Näringslivsgala

Igår var vi på näringslivsgala. 
 
Det började med att jag och kollegorna träffades på hotell Billingen. Jag fotade mig i toalettspegeln.  
 
 
 
 
När det var avklarat drack vi bubbel och blev bjudna (!) på en liten, liten charkbricka. Läs: Den var gigantisk! Jag åt mängder med ost och försökte att inte tänka så mycket på att vi snart skulle äta trerätters middag.
 
 
 
 
Sen var det gala. 
 
 
 
 
Här nedan är jag och Matilda strax innan vi återigen skulle få uppleva en kavalkad av män som tar emot pris.
 
 
 
 
Matilda summerade kvällens vinnare på story:
 
 
 
 
 
9 av 10 vinnare var män.
 
Jag har varit på galan 4-5 gånger och så här ser det ut ungefär varje år.
 
Årets Rookie kan vara en kvinna. Även Årets butik kan vara en kvinna. I övrigt ser vi i princip bara män som pristagare. Är de flera stycken som går upp på scenen från en arbetsplats håller mannen i mikrofonen och kvinnorna står bakom. 
 
Jag vet inte hur det går till när man nominerar och tar fram vinnarna till dessa priser men uppenbart är att något går snett i processen. Det kan säkert vara så att fler män än kvinnor verkar inom näringslivet men fördelningen vad gäller pristagare kan omöjligt representera hur Skaraborgs näringsliv faktiskt ser ut. 
 
Antingen behöver man på allvar se över hur urvalsprocessen fungerar eller så får man helt enkelt göra som på sportgalorna - ett pris för män och ett för kvinnor.
 
För just nu verkar det som att det är snudd på omöjligt för en kvinna att bli uppmärksammad i detta sammanhang. 
 
1990-talet ringde och ville ha tillbaka sin representation. 

Kommentera gärna!
Anonym

Bra av dig att uppmärksamma detta! Så gammalt och dammigt. Gör om gör rätt kan tyckas vara på sin plats. Hoppas förändring sker omgående. Heja kvinnor inom näringslivet (och överallt annars!)! 💪

Svar: jag hoppas VERKLIGEN på en förändring till nästa år. Var annars sista gången jag gick på galan kan jag säga
Moa DeBruin

2019-10-11 ♥ 22:08:43
Kvinnan

Förstår din frustration. Jag är så glad att vi i Sverige ligger i framkant gällande jämställdhet, men det finns fortfarande mer att jobba på..... var på föreläsning om ledarskap idag. Föreläsaren berättade om ett test hon genomfört. Alla delades upp i två grupper och två ”case” beskrev hur ledaren reagerade i någon fiktiv situation. Ena handlade om Axel och den andra om Stina. Sedan skulle alla reflektera om de tyckte att ledaren hade agerat på ett bra sätt, och om de skulle kunna tänka sig att ha denne som sin chef. Nästan alla tyckte att Axel verkade vara en god chef och kunde se sig ha honom som chef. Ca 25% tyckte att Stina hade skött sig bra och ville ha henne.
Det visade ju sig sedan att texterna var precis likadana men med olika namn. Detta är sån stark indikator på att kvinnor alltid jobbar i motvind.

Svar: Gör mig så sjukt ledsen. Verkligen ett bevis på hur kvinnor måste jobba 20000% mer för att ens kunna mäta sig en uns med mannen som gör 20%
Moa DeBruin

2019-10-11 ♥ 23:00:48
Kamilla

Vad tröttsamt! Var tvungen att kolla hur det varit här, det var inte så mycket roligare läsning (förutom "årets normbrytare" som bara verkar kunna vara kvinnor. Fast 2015 var det faktiskt nästan bara kvinnor som fick priserna.

2019-10-12 ♥ 01:15:25
Isabelle

SAKNAR rapporteringen i medier om att än så länge har ingen kvinna tilldelats ett Nobelpris 2019. (Ja det var en kvinna som fick nobelpris i litteratur men det var 2018 års pris). Annars BARA MÄN!! Enbart ekonomipriset kvar nu har jag för mig? Var ganska länge sedan en kvinna fick nobelpriset i ekonomi så det kan man väl inte förvänta sig nåt av..

Svar: usch... blir UPPGIVEN
Moa DeBruin

2019-10-12 ♥ 15:34:54

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback