det en sidostory om ett läskigt spökhus...  Jag köpte den här boken eftersom vår 7-åring älskar ishockey, det är inte samma sport jag vet. Men jag ville gärna läsa för honom om en is-sport (svårt att hitta just ishockeyböcker). 
 
 
 
Junos Vlogg (9-12 år)
Handlar om sociala medier och unga, vilket känns minsts sagt aktuellt. Tillsammans med sin kompis har Juno en Youtube-vlogg, men ingen annan vet om den. En dag råkar Juno lägga ut fel video, där hon dissar klassens tuffa tjejgäng... Den här läste vår 10-åring själv och han tyckte om den.
 
 
 
 
 
 
Sommarskuggan och Halloweenbuset (6-9 år)
Vilka barn känner inte till Sommarskuggan? Smart att låta figuren komma till liv i bokform. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person men det får inte hända. Angelika Prick ska se till att dräkten stoppas en gång för alla. Lagom läskig med fina illustrationer.
 
 
 
 
 
 
Det var mina barnbokstips det. 
 
Tre, två, ett... Börja läs!
 
IA

Sjyssta tips från en som är hemma i bokvärlden. Ser fram emot din fast jag är väääldigt "över-årig". :)

Mia

Men kattmördare?🤔

Svar: Läs boken ;)
Moa DeBruin

Sabina

Hallåååå när kommer nästa utvärdering av Bachelor, haha!

Svar: åh snart! så fort jag hinner :)
Moa DeBruin

Anonym

Älskar när du ger tips på barnböcker!

Svar: kul! :)
Moa DeBruin

Emma Öhman

Så bra med boktips! Som svensklärare behöver man alltid nya boktips till eleverna. Annars rekommenderar man samma böcker igen och igen.

Svar: härligt :)
Moa DeBruin

Mia

Har tyvärr inga barn att läsa för, men det låter ju onekligen inte som något bra - kan du inte förklara?😊

Svar: det är en humorbok och huvudpersonen råkar cykla på en katt vilket skapar massa förvecklingar :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress