Föräldramöte

Jag har ägnat mig åt föräldramöten i dagarna två. 
 
Det brukar gå till som så att först frågar mentorn vilka två som vill ha rollen som klassföräldrar. Då startar tysta leken ända tills en och sedan två föräldrar inte står uuuut med den tryckta stämningen längre och volonterar för att alla ska kunna gå vidare i livet. 
 
I år är jag klassförälder både i lilla barnet och stora barnets klass. Så blev det med det.
 
 
 
Ansvarstagande person. 
 
 
Eftersom stora barnet har börjat på mellanstadiet var det mycket nytt på det mötet. Det är ganska stor skillnad på att gå från låg till mellanstadie. Barnen har längre dagar, fler läxor, mer eget ansvar. Dessutom får man tydligen betyg redan i årskurs 6?? Det hade inte jag när jag gick i sexan under Jesu tid. Där emot minns jag mycket tydligt att vi hade en vikarie som gav oss ett prov och på det provet kunde man bli godkänd eller icke godkänd. Jag blev inte godkänd vilket var helt chockerande för mig. Jag förstod inte alls poängen? Vikarien tyckte att jag skulle göra om provet vilket jag ännu mindre förstod poängen med. Och inte heller gjorde.
 
Japp.
 
Sen var det mycket prat om frånvaro och att skolan kommer bli mer restrektiv kring att bevilja ledighet för semester. Yngsta barnets fröken stod inför alla föräldrar och pratade om vikten av närvaro samtidigt som familjen Spiderchicks ledighetsansökan satt fast-magnetad på whiteboardtavlan bakom henne. He.
 
Jag nickade medhållande och bad samtidigt en stilla bön att ingen förälder hade så pass bra syn att de såg att det var vårt efternamn som stod på den där ansökan.  
 
Men i rättvisans namn måste ändå sägas att ledigheten vi har begärt gäller i mars nästa år. Så man kan inte anklaga oss för att vara ute i sista sekunden. 

Kommentera gärna!
Anonym

Fick en ledighetsansökan av min elev andra skoldagen och den gäller också för mars 😂

Svar: Haha 😆 Som mina barns fröken fick av mig då 🙃
Moa DeBruin

2019-09-05 ♥ 17:36:25
Therese

Hatar tysta leken på föräldramöten! Det är därför jag åker på allt hela tiden 😒 Men jag älskar hur lärarna på dotterns skola tagit eget initiativ och helt enkelt placerat ut alla föräldrar som klassförälder någon gång under lågstadiet. Vi vet alltså redan nu att det är vår tur på VT i åk 2. Hon började åk1 nu. Briljant! Om man nu är en sån som försöker smita undan allt sånt där kan man redan nu börja leta ny skola till den åk då man är klassförälder. Så alla får en chans att smita om man vill. Hehe.

Svar: Åh så bra! Man borde ju kunna vara tre stycken som delar per termin typ? Så får alla vara. Mycket mer rättvist. Vem har tid liksom? Ingen! Men några måste ju
Moa DeBruin

2019-09-05 ♥ 18:27:12
Anonym

Same same. Men trots allt snittar du 10% frånvaro under hela skoltiden missar du krasst ett läsår. Dom 10% kommer du i lätt med någon sjukfrånvaro en vecka ledigt osv...

Svar: Jag kan förstå att skolorna ser det som ett problem :-/
Moa DeBruin

2019-09-05 ♥ 21:19:28
Marie Kilegård

Vi hade en pappa på vårt föräldramöte som hade en bra lösning till klassförälder. "Jag kan anmäla min fru, hon har tid" 🤣 Underbart. Hoppas han inte fick för mycket besvär när han kom hem haha./ Marie

Svar: Men gud.... Det hade jag INTE uppskattat! haha
Moa DeBruin

2019-09-06 ♥ 00:52:09 » URL: http://mariekilegard.blogg.se/
Sandifighter

Vi har tur, vi har inga klassförälder. Tur för oss som aldrig går på föräldrarmöten. Min make blev avskräckt den enda gången han var där. Man skulle sitta i grupper för att prata om problem man har. Vilka problem har man med barnen? Hmmm inga.
Vad bråkar vi vuxna om hemma? Ehhmmm inget.
Sen slutade de blanda in han i diskussionen. Vad är vi där för. Möte eller terapi?
Vi får ändå hem info om det, så varför ens gå dit.

Svar: oj? vilken märklig grej på ett föräldramöte? Lite integritetskränkande kan jag tycka?
Moa DeBruin

2019-09-06 ♥ 07:39:05 » URL: http://www.sandifighter.se
Hannah

Sorgligt att så många har negativa intryck av föräldramöten! Jag tycker att det är ett toppentillfälle att lära känna de personer som uppfostrar barnen + ge ut viktig information (som vissa inte kan ta in via skrift). Mvh/läraren (som inte har klassföräldrar)

Svar: Jag tror tyvärr att det finns många väldigt dåliga föräldramöten runt om i landet. Men det finns garanterat många väldigt bra också!
Moa DeBruin

2019-09-07 ♥ 07:26:01
E

Jag tänker att om man (och nu syftar jag inte på dig Moa, utan på kommentaren här uppe) anser att föräldramöte är upplagt på ett märkligt sätt, kan man berätta det för läraren som förmodligen tar med sig det i sitt arbete. Lärare kämpar och sliter och jag tycker det är riktigt dålig stil att inte bemöda sig att gå dit. /Dotter till lärare och arbetande i förskola (där det är likadant)

2019-09-07 ♥ 19:57:20

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback