Spiderchick

Nedskalat kalas
Igår firade vi en nybliven tvååring! Världens mest fantastiska lilla unge, mitt syskonbarn! 
 
 
 
 
Jag vill poängtera att det var ett, på grund av omständigheterna, litet kalas. Det var bara vi i vår lilla "cell" (eww vilket märkligt uttryck? men ni fattar) som träffas ändå och ingen ur riskgrupp var med. Skittråkigt att min mormor på 92 år till exempel fick stanna hemma. Men det är JÄTTEVIKTIGT att hon stannar just hemma och vi ska visa att vi tänker på henne på andra sätt.
 
– Vad brukar faster säga? frågade jag födelsedagsbarnet.
– Äjkling! svarade tvååringen. 
 
Alltså, han svarade att jag brukar kalla honom älskling. Och det gör jag. Han är min mega, mega älskling som jag älskar så, så, så, så mycket!! Bara jag ser det där lilla fjuniga bakhuvudet på bilden här nedan så vill jag liksom sniffa in min näsa där och känna hur gott han luktar <3
 
 
 
 
Vi fikade glass och sjöng för tvååringen. Han var glad och nästan lite generad när vi sjöng och jag tänkte, precis som jag tänker varje gång någon av barnen fyller år, att alla barn förtjänar att få vara stjärnan på sin egen dag. Oavsett om man har en stor eller en liten släkt eller en vald familj är det så viktigt att samlas och visa den där lilla personen som blir ett år äldre att hen är viktig (men såklart inte samlas för många i just dessa tider) (så tar vi de stora firandena med alla i släkten när skiten är över). 
 
 
 
 
Vi lekte en lek som gick ut på att sortera färg och namn till rätt Babblarna-gubbar. Tvååringen kunde alla. 
 
 
 
 
 
När vi fikat och lekt färdigt beställde vi mat från lokala meze-restaurangen Sand som har gratis hemkörning. 
 
 
 
 
 
Massa goda smårätter och röror. Mycket vegetariskt. Såååå gott! Tips till er i Skövde som vill stötta våra lokala företagare i dessa PISStider. 
 
Mysig kalaslördag trots Corona. 
Anonym

😂😂 vad du är härlig, citerar : i dessa PISStider 😂😂 ja du har så rätt!

Svar: Japp 😆
Spiderchick

Ellen Gräntz

Holy vad god maten såg ut!!

OM BLOGGEN

Låter som om ni hade ett mysigt kalas trots omständigheterna! Hoppas syskonbarnet var nöjd med födelsedagen och kalaset? Och vilken rolig ide med Babblarna-leken, är någon förskollärare/pedagog i familjen må tro?! :-)

Svar: Nä faktiskt inte men har en väldigt smart och fiffig svägerska 😊
Spiderchick

Stina

Heter det fortfarande Sand? Trodde det hade bytt namn? Oavsett namn har de supergod mat 😋 om det är det vid Sandtorget!

Svar: Ja de har bytt namn kanske? 🙈 bra koll jag har. Ja det är den vid sandtorget. Jättegod mat!
Spiderchick

Malin

Vilket mysigt kalas för 2-åringen! :)
Jag är likt din mormor isolerad, men är liiite yngre, 32år hehe. 5 veckor nu, bor ensam o det är sååå tråkigt! Har varit ute några gånger men folk kan inte hålla avstånd(varför?) så håller mig inne nu. Tips på vad man kan hitta på? :)

Svar: Åh vad segt! Men grymt av dig att fixa att vara isolerad! Tips som jag kan komma på på rak arm: Lära dig yoga eller någon annan träningsform framför Youtube, skriva/måla/eller komponera en låt, läsa böcker (finns e-lån via bibblan eller signa upp på en streamingtjänst), via nätet lära dig minst tre nya grejer varje dag så kommer du komma ur detta enormt allmänbildad! :)
Spiderchick

Anonym

Vilken rolig idé till lek! Den snor jag (förskollärare) men det ser ut som att namnen på Babba och Doddo har hamnat fel 🤗

Svar: In the end hade vi ALLA rätt 😉
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress