Spiderchick

Moa Eriksson Sandberg om inspiration och motgångar
Tredje ut i min lilla intervjuserie om böcker och skrivande är min namne, Moa Erikson Sandberg (<--- följ). Född 1980, debuterade 2011 och har skrivit massor av böcker, länkar till hennes wiki här. Jag är så imponerad av Moa som jobbar som författare på heltid och har släppt böcker för de minsta, mellanåldern, tonår och vuxen. Moa gav feedback på min bok när jag gick skrivkursen. Peppade mig och gav mig konstruktiv respons vilket gjorde att jag till slut vågade skicka iväg manuset till förlag. Tack Moa!
 
Just nu är hon aktuell med Kvinnor som vi och Korridorer
 
 
Fotograf: Lina Alriksson
 
 
Frågor ni ställt som jag skickade vidare till Moa:
  
- Hur får du inspiration till en bok? 
 
Moa: Jag får inspiration av allting, minnen, människor jag träffar, mina barn, filmer, andra böcker.  När jag skriver utforskar jag olika delar av mig själv. 
 
- Jag skulle gärna vilja veta mer om hur tusan man ens lyckas få ge ut sin första bok!? Hur mycket hänger det på ens kontakter? På ens namn?
 
Moa: Framförallt måste man kunna skriva och det lär man sig genom att skriva, skriva, skriva och läsa, läsa, läsa. Det är absolut en fördel att vara känd och ha kontakter men allra viktigast är att du har något att säga, en bra historia och bra språk. Själv hade jag inga kontakter i branchen och var inte känd när jag debuterade 2011.
 
-  Hur ser dina arbetstider ut? Fasta eller skriver du intensivt i perioder? 
 
Moa: Jag arbetar heltid som författare och skriver så gott som varje vardag när barnen är på förskolan. Men jag har perioder när jag inte skriver, på sommaren kan jag ha skrivpaus i nästan två månader. 
 
- Vilken är den största motgången med att skriva en bok? 
 
Moa: Om ens bok inte uppmärksammas så mycket som man hoppats. Det känns som att man, som Strindberg skrev, hänger upp sitt hjärta på en krok i butiksfönstret och ingen vill ha det.
 
- Hur viktigt är det med en närvaro på social medier för en författare?
 
Moa: Förlagen tycker att det är bra att man är aktiv på sociala medier, men jag vet många författare som struntar i det och inte ens har Instagram. Tror inte att det passar alla - en del är bra på det, och andra tycker bara det är jobbigt. Så jag tycker att man ska göra det man känner för.
 
Jag är som sagt väldigt imponerad av Moa som har skrivit så många böcker för olika åldrar och som gör det på heltid. Jag säger som kidsen: Goalz!
 
Anonym

Så kul att läsa 😄👏🏻

Anonym

Hej Moa! Roligt att jag fick vara med och tipsa på din blogg och tack för fina ord./Moa 💕

Svar: tack själv Moa!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress