Donut-tårta

Igår hade vi släktkalas för äldsta barnet som fyller 10 år imorgon. 
 
Vi bestämde oss för att baka en egen tårta. 10-åringen fick bestämma smak och design.
 
Det blev en DONUT-tårta! 
 
 
 
 
 
 
Som fyllning valde han hasselnötskräm och hallon. Sen pimpade vi tårtan med grädde, jordgubbar och donuts. Jag tänkte i mitt stilla sinne att massa smarriga komponenter inte alltid ger ett supergott resultat men jag lät barnet bestämma. Sen höll jag lite för ögonen när gästerna skar i skapelsen. Men se den fick mer än godkänt! Till och med min 90-åriga mormor, som bakat i hela sitt liv, gav tårtan tummen upp. 
 
Hasselnötskräm, hallon och donuts kan mycket väl vara grejen, med andra ord.
 
Eftersom vi har massa gluten-nissar i släkten adderade också jag en marängtårta med bär och mjölkchokladtryffel. Den fick också godkänt. 
 
 
 
 
 
 
De här var de enda bilderna jag tog för övrigt. Vi är ganska många i släkten när båda sidor samlas och igår var vi nog 25 stycken. Det är med andra ord ganska högt tempo och telefonen glöms bort, vilket ju är mer än rimligt. Jag är så innerligt tacksam för alla som vill komma och fira våra barn. Och för alla fina presenter! 10-åringen fick allt han önskade sig och lite till <3
 

Kommentera gärna!

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback