Bokning av bilsemester

Igår planerade vi vår bilsemester till Kroatien. Det vill säga vi planerade alla stopp som vi ska göra på vägen dit och hem. Det är både roligt och rätt så energikrävande att planera en sådan grej. Vi började vid kl 16 och var klara vid midnatt. Med paus för mat och efterrätt. Efter det kan jag säga att vi hade googlat musten ur oss plus varit i varje hörn av google maps. 
 
 
 
 
Det vi fick ta hänsyn till i planeringen är hur långt det är mellan stoppen så att vi får ett jämt flöde i körningen (jo jag är medveten om att det är gubbvarning på hela den meningen). Vi vill heller inte göra allt för stora avvikningar från huvudrutten (nu går gubbo-metern i topp här, det hör jag). Det blir så många timmar i bilen ändå att vi gärna slipper omvägar. 
 
Vi insåg också att det finns HUUUUR mycket som helst att se och göra (tack snälla ni för alla tips!) och någonstans måste vi välja russinen i Europa så att säga, eftersom vi inte kan vara borta hela sommaren. Plus välja sådant som både fyra vuxna och fyra barn mellan 14 och 8 år kan ha behållning av. 
 
Ungefär så här kommer det se ut:
 
Dag 1: Vi tar nattbåten från Sverige över till Travemünde  
 
Dag 2: Vi gör vårt första stopp i Würzburg och checkar in på hotell med pool. Där kan barnen hoppa av sig energi efter rätt många timmar i bilen. Würzburg verkar heller inte vara ett direkt fult ställe.
 
 
 
 
Dag 3: Vi åker vidare mot Österrike och stannar en natt i Salzburg.
 
 
 
 
Dag 4: Vi åker ner mot Kroatien. På vägen stannar vi några timmar i Sloveniens huvudstad Ljubljana. På eftermiddagen/kvällen är vi framme i vårt hus i norra Kroatien. Där stannar vi i en vecka.
 
Hem 
 
Dag 1: Vi åker från Kroatien upp mot Hallstatt som ligger i alperna i Österrike. På vägen pausar vi vid Postojna-grottorna i Slovenien som inte ligger speciellt långt från där vi bor i Kroatien. På eftermiddagen är vi framme i Hallstatt.
 
Dag 2: Vi stannar en extra natt i Hallstatt som ska vara en världens vackraste byar. Bara att vara i alperna liksom? Tjena!
 
 
 
 
Dag 3: Vi åker mot Tyskland och stannar en natt i Nürnberg som ska vara en spännande stad. Där har vi också hotell med pool så att barnen kan lattja av sig energi. 
 
 
 
 
Dag 4: Vi åker upp mot Travemünde för att ta nattbåten över till Sverige igen. På vägen pausar vi eventuellt några timmar i Kassel. 
 
Känns fab det här!

Kommentera gärna!
Anonym

Rolig tur! Jag har flera gånger kört liknande rutter för att kunna hänga i olika naturreservat i Slovenien. Ett tips kan vara att inte sova i/köra in i dom stora städerna utan istället hänga mer i byarna. Mest för att man sparar så mycket tid på att inte köa sig in och ur, leta parkering osv på ställen som Saltzburg. Så slipper man lite turister också. Men det är ju en smaksak 😀

Svar: Det är ju första gången vi gör detta, båda familjer, så vi kör på rätt säkra kort. Och vi VILL ju se Saltzburg ☺️ Men annars kan man såklart hitta mysiga byar och slippa köer och allt det men det är svårt när man inte vet och inte har någon uppfattning mer än google Maps 🤷🏼‍♀️ Hotellen har som väl är gästparkering 😊
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 11:37:47
Anna

Du måste ju lägga till i inlägget ayt ytterligare tips undanbedes. Nu det är surt att höra "jo men när ni är där så är det här stället ännu bättre" och "en natt räcker inte"😁.
Låter för övrigt som en toppenrutt och imponerad över att ni redan orkat ta tag idet.

Svar: Haha jo jag vet. Men vi känner oss väldigt nöjda med detta 😊 Alla gör olika resor och har olika förutsättningar
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 11:44:32
Ida

Blir avis att ni har så ”nära” kontinenten, från mig är det över 100 mil innan vi ens ser skymten av Danska sundet/tyskland😭 mvh Örnsköldsviks-bo🤩

Svar: Jag kan bli avis på alla Malmö-bor jag! Men jo, vi har ganska nära till Europa :) Men DU måste ju ha värsta bästa alla fjäll och slalombackar kring knuten! Inte fy skam!
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 15:39:05
birgitmaria

Det ser ut som en riktigt härlig semester! Kul! Vilka härliga stopp. Jag har aldrig varit i Kroatioen, det skulle vara kul att se. Jag håller med föregående talare; det är långt till Europa härifrån norr.

Svar: förstår det! Att bila från norra till södra Sverige är ju en braaaa bit bara det :)
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 17:46:35 » URL: http://birgitmaria.blogg.se/
Anonym

Jag bilade ner till Schweiz genom Tyskland 2014 och jag älskade det. Vi hade inte planerat alls mycket innan men tyckte att varje ställe vi stannade på var superbra och kul/intressant med alperna som absoluta höjdpunkt. Tror er planerade rutt kommer bli helt fantastisk. Vi avverkade många mil på "tråkiga" autobahn eftersom det var lätt att hitta, gick väldigt snabbt och var otroligt lätt med tankning och toasituation (viktigt med fräscha toaletter med jämna mellanrum, obs betaltoaletter de andra varierade milt sagt i fräschetsgrad 😝) trots att alla tipsade om att ta mysiga omvägar men vi struntade i det för det mesta och är som sagt otroligt nöjda med de stopp vi gjorde. Kommer absolut åka igen när barnen blir lite större, ska bli spännande att höra om de stoppen ni gör och om Kroatien verkar vara något att sikta på 😃

Svar: Låter lovande! :)
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 18:24:09
Anonym

Hej! Jag undrar. När ni flyttade tillbaka till Skövde, hur fick ni tag i lägenhet? Hade ni stått i hyreskö länge? Med vänlig hälsning en person som också vill komma tillbaka till Skövde!

Svar: Vi fick lägenhet genom att min man känner en person på ett privat bostadsbolag. Skövde Bostäder har jag hörts ryktat att det är jääääättelång kö. Men man kan ju försöka. Annars ringa runt till privata bolag? Sätta ut annonser på blocket? Hoppas ni hittar ngt!
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 19:22:59
Anonym

Fasen va gött och vara ute i så god tid! Alltid ambitionen hos oss med men ändå står man där i juni och bokar nåt desperat till överpris och så säger vi "nästa år så...." 😂 när vi ändå är inne på resmål så ska vi åka till sköna Skövde på sportlovet och ta oss ett dopp, har du nån bra barnvänlig (8 åringar) restaurang att tipsa om? /Jannica

Svar: Asså jag är såååå över att panikboka ngt i juni haha. Där av ute i gooood dit. Pinchos är barnvänligt. Eller Riviera som har något för de flesta. Ten Lanes ligger lite utanför centrum men är barnvänligt. Annars har jag för mig att det finns en restaurang på själva badhuset som är barnvänlig, de har bowling och så. Har helt tappat ur minnet vad den heter? Egentligen är de flesta ställen barnvänliga förutom möjligen Lilla Krogen eller Hållbar som är mer för finsmakare. Hoppas ni får roligt i Skövde :)
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 19:58:39
Jessica

Låter som en underbar resa! Verkligen rätt av er att stanna i alperna. Alperna på sommaren är den absolut vackraste platsen jag varit på 😍 Och Nürnberg är jättefint!

Svar: låter lovande!! :)
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 21:27:22
Anonym

Alla stopp ni valt är toppen! Så njut när planeringen nu är gjord, det är ju en tredjedel av resan,att kunna glädja sig och längta. De andra delarna är ju själva upplevelsen och sedan alla minnen... I 28 år har vi korsat Europa med campingbil, ofta 6-7 veckor varje sommar (f.d.lärare). Det har definitivt påverkat hela vårt gemensamma liv på ett oerhört positivt sätt. Numera bor vi i Norrland (= lååångt bort...) och är "till åren komna" så det blir andra resformer, men minnena är ovärderliga. Önskar er många fina upplevelser genom Europa!

Svar: Häftigt!! 😄
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 22:07:42
farmor

PS! Glömde avsändare på förra inlägget, vill inte vara så anonym....

2020-01-06 ♥ 22:10:06
Sara

Hej! Ett tips gällande Hallstatt är att kolla in Korrespondenterna på SVT play, avsnittet om turism, och se om det kanske finns en annan fin alpby i närheten då Hallstatt har otroligt många besökare varje dag. Det låter som en fantastisk resa!

Svar: Vi ska bo i en by några minuter därifrån 😊👍 så inte mitt i centrala Hallstatt så att säga, fanns inga boenden alls där
Moa DeBruin

2020-01-06 ♥ 22:28:12
Anonym

Tack! Hoppas jag får tag i något, flyttar ensam. Jag får titta runt lite efter privata hyresvärdar, är dock med i Skövde bostäder så hoppas kan kan ju alltid!

Svar: Håller tummarna 😊👍
Moa DeBruin

2020-01-07 ♥ 06:09:26
Stella i Italien

Tips infö sommarresan. Försök förboka biljetter till Potojnagrottorna. Jag var där i slutet av september och det var högt tryck även då. - Vi gjorde en roadtrip från Spalato (urintressant stad) till Trieste (Italien), en dagskryssning runt Kornatiöarna,
besök i Zadar, besök på ön Krk, samt i Fiume/Rijeka. Och sist grottorna. Jag blev helt förälskad i landet, klimatet, bemötandet, landets historia, ja, jag vill gärna dit igen! Trevlig resa!
P.S. Kroatien är visserligen med i EU men ingår inte i euro-kretsen, utan har sin egen valuta. Men det finns bankomater precis överallt (även på en ö utan fast befolkning!) så man kan i princip ta ut precis den summa pengar man behöver för ett visst inköp. Hotell och restauranger tar givetvis kort, men en del affärer gör det inte.

Svar: Jag ja läste att man med fördel ska förboka grottorna så det ska vi absolut göra! Tack för tips :)
Moa DeBruin

2020-01-07 ♥ 19:12:31
Pia

Men åh, får man kopiera denna? 😂 Tycker det svåraste och jobbigaste är själva planeringen! Det är kul till en början sen kickar beslutsångesteb in....

Svar: haha absolut! Jag hade gärna haft någon att kopiera, svinsvårt att planera en sådan här grej när man egentligen har noll koll... :)
Moa DeBruin

2020-01-07 ♥ 19:44:08
Anna

Vi planerar också en biltripp neråt och känner precis som föregående att kopiera eran rutt 😁.

Svar: 😁😁😁👍
Moa DeBruin

2020-01-11 ♥ 09:36:07

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback