Köksintervju

Jag gillar ju som bekant att låna listor och koncept från min favoritbloggare Sandra Beijer. Nu har jag gjort det igen! En intervju om mitt kök, där vi låtsas att ni ställer frågorna.
 
Hej Moa, tack för att vi får hälsa på i ditt kök!

Jamen varsågoda och välkomna in. 


Vad fint du har det.

Tack. Jag har bara panikstädat en liten gnutta innan ni kom. Plus att vi ju renoverade i våras. Det var 100% vidrigt men värt det i efterhand. 

 

 

 

 

Så. Har du ordning i dina lådor?

Njaoooo... Ni kan få se den lådan där vi har bäst ordning. 

 

 

 
 
 

I övrigt - inte svinbra ordning direkt. Marie Kondo skulle inte komma in i vårt kök berömma oss för vår fina organisation, det är jag 99,5% säker på. 

 

Äsch, strunt i Marie Kondo. Har du någon favoritgrej?
Diskmaskinen! Say no more. Min ride or die. 

 

Okej, förutom din "ride or die" diskmaskinen. Vad är det bästa med ditt kök?
Att det, trots att det är litet, finns gott om plats att "arbeta". Vi är nog den enda familjen i vår radhuslänga som har en arbetsbänk som löper under fönstret. Förstår inte varför inte alla nyttjar den möjligheten?

 

 

 
 
Sen gillar jag arbetsbänken som döljs bakom spis och kyl, där vi kan ställa diverse krafs utan att det syns såvida man inte bli inbjuden att stiga in i köket, vilket ju ni blev nu.
 
 
 
 
 

Men gud så smart med så många arbetsbänkar! Hur är du när du lagar mat?
Då lyssnar jag på en podcast eller ljudbok och är "i mig själv". Då vill jag inte bli störd. Ropar barnen "mamma!" ropar jag "pappa!". 

 

 

Smart! Den här då: Laga mat i grupp eller själv?

I just vårt kök - själv. Det är så litet att det lätt blir packade sardiner-vibbar om vi är flera. Men jag kan gärna ge sallad-uppgiften till någon som kan sitta vid köksbordet och skiva gurka. Typ. Det lät väl kul och vibrant?

 

 

Ja det lät väldigt vibrant. Följer du recept?

Ska jag laga något nytt så visst, då kan jag väl kasta ett getöga på receptet. Men jag följer det aldrig slaviskt utan adderar efter behag och smakar av. Köttfärssåsen hela familjen älskar har jag experimenterat fram. Hemligheten heter buljong och tomatpuré. Min man är prick tvärt om. Han får hög puls och svettningar när han ser mig salta efter behag i bästa farbror Melker-anda. 

 

 

Farbor Melker for the win! Vem har lärt dig laga mat?
Jag har lärt mig själv. Kunde inte ens koka potatis innan jag fick barn. Sen fick vi barn och var tvugna att lära oss men det fanns liksom ingen tid att lattja runt så vi körde matkasse med snabba recept några år när barnen var små. Det gjorde att vi fick in rutinen på annan mat än makaroner och falukorv. I takt med att barnen blir större har tiden funnits att göra mer avancerad mat och testa nya recept. Nu kan jag tycka att det är riktigt trevligt att laga mat med en podcast i öronen? Jag kan till och med tycka att det är roligt att få gäster och bjuda på mat??

 

 

 
 
 

Men vänta... Va? Spola tillbaka. Kunde du inte ens koka potatis innan du fick barn?

Jag var 25 år! Ett barn själv. Okej? Ett stort barn. Övervuxet kanske. Men ändå. Barn!

 

Eh... Okej. Vad är din åsikt om matlagning?
Tyckte att det var vidrigt tråkigt förr. Vi lagade som sagt (knappt) aldrig mat innan vi fick barn. Vad åt vi undrar ni? Luft blandat med syre? Jo absolut, men vi åt också lagad lunch ute på jobbet och på kvällen blev det mer en matigare kvällsmat, typ. Men min allmänna åsikt är att matlagning är rätt kul och det är framför allt trevligt att äta resultatet.

 

Vi håller med! Vad ska du laga idag?
Kyckling med potatisgratäng och grönkål tror jag att det blir.  

 

Gott! Tack Moa för intervjun. 

Tack tack själva. Kommentera gärna!
Ajli Müller

Ditt kök är fantastiskt fint, och behagligt tycker jag. Själv äääälskar jag att laga mat, men har också lärt mig själv. När jag flyttade till studentkorridor kunde jag INTE laga mat, utan levde på stekt quornfilé med wokgrönsaker och sötsur sås. SÅ. JÄDRA. VIDRIGT.

Svar: haha... Ja vissa maträtter har man ju helt klart förätit sig på. Jag hade keso på och till ALLT ett tag. Kan inte äta det idag.
Spiderchick

2020-02-28 ♥ 10:54:01 » URL: http://ajlimuller.se/
Anonym

Man undrar ju vad matigare kvällsmat är? Och vad är omatig kvällsmat, är det samma som kvällsfika?

Svar: För mig finns det matigare kvällsmat, matigare fika, matigare mellanmål haha. Är säkert inte ett ord men nu blev det så. Motsatsen är kanske lättare kvällsmat? Lättare mellanmål. Lättare fika. Och så finns det mellantinget som bara är kvällsmat, mellanmål, fika ;)
Spiderchick

2020-02-28 ♥ 16:13:01
Anna

Nutellabrödrosten förtjänar ett eget inlägg! Vill också ha en sån!

Svar: hehe den har min kära man fått i jobbet :) Den gör ett N i brödskivorna vilket är lite festligt
Spiderchick

2020-02-28 ♥ 17:23:44
Mamma

Hallå där! Kommer du inte ihåg vårt ”tv-program” där du var Barbro! Vi lagade mat för glatta livet😜 Sen fick pappa o bröderna äta😀 Ja du var väl typ 5... Beträffande arbetsbänken under fönstret, så sa JAG att den ska ni absolut ha kvar ,vad de än säger på IKEA. Efter att ha lagat mat i 45 år vet jag vikten av att ha bra arbetsytor. Det visste de inte på IKEA tydligen😜

Svar: Nä det minns jag inte?! 🙂 och ja det var ett mycket bra beslut!
Spiderchick

2020-02-28 ♥ 20:18:47
IA

Så fräscht kök. Och ordning, det behövs när man lagar mat. Blir så frustrerad när det är rörigt i köket och man ska laga mat. Själv har jag hållt på och rensa hela hemmet och längtar till ordningen så att säga. Det blir väldigt rörigt när man håller på överallt.

Har varit i källaren ett varv, det blir nog två till. Nästa intervju? HUR SER DIN KÄLLARE UT? :)


Svar: Hehe skräckintervjun! 😉
Spiderchick

2020-02-29 ♥ 07:39:45
Helena

Åh! Jag ska kika på ett hus med ett kök som är typ lika stort som ditt. Utan bänkytan under fönstret såklart.. Men en fråga, micro? Har ni ingen eller var har ni gömt den?

Svar: Micron är i skåpet ovanför spisen. Skönt att slippa se den :)
Spiderchick

2020-02-29 ♥ 12:41:58

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback