Spiderchick

Spadag
Igår var jag och 10-åringen på spa i Falköping. 
 
Himla fresh faktiskt. Plus att vi infriade 10-åringens dröm. Han har länge önskat att få gå på spa OCH att få massage. Igår fick han båda när Kurorten hade en dag för barn. 
 
Vi bubblade i varma pooler, fotbadade, bastade och slappade. Höll på att somna i en av de varma poolerna. He. Sen åt vi mat och drack smoothies. Väldigt mysigt! 
 
 
 
 
 
Enda minuset med spatimmarna var att flera besökare sprang runt med sina telefoner för att fota. Alltså jag ÄR liksom bloggare. Jag fakturerar för det. Plus är någon slags semi, micro, mini, anti-influencer. Men till och med jag är ofantligt trött på att allt ska dokumenteras?? Att man inte kan göra en enda grej utan att det ska fotas och filmas och redigeras och publiceras. Jag kan bli stressad å vissa influencers vägnar när allt i vardagen ska hamna på film.
 
Eller min värsta - när människor ska överraska/fira någon (typ födelsedag, möhippa eller baby shower) och man ser hur ALLAS mobiltelefoner är uppe. INGEN i rummet är i nuet utan alla upplever stunden genom linsen. Kul för personen som firas att stirra in i sjutton telefoner?? Varför bestämmer man inte att EN person filmar och sen kan man dela filmen med varandra? VAVAVAVVA? Eller så är man så pass revolutionerande att man sprarar stunden i hjärteroten?
 
Jag blir mer och mer ointresserad av influencers som delar allt. Det finns liksom ingen mystik kvar? Om jag följer någon så vill jag på något vis veta att personen håller saker privat också. Ja, det kanske är dubbelmoral från min sida, men jag känner hur jag blir mer och mer anti denna all round-dokumentation ju äldre jag blir. Även om jag delar mycket med er kan ni vara trygga med att jag till största del värnar om både min, min familjs och mina vänners integritet. Jag är nog den som fotar minst i de flesta sammanhang, trots att jag är SMMAI (semi, micro, mini, anti-influencer). Okej, sidospår här.
 
Slut på rant. 
 
Bra spadag. 
 
Jennie A

Jobbigt också att gå runt på spa i badkläder och se allas telefoner 😬 vill ju inte att främlingar får med mig på bild i den miljön..

Svar: Eh nä tack! Sjukt olustigt faktiskt
Spiderchick

Emma

Bra rant, håller helt med!

Jennie

Håller helt med dig! Blir galen när man är på badhuset och alla vuxna går omkring och filmar/fotar. Fattar ju att de sannolikt mest vill ha sitt egna barn på film, men det är ju snudd på omöjligt att INTE få med andra i bakgrunden.
På badhuset i Söderhamn är det mobilförbud, tycker det är konstigt att inte fler har det (jag bor inte där men har besökt).

Svar: På Skövdes badhus också. Men inte på spa tydligen 🤔
Spiderchick

Jenny

Kunde inte sagt det bättre själv! Tar nästan inga bilder, bara på djuren, och när det väl är något som alla andra ska fota och filma så känner jag att de kanske inte tror att jag bryr mig iom jag inte gör likadant men upplevelsen blir inte alls samma när man tittar genom mobilen. O vem orkar sitta o kolla på allt sen. Jättetråkigt ju

Svar: de som bryr sig mest är väl de som INTE står med telefonen liksom? eller ja, jag förstår att man vill ha en del saker dokumenterat som minne och att man vill dela med sig kanske, men när ALLA i ett rum står med telefonen... Nä :) Tycker det är så bra att de flesta skolor och förskolor infört mobilförbud vid olika avslutningar. Så slipper föräldrar tänka "content" före att vara i nuet med sitt barn
Spiderchick

Elin

Håller meeed dig! Det är faktiskt något jag uppskattar med din blogg och som du är ganska unik med och det är att du kan skapa innehåll av ingenting och liksom..leverera! Ett inlägg om en blomma eller en söndrig perkulator är HUUUR intressant som helst i jämförelse med 56 bilder från ett event/en badstrand/en brunch. Du lyckas hålla dig personlig OCH privat, samtidigt. Skickligt ändå ❤

Svar: haha tack <3
Spiderchick

Anonym

Håller helt med dej!! Det är en av tusen anledningar jag gillar dej😍
Blir så irriterad på personer som måste lägga upp bilder från när de är på tex sjukhuset😱Det är precis som om det inte finns på bild har det inte hänt.

Svar: haha ja vad är grejen med att sjukhusbilder? det enda jag kan tänka då är att personen, mitt i allt, alltså tänkt tanken att detta måste dokumenteras?
Spiderchick

J

Var på begravning nyligen. Jag respekterar
om närmsta anhöriga vill fota blommor etc som en del av sorgeprocessen men det är faktiskt knäppt när folk står på rad för att fota kistan...

Svar: Öh ja. Och dessutom lägger upp på sociala medier? Förstår inte det heller riktigt
Spiderchick

Bella

Åh typiskt ! Jag har följt dig sen start o var där då med fast på kvällen! Haha! Hoppas ni hade en fin dag!

Svar: hoppas du hade det också :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress