Spiderchick

Sportsöndag
Igår vaknade jag strax innan klockan 07. Gick upp, duschade, drack en kopp te och insåg att... Klockan var 06. Just det. Vintertid.
 
Anledningen till den tidiga morgonen var hur som helst att sjuåringen har ishockey klockan 09. Min man brukar alltid åka med honom men han kom hem klockan 03 från tatueringsmässan och var av förklarliga skäl lite trött. 
 
Jag åkte till träningen och möcklade på ishockeybarnet alla tusen skydd. 
 
Sen gick hans dröm i uppfyllelse - han skulle få stå i mål! Då var det bara att möckla av alla skydd igen och istället möckla på målvaktsgrejerna som är lika tjocka och smidiga som en smärre madrass.
 
 
 
 
 
Sjuåringens största dröm är att bli ishockeymålvakt (och frisör). 
 
– Mamma, jag ÄLSKAR det här! utbrast han när han klev av isen helt genomsvettig och lycklig.
 
Själv försökte jag att inte tänka för mycket på att utrustning för en ishockeymålvakt mycket väl kan ligga på 23000 kronor............ (vi kanske kan hjälpas åt med det, alla vi här på bloggen??) (jag säger till om det blir aktuellt) (okej?) (eh). 
 
Efter ishockeyträningen åkte vi vidare till Mariestad för handbollsmatcher med 10-åringen. Det var matchpremiär för säsongen och 10-åringen var sååå taggad.
 
 
 
 
 
 
Förra året spelade de som ni kanske minns mot killar som var ett år äldre och det blev en hel del förluster. I år spelar de mot jämnåriga och det är såklart en helt annan grej. De var SÅ grymma och har liksom gått från ballong-pass där man kan räkna ner sekunderna innan det når mottagaren, till riktigt snygga passningar, hårda skott och ett snabbt spel. Jag är så stolt över min unge! Båda mina ungar. 
Johanna

Oj, kan det kosta så mycket?🤭men blir så glad för lillens skull att han verkar älska hockey så mycket 😍

Tigerlilja

Fast när min yngste spelade hockey fick målvakterna alla sina jätteskydd av klubben, rimligt eftersom det är så mycket dyrare än den vanliga - inte heller så billiga - rustningen!

Svar: hoppas det är så i vår klubb med!
Moa DeBruin

Anonym

Alltså ÅH!
Min dröm är att köra ungarna till varsin dedikerad aktivitet (någon sport i mitt huvud) ❤️❤️ De är dock bara 3 år samt 8 månader, det är alltså några år bort. Jag håller tummarna att de ska börja gilla någon sport i tidig ålder.

Svar: ja det är fint att när barnen har intressen de mår bra av :)
Moa DeBruin

Anonym

Skulle det kosta så mycket skulle jag aldrig handla det även om jag hade råd. Orimligt att uppmuntra att det skall kosta så mycket för små barn att idrotta. Snacka om att utesluta barn till låginkomsttagare.

Svar: Jag vet, det är helt galet. Nu tror jag i och för sig inte att utrustningen kostar så mycket för de minsta utan det är när du blir äldre som priserna går bananas. Men ändå. Det ÄR galet.
Moa DeBruin

Anna Abrahamsson

Målvaktutrustning brukar vanligtvis finnas i föreningen att låna. Min spelar spelar i 07 lag, då får målvakten bekosta utrustning själv, men får då spelaravgiften gratis. Men, ja en dyr sport är det. Vi är nog uppe i 7000 kr i år för äldste barnet. Avgift, skridskor och benskydd.

Men det är ju roligt också.

Svar: Hoppas att det finns lånevarianter i vår klubb också, om det blir aktuellt. Så länge vårt barn tycker att det är roligt och brinner för det här så är det ju värt att betala lite pengar. Om än kanske inte 23 000 kr ;) Men att ha ett intresse med allt vad det innebär är ju fantastiskt
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress