Spiderchick

Make over sovrum
Eftersom det mesta i kalendern har försvunnit har vi haft mycket tid för fix hemma. Rätt skönt faktiskt? 
 
Något vi kanske inte hade planerat var att göra om i tioåringens rum. Men nu blev det så när jag fick frågan på jobbet om vi var intresserade av en tvåsittsig soffa som annars skulle kasseras. Jag tänkte direkt att den skulle passa storleksmässigt i tioåringens rum. Han har nämligen ett väldigt litet rum. För att få plats med soffan skulle vi dock behöva göra oss av med hans skrivbord, men han använder ändå aldrig det. Han gör läxor eller målar vid vårt vardagsrumsbord. 
 
Japp. Sen drogs hela rummet med i soffan, kan man säga. Vi tog ut allt, målade om och möblerade från scratch. 
 
Tv-hörna före:
 
 
 
 
Där soffan står på bilden har det alltså stått ett skrivbord. Under tv:n har det stått en byrå som vi flyttade till andra sidan rummet.
 
Så här:
 
 
 
 
 
 
Tv-hörna efter:
 
 
 
 
Det blev ett helt annat rum där tioåringen kan hänga med kompisar. 
 
Vi är jättenöjda! Speciellt mamman och pappan som tydligen har börjat tävla med varandra vem som kom på vad i denna make over??
 
Pappan: Jag kom på att byrån skulle stå vid sängen. 
Mamman: Jag kom på att ta hem soffan. 
Pappan: Jag kom på tv-bänken. 
Mamman: Jag kom på de svarta fotpallarna! 
Osv. 
 
Jag säger inte att vi är fulla av prestige jag säger bara att rätt ska vara rätt!!
 
Marie

Så tjusigt det vart ef förändring

Anonym

Ursääääkta, ni menar att en 10 åring har ett sånt fint och stilrent rum??? Jag som 10 år hade (och ville frivilligt ha!!) rosa väggar med utklippa bandmedlemmar och citat på väggen :(

Svar: Haha ja jag med!! Den lelle gosse rensar och städar och grejar med sitt rum. Viktigt med ordning. Olik sin mor 🙃
Spiderchick

Anonym

Min man köpte nya högtalare till vardagsrummet. Då konstatera jag att vi behöver en ny tvbänk men eftersom den och vitrinskåpet tillhör samma serie så får vi byta ut skåpet med..då funkade inte soffan längre med nya skåpet. Detta var väl knappt ett år sedan men efter vår bröllopsfest nyligen där vi fick massa presenter vi inte fick plats med så köpte vi väldigt hastigt en större lägenhet och behöver nya möbler igen 😂 (och nej jag tycker inte man ska slänga och köpa nytt hur som helst men de vi har nu är anpassat för en helt annan yta och planlösning än vi kommer ha sen).

Svar: Haha feel you!
Spiderchick

M

anonym 19:03: hahahaha vi hade mörka möbler som maken hade valt när jag var höggravid och allmän trött på livet. Jag hatade mörka möbler! Så efter 2 år när jag kände mig någorlunda normal igen, så ”råkade” soffbordet gå sönder, så jag köpte ett vitt soffbord. Sen tyckte han själv att skänken, tv-bänken och matsalsbord och stolarna passade inte vita bordet längre så vi köpte nya...allt vit och fint och sen passade inte bruna soffan så det blev en grå! Frågar man honom nu, så var det hans idé att byta ut all och det får han gärna tro 😂

Anonym

Vad fint!!! Och vilken ordningsam pöjk :D. Men vad högt ni har tv:n!? Får nackspärr bara av att se bilden 🙈

Svar: Menar du första eller andra bilden? På första bilden satt ju tv:n ovanför en byrå men då hade barnet en stor gamingstol så han kom upp rätt bra. På andra bilden kanske den ser ut att sitta högt också? Men tycker nog att den är rätt lagom IRL :)
Spiderchick

sandra ledin

Det blev jätte bra. Tycker att soffan gav lite extra relax feeling till rummet. Sådant som pree teens kan behöva efter en dag i plugget. Han såg nöjd ut i soffan med fotpallen.

Du och spider pappan är bra team med många bra ider. Kanske dags för en anmälan in till renoverings tävlingar för par?

Ha en fin start på veckan!!!

Svar: tack! Detsamma :)
Spiderchick

IA

Kul med domino-effekter. Jag får det överallt. Från minsta skåp till stora rum..*S*

Fint blev det. Nu har han och växa i.

Svar: yes det har han :)
Spiderchick

Anonym

Jag tycker båda ser ut att sitta högt! Men jag är lite av en tant också så kan hända att jag är överkänslig :D.

Svar: jajaaaaa ;)
Spiderchick

Therese A

Rummet blev ju riktigt bra! Själv köpte jag nya gardiner till sovrummet vilket resulterade i ommålning av vägg, sätta upp fondtapet och måla taket 🤷‍♀️

Svar: Haha bra där!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress