Spiderchick

Glad påsk i efterskott
Har jag ens önskat glad påsk till er?
 
Nä det har jag nog inte för jag har haft fullt upp med mig själv och alla mina ansökningar. Jag får helt enkelt önska er glad påsk retroaktivt.
 
Glad Påsk! Tack för alla snälla kommentarer ni har lämnat det senaste. Jag uppskattar det massor! 
 
Igår avrundade vi påsken med Aspö tillsammans med delar av familjen. Aspö är en gård mitt i stan typ. Fåren hade fått lamm.
 
 
 
 
Det fanns ett jättefint insektshotell (möjligt att inredningen behövde uppdateras lite) och jag blev lite sugen på att ha ett hemma. Kan man ha det? Känns så sjukt viktigt att bidra till mångfalden. Jag blir genuint GLAD varje gång jag ser en humla eller ett bi. Kämpa på i denna värld, vill jag ropa till dem. Kämpa på i denna värld som människan håller på att förstöra. Ja förutom just nu då, när vi verkar ha fått bannor deluxe av högre makter. 
 
 
 
 
 
Vi lekte Robinson och alla fick välja vilken deltagare de ville vara. Jag var Clara Henry (vet inte vad jag tycker om att hon är med i årets upplaga? känns lite konstigt? Är det på riktigt ens?). Min man var Raymond. Min bror var Kristove. Och så vidare.
 
 
 
 
 
Alla fick gå balansgång på stockarna och de som klarade balansgången var imuna i örådet.
 
 
 
 
Sen hade vi aldrig något öråd och det var ju tur för alla med dålig balans.
 
Tvååringen har börjat få en egen vilja. Precis som man ska ha i den åldern. Det är mycket nej och min. Eller som han själv har böjt ordet min  - mammas, pappas och mins <3 Gullunge! 
 
 
 
 
Och varje gång vi ska säga hej då ropar han komma baka! Vilket betyder att han tycker att vi ska stanna. Eller möjligen gå och vända tillbaka direkt. 
 
Ja-happ. Då sitter man (jag) på jobbet igen. Redo att kicka igång´et. Veckan alltså. 
Mathilda

Visst kan man ha hotell hemma. Bäst är om man har nära till bivänliga blommor och tillgång till vatten där de inte drunknar också (tex fat med stenar i som de kan sitta på när de dricker).

Svar: Ska verkligen kolla upp detta!
Spiderchick

Johanna

Såklart du ska fixa insektshotell, heja dig! Min son byggde ett eget i slöjden. Finns även mindre att köpa! Tipsar som ovan om att välja bi-vänliga växter till din trädgård/balkong 👍🏼 Här hittar du superbra info: https://m.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/radda-bina
Kram!

Svar: Ska jag spana in 😊👍
Spiderchick

Linda

Finns färdiga bi hotell att köpa om man inte kan fixa själva, barnen fick varsitt av farmor förra sommaren men vi missade nog detaljen att ha närhet till vatten och bivänliga blommor, enda gästen vi fick var en tvestjärt.

Svar: Haha aj då 🙃
Spiderchick

Ida

Men viktigast är att bidra med pollinerarvänliga blommor i krukorna och rabatterna. Låta maskrosorna stå ett tag och fundera pä om man verkligen ska kapa den där busken till förmån för mer gräsmatta. Dvs. vara lite lat men också lite klok. 😉

Svar: låter ju som att vi redan gör allt det där! ;)
Spiderchick

E

Fina Aspö!

Svar: mycket fint!
Spiderchick

Anonym

Men om Robinson: Varför är Julia sminkad? Personlig sak dagbok men ser det inte ut som att hon har både mascara och läppstift?

Svar: Hon har sådana där lösfransar va? Dom sitter väldigt bra! 😊
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress