Spiderchick

Ett avslöjande
Jag fick en fråga om vilken soffa vi tittar på till vardagsrummet. 
 
Låt mig avslöja:
 
 
 
 
 
Söderhamn från IKEA! 
 
Vi vill ha en STOR soffa som hela familjen kan ligga ner i. Jag gillar att den ger en loung:ig känsla. 
 
Jag gjorde en undersökning på Instagram story igår huruvida folk kan rekommendera Söderhamn eller inte. En del skrev att skarvarna är hårda och att kuddarna liksom inte sitter fast i soffan. Men de allra flesta var väldigt positiva och nöjda. 
 
Några skrev att den är svår att sitta i för att den är så djup - men återigen veeeem sitter i en soffa? En fråga jag hela tiden bottnar i. 
 
När vi har kompisar över är det mest barnen som hänger i soffan, vi vuxna sitter vid matbordet eller minglar i köket, typ. Den dag vi bor större kanske vi har rum för både en loungesoffa och en sitt-soffa. Men nu får vi prioritera ligget, så att säga. 
 
Plus att den går att bygga till vilken storlek man vill. Och att tyget är avtagbart. 
 
Ja. Så vi har till 95% bestämt oss. Frågan är vilken färg vi ska välja? 
 
 
Helena

Har bara en sittmodull och byggt ut med en modull för att bygga en schäslong. Världens bästa! Kräver lite extra kuddar för att ligga riktigt skönt men den är ju hur mysig som helst

Svar: ☺️👍
Spiderchick

Anonym

Söderhamn är superfin! Vi tittade på den för några år sedan, men struntade i att köpa soffa då. Nu letar vi soffa igen, men när vi provsatt Söderhamn igen nu känns den lite hård och ”stel”. Istället har vi hittat soffan Bellora från Mio. Betydligt dyrare än IKEA-soffan, MEN den Skönaste soffa vi provsuttit utan tvekan! Också väldigt djup och så otroooooligt mysvänlig. Tipsar er om att åka till Mio och prova den! ;)

Svar: Aha najs!
Spiderchick

Emma

Vi har två schäslongdelar ihopsatta från Söderhamn som hängsoffa framför tv:n. Har en annan soffa och fåtöljer i andra änden av rummet också. Man ska ju inreda för ”husbehov” mest tycker jag, det löser sig när man har vänner över ändå. Vi har den färgen som är lite mörk turkos, har tvättat överdragen flera gånger - funkar fint. Gillar att kuddarna är lite plattare = lättare att fixa efter hur man själv vill ha det!

Svar: ☺️👍
Spiderchick

Lisen

Jag har den mörkgråa och hade lika gärna kunnat tänka mig den gröna. Jättesköna att ligga i :)

Svar: Grymt ☺️
Spiderchick

Anonym

För att göra färgvalet ännu lite svårare så vill jag tipsa om Bemz. Vi köpte klädsel där istället för på Ikea när vi köpte vår Söderhamn. Bättre material och massor av färger att välja på!

Svar: Aha 😄👍
Spiderchick

Anonym

Är de den soffan delarna går att flytta? Tex den långa liggdelen att man ej skruvar ihop? Skulle ta mörk, ljust blir smutsigt även om man tvättar. Sen detta jobbigt att tvätta ofta

Svar: den får att modulera om ja :)
Spiderchick

Emelie

Ååh den är så fin! Längtar så tills vi hittar hus och kan köpa ny, större soffa🤍

Anonym

Vi har en liggsoffa från Ikea, som jag KRÄKS på!! Har nyss börjat jobba igen efter föräldraledigt, nu ska vi spara pengar till en lyxig sittsoffa ❤️

Svar: vi har just haft en sittsoffa jag kräks på ... Nu blire ligg!! hehe
Spiderchick

Jeanette Li

Vi är alla olika! Efter att ha barnvaktat hemma hos dottern, med soffmys tillsammans med barnbarnen, svär jag över deras ohyggligt obekväma soffa😏 Försökte sitta på alla möjliga sätt, bulla upp med kuddar och filtar. Gav upp, la mig med småttingarna på varsin sida - då gick det upp för mig att det var så här soffan skulle användas!

Ida

Du vet att du kan klippa av elefantbebisarnas stam (lämna typ tio cm under "kronan" bara) och sedan sätta mer stumpen med blad i jord. Den tar sig och nya rötter kommer. Gör jag när jag tycker att mina börjar bli för långa. Vissa sparar jag dock långa för jag gillar den looken också. 🙂

Svar: ja man kan det va? satte några i vattenbad i veckan, men då kan ju plantera dom på dirren :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress