Spiderchick

Filura och figurera
Idag har jag rövmycket att göra! 
 
Jag ligger efter en del i skolan och har en inlämning som ska vara inne typ nu? Uppgiften är att skriva fanfiction kring Astrid Lindgrens böcker och jag har valt Karlsson på Taket. Jag ska alltså skriva en femsidig ny story om Karlsson och Lillebror där jag efterliknar Astrids språk och alla karaktärer. Det känns HYFSAT fånigt kan jag meddela, haha! 
 
 
 
 
– Jag är minsann en vacker och genomklok och lagom tjock man i mina bästa år.
– Det är en världslig sak!
– Nu vill jag ha kul annars är jag inte meeee.
– Vi filurar någon Lillebror! 
 
Fast det är en rolig uppgift också. Jag har ännu en gång insett vilket geni till språkmästare Astrid är. Kul att lära mig mer om fanfiction också, jag har varken skrivit eller läst det förr. 
 
Well.
 
Nu är det bäst att den här vackra och genomkloka människan börjar filura och figurera kring det hon ligger efter med. 
Anonym

Sååå kul ju! På gymnasiet hade jag en uppgift där vi skulle skriva ett nytt kapitel till en av hennes böcker, men låta karaktärerna vara med om något oväntat. Men det skulle fortfarande ”låta” som Astrid. Så himla roligt! Är nästan avis på din uppgift nu 😂

Svar: Ja men då kan man ju säga att ni skrev fanfiction 😊
Moa DeBruin

Irma

Åh! Det låter ju helmysigt att skriva fanfiction på Astrids verk. Förövrigt satte jag nästan kaffet i halsen (om jag druckit kaffe just nu alltså) över att du aldrig skrivit fanfiction. Från jag var 10 år tills mitten av gymnasiet skrev jag fanfiction på nätet för att öva mig på mitt skrivspråk. Känns som det enklaste sättet när man inte varje gång måste drömma ihop en hel värld, utan den delen är redan klar. Hoppas du gillade övningen i alla fall. Jag ser verkligen fram emot när din bok släpps!

Svar: haha jaha? Nä jag har som sagt aldrig skrivit det. Jag lockas nog mer av att komma på mina egna berättelser. Men jag förstår verkligen poängen med fanfiction :-)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress