Spiderchick

Trappan
Vi har planer på att måla om vår trappa. 
 
 
 
 
 

Först tänkte vi att vi river ut mattan och hela tjottaballongen och gör om trappan helt. Vit färg och tyg i form av halvmånar på trappstegen.
 
Men sen tänkte vi om igen och kände att vi fortfarande vill ha trappstegen helt klädda i tyg eftersom det ger ett "skönt steg", men kanske något annat tyg? Vi tog hem ett gäng prover men insåg snabbt att inga av tygerna var speciellt mycket snyggare än den mattan vi redan har.
 
Plus att vi har hört att arbetet med att riva bort tyg, få bort limm, slipa och så vidare är ungefär lika roligt som att dra ut en visdomstand utan verktyg och bedövning. Så vi bestämde att vi håller oss till att måla trappan vit, alltså runt om tyget om ni förstår. Fast sedan tänkte vi om och ... Skoja! Där var tankarna slut. Men visst hade det varit roligt om jag ägnade ett svinlångt blogginlägg åt att återge våra fram och tillbaka-tankar?? Hehe. 
 
Huuuuuur som helst. Jag tror att vit färg kommer ge trappan ett välbehövligt lyft. 
 
Vi kommer ta hjälp med målningen, ja. Ska bara låta ett visst virus med öl-karaktär dra förbi först. 
 
Linda

Med risk för att skapa ännu fler fram- och tillbaka tankar 🤪 en trappa i någon kulör skulle också vara riktigt snyggt 🤩

Svar: haha ja kanske...
Spiderchick

Anonym

Alltså vi har målat om till vitt samt bytt mattan. Sååå jobbigt, men blev bra. Tips är att köpa eksteg och sätta som ett ”skal” över stegen och måla resten vitt. Blir superfint, och fräschare än de där mattorna som man inte vet hur mycket och vems fothudsrester de innehåller. Vi hade en grön från 70- talet innan och jag övervägde starkt att aldrig gå upp på övergången 😂

Svar: Fothudsrester? Haha nä men usch vad äckligt! Så har jag inte tänkt. Är inte så äckelmagad av mig. Ska dock kolla upp eksteg. Bra med alternativ :)
Spiderchick

Anonym

Jag tycker att just den bruna nyans ni har på trappan tillsammans med vita väggar är jättefint!! Tycker att det ser väldigt modernt ut faktiskt. Kolla fröken Frida på Instagram, så fint med brunt och ljust ihop! Men vitt blir säkert också fint.

Svar: tycker du? känns uppmuntrande! ska kolla in fröken frida
Spiderchick

Anonym

Men heeeeeelt rätt beslut!!
Jag hann tänka "nej, nej, neeeej, jag måste komma med oombedda tips!"
Halvmånar är sämst, asjobbigt att dammsuga runt dem, man ser ALLT damm på en vit trapp med mörka halvmånar.
Ja, mina svärföräldrar har halvmånar och jag vill inte ha så i mitt hem 🙈

Svar: Ja men precis vad vi tänkte också, att all smuts ever kommer synas :)
Spiderchick

Anonym

Kommer bli skitsnyggt!! Bra beslut!

Maria

Oh... Tänk ändå ett varv till tänker jag. Vi hade en liknande trappa som vi målade vit och bytte matta i. Blev snyggt men ojojoj vad snabbt det slits med vit färg i trappa... Hade inte gjort om det.

Svar: Det vita kommer ju bara hamna mellan stegen, om man säger. Men det kanske slits ändå?
Spiderchick

Malin

Ett tips från en som snart också ska renovera trapp! Vi tog ner trappräcket (ungefär lika som ert) slipade det och betsade mörkt, blev ett sånt lyft för hela trappen! Mvh Malin som aldrig kommenterat förut men läser flitigt :-)

Svar: kul med första kommentaren :) Spännande tanke med trappräcket. Låter fint! :)
Spiderchick

Anonym

Vi rev och målade själva. Sen hittade vi en glad pensionär ex snickare som lade dit mattan. För att skära dom bitarna rätt hade slutat i skilsmässa 😅

Svar: Ah fy låter inte som ett trevligt jobb 😅 rätt med hjälp!
Spiderchick

Ida

Naaaaaj måla inte om den!! SUPERFIN som den är!!

Svar: Tycker du? 😊 skönt att höra ändå!
Spiderchick

Jessica S

Nej! Måla inte vitt - tycker det ser fint ut mot den vita väggen och ledstången är ju superfin! Träfärg kommer tillbaka och känns lite rustikt och i kombination med ljust runtom blir det snyggt - tycker jag. Det jag ser utifrån bilden tycker jag ni ska behålla det. Ska ni göra något ska ni snarare göra den mörkare. Och; vi har en vitmålad trappa. Kan säga att ALL smuts syns + att färgen lossnar.

Svar: Hear hear!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress