Spiderchick

Renovering av vardagsrum
Ja-happ. Då renoverar vi igen. 
 
 
 
 
När vi i somras insåg att vi måste köpa en ny soffa för att vi har växt ur den gamla (barnen har alltså blivit så stora att det är svårt att få plats allihopa när vi ser på tv) (man vill ju ligga ner) (tror faktiskt att det är straffbart i vissa länder att sitta upp i soffan en fredagkväll) tänkte vi att vi lika gärna kan förnya hela vardagsrummet. 
 
 
 
 
När vi flyttade in för fem år sedan panikmålade vi väggarna i vitt, ovanpå den randiga orginaltapeten. Det har sett ... Sådär ut. Nu ska väggarna bli ljust grå och vi målar det grundligt. 
 
 
 
 
Med tiden har också parkettgolvet blivit sunkigt. Den var rätt repigt och fläckigt redan när vi flyttade in och sen har fukten från en julgran satt sina mörka spår. Så nu ska en hantverkare slipa och lacka om golvet. Det är golvet värt. 
 
När målning och golv är klart ska vi hitta en stor soffa. Vi ska också byta ut den repiga IKEA-hyllan vi har haft i typ 15 år (som även består av korgar vars innehåll är ett kaos av olika sladdar som ingen vet vad de ska användas till) mot ett snajsigare skåp. Eller kanske en stringhylle-kombination? Vi får se. 
 
Det bästa med att ha renoverat ett kök är att alla andra typer av renoveringar känns som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött.
 
Jag håller er uppdaterade! 
 
Anonym

Härligt! Vi har också vuxit ut vår och den nya Grönlid från Ikea kommer äntligen på fredag! Iiiiih! Den första NYA soffan jag nånsin köpt, alla tidigare har varit begagnade. Är så peppad, som min 4-åriga dotter skulle säga! 🙌

Svar: naaaajs!! :)
Spiderchick

Amanda

Stort lycka till! =) jag minns er köksrenovering så väl! Bytte de inte fönster & gjorde något på toaletten samtidigt då? Det ska i alla fall bli kul att följa denna renovering också! Kram

Svar: bytte fönster gjorde vi samtidigt ... herrrreeegud
Spiderchick

Anonym

Jag röstar för en stringhyllekombination! För att det är skitsnyggt och för att jag jobbar där. Hehe

Svar: jobbar du med string? kan vi beställa av dig?? :)
Spiderchick

OM BLOGGEN

Jag bara älskar din familjs inställning: "vi behöver en ny soffa men varför göra det enkelt för sig och bara byta ut soffan, nej vi renoverar om hela vardagsrummet istället..." ;-) Fast det är helt rätt tänkt Moa, livet blir ju så mycket roligare med utmaningar! :-)

Svar: haha ... Ja när vi ändå skulle ta ur soffan kunde vi lika gärna slipa parketten ;)
Spiderchick

Marias bokhylla

Vi fick snilleblixten att renovera hallen 2017 när våra tvillingar var ca 1 månad gamla. De var ju ändå 7 veckor tidiga och sov mest hela tiden, tänkte vi. Och det gjorde de också, ungefär exakt fram tills att vi började renovera hallen. Då började de bli mer som nyfödda och var vaken i sjok och hungriga hela tiden. Det var en skoj period. Och nu, sådär 3 år senare, är fortfarande inte alla lister på plats. Kan man fortfarande skylla på att barnen är för vakna, tro? ;)

Svar: Haha 😂 ja det kan man!
Spiderchick

Anonym

Fattar inte hur man svarar på en kommentar ovan, men jag är alltså 3. Anonym.

Japp, jag är inköpare där. (Fantastiskt jobb!!) Vet inte hur det funkar, vi har ingen direktförsäljning till slutkund utan vi säljer genom återförsäljare. Men jag kan undersöka saken! :-)

Svar: Aha tänkte om jag kunde få en kontakt och ba: vi vill ha den här typen av kombination i denna färg i dessa mått. Typ så 😁 Tänker mig liksom tv-bänk som blir en hylla vid sidan av tv:n med inslag av en sådan där tidningshylla. Typ 😅 vi kan ju också åka till en butik i stan som säljer String
Spiderchick

Anonym

Det är inga problem! Vi har ett supersmart planeringsverktyg på vår hemsida. Gå in på Stringfurniture.com och välj ”build your own”.

Ska bli så kul att se vad ni väljer (jag gissat vita gavlar med valnöts-hyllplan och skåp. Eller ek kanske? :-) )

Svar: ja men något sådant blir det nog jaaaaa :) ska spana in verktyget!
Spiderchick

Louise

Vad kostar det att slipa om golvet? Har velat göra det sen vi flyttade in, men maken är så anti-renoveringar så jag kommer ingenvart. Men med ett ungefärligt pris blir det kanske lättare att övertala?!

Svar: Vi vet inte ännu 😅 kan meddela när faktura kommer. Men hantverkaren var här 1,5 dag ungefär
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress