En dag i skolan

Idag har jag varit med sjuåringen i skolan. 
 
 
 
 
Så glad att båda mina barn har så bra klasser! Barnen är liksom snälla mot varandra vilket är skönt att observera. Det kan säkert uppstå konflikter men lärarna är så bra på att säga ifrån och reda ut och odla en fin värdegrund. 10 av 10 toast får det! 
 
Idag var jag först med på musiklektion. Fröken pratade om tinnitus och höga ljud vilket fick någon att berätta att det minsann finns högljudda grävskopor utanför hens hus vilket fick någon annan att berätta om ett vägarbete på hens gata vilket mynnade ut någonstans i att någon ville berätta att hens farfars granne en gång hade grävt en grop i sin trädgård. 
 
ÄLSKAR när barnen fortfarande är så där små att de vill berätta om allt och inget. "Vem bryr sig"-filtret finns ännu inte <3
 
Sen var det matte och vi jobbade 10-kompisar och nivån var helt i min smak. 
 
 
 
 
 
 
Klockan 11:30 var det lunch. 
 
Mina barn tycker inte om skolmaten vilket känns som en sliten klysha. Jag brukar påminna dem om vad tacksamma vi ska vara att vi har skolmat. Det är bland det finaste vår demokratiska välfärd erbjuder. Men idag... Det kallades Nasi goreng men jag vet ej sjutton vad det var? Mathavre med massa curry och... Det var helt oätligt faktiskt och då äter jag som vuxen person ändå typ allt? Tyvärr lagas inte maten på plats utan kommer från ett annat ställe så möjligheten att påverka menyn är begränsad. 
 
I övrigt en mycket mysig dag. 
 

Kommentera gärna!
Anna

Nasigoreng var äckligt redan på 90-talet. Har aldrig ätit det någon annanstans än i en skolmatsal.

2020-01-16 ♥ 18:41:16
Emma

Var med min 7-åring en dag förra terminen. Kan säga att hennes klass inte alls är lik din sons tyvärr. Det var mycket värre än jag trodde. Då är jag ändå socionom och jobbar i socialtjänsten... Tyckte också skolmaten var dålig. Överkokta makaroner i en röd tunn soppa. Sen gillar jag inte skolmatsalar, sleva upp mat, skrapa av i en äcklig hink osv. Satt mitt emot en unge som drog in en grön snorbobba i näsan upprepade gånger, urk! Jaja, sånt är det. Dottern jobbar också med 10-kompisar nu och hade första matteläxan på det nu i veckan. Hittat tillbaka till din blogg efter ett långt uppehåll. Känner igen mig i mycket, familjelivet, ångest med mera!

Svar: välkommen tillbaka :) skolan är ett lotteri, minst sagt. Vet att det finns klasser på mina barns skola som inte är lika lugna och som haft otur med byte av lärare, vikarier och grejer vilket gjort klassen orolig. Men överlag är det en bra skola som jobbar hårt med sin värdegrund och respekterar jag verkligen skolan för
Moa DeBruin

2020-01-16 ♥ 20:42:07
Anonym

Här klagar barnen ständigt på min hemlagda mat, eller de äter den med hyfsad aptit men når aldrig Bamba-nivå.. Men skönt de göds av kommunen :)

Svar: haha perfekt ju!
Moa DeBruin

2020-01-16 ♥ 22:33:48
Anonym

Upptäckte nasi goreng i Indonesien och det var supergott. Svårt att få till den saftigheten och rätta smaken när jag lagar det själv men tips: åk till Asien eller hitta en indonesisk restaurang så ska du se att det är ljuvligt gott. Konstigt med mathavre, det ska ju vara stekt ris som bas. Blev på riktigt ledsen av att skolan har förstört denna rätt för er 😂

Svar: Jaa! Kan tänka mig att nasi goreng är betydligt godare med ris
Moa DeBruin

2020-01-16 ♥ 23:00:43
Anonym

10-kompisarna är seriöst det bästa jag lärde mig på matten i skolan. Det, och multiplikationstabellerna (som vi för övrigt lärde oss som sånger, mycket kul på proven när alla satt och sjöng). Folk skrattar alltid när jag pratar om tiokompisarna men jag använder det på jobbet varje dag :D helt lysande matematik:)

Svar: hehe jaaa!
Moa DeBruin

2020-01-17 ♥ 08:10:13
Anonym

Min son hade inte ätit på hela 6års fick jag veta. Alltså inte ens en tugga. Men eftersom han har adhd och austim så fick han ett intyg, så nu kan vi välja bort mat han vägrar äta.

Svar: Skönt!
Moa DeBruin

2020-01-17 ♥ 12:58:13
Anonym

Kan bara hålla med om Nasigoreng... Oftast finns det åtminstonde dressing så det går att svälja ner. De dagarna är inte jätteroliga kl13 med 20 7åringar som inte ätit ordenligt till lunch. Jag brukar sätta en sur gubbe i skolmatsappen den dagen.

Svar: Förstår det!
Moa DeBruin

2020-01-17 ♥ 19:48:19

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback