En förhållandevis kort intervju

Här kommer en liten intervju med mig själv om förhållande. 
 
Hur länge har du och din partner varit tillsammans?
19 år. Etta. Nia. Å. R. In på lodrätt rad.
 
 
 
 
Vad bråkar ni om? 
Bråkar vi så handlar det om hushållssysslor. Eller bråk och bråk, vi diskuterar. Kanske tjafsar. Men snälla, bor man med en annan människa är det ofrånkomligt att inte hamna i diskussioner eller att man blir irriterad på varandra. Jag har bott med bästa kompisar och det blev irriterad stämning där också, utan att det betydde slutet. Är man trygg med sin partner vågar man säga vad man tycker. 
 
Vad är det bästa med din partner?
Att jag kan berätta allt för honom. Att han har en passion precis som jag har. Jag har som bekant alltid haft ett stort intresse och driv kring mitt skrivande (hej bloggens begynnelse och flera timmar framför datorn per dag sju dagar i veckan året runt) (för att ta ett exempel) och min man har sin passion i musiken. Vi har en förståelse för varandra där. Sen måste jag säga att jag uppskattar att min man aldrig någonsin har ifrågasatt mitt frilansande jobb och hattande kring olika projekt. Han har aldrig bett mig ta ett "riktigt jobb" (jag har själv velat be mig växa upp och att ta ett riktigt jobb) (många gånger) utan låter mig göra allt det jag tycker är roligt. För det vill jag ge honom guld och gröna skogar. I slutet av dagen är vi varandras största fan. Jag vet ingen som är så stolt över mig som min man är (jo mamma kanske). Och jag är stolt över honom!
 
Har ni någon gång haft en kris?
Inte direkt. Men när jag ser tillbaka i bakspegeln var ju det här med att bli föräldrar helt klart en omställning. Jag hann inte tänka så mycket på det då (snälla nån jag hade knappt tid att gå på toaletten) men nu ser jag ju att vi kämpade på för att hitta våra roller i allt det nya. 
 
 
 
 
Vad är en idealisk partner över lag?
Någon som kokar kaffe till dig på morgonen! 
 
Hur får man förhållandet att hålla i längden?
Genom att ge varandra utrymme men samtidigt göra saker tillsammans. Men liksom - alla par är olika. Det gäller att hitta vad man själv mår bra av.
 
Vad är en varningsklocka?
När man börjar missunna varandra saker, det tror jag är ett tecken på obalans. Då får man inspektera tårtbitarna i förhållandet och fundera på vart man kan skära bort eller lägga till, kasta eller äta upp.
 
Hur vet man att man har hittat rätt?
Kaffekoppen. Jag säger bara kaffekoppen kl 06:13 på måndag morgon.
 
Finaste man kan göra för sin partner?
Något med tanke bakom. Typ: Jag vet att min partner älskar isbjörnar så jag åker till nordpolen och skjut... Nä men snälla? Stopp stopp. Stryk det. Nej, istället: Jag vet att min partner älskar frukost på sängen så det fixar jag lördag morgon. En fin grej är också att vara osjälvisk. Det är väl överlag en tjusig egenskap?
 
Vad är din största lärdom?
Att allting har sin tid. Att relationer går igenom olika faser. Att ingen har lösningen på vad som är det perfekta förhållandet. Allra minst jag.
 
Det var det.
 
Jag får tacka mig själv för frågorna.
 

Kommentera gärna!
Stina

19 år???? Hur är det ens möjligt?? Alltid känns som att du är snäppet några år äldre än mig, 30 ish.

Imponerade hursom!

Svar: vi träffades när jag var 18 bast såååå :)
Moa DeBruin

2020-01-29 ♥ 12:46:13
IA

Fint! Jo det där med att relationer går igenom olika faser tror jag på. Precis som man i livet gör det. Livet i sig har ju olika faser med studier, jobb, barn och större barn och you name it. Man har nog lite tur om man hittar någon som man är i samma fas med..och dela med..Både när det gäller partner och vänner typ..

Svar: ja så är det!
Moa DeBruin

2020-01-29 ♥ 17:31:42
Anonym

Gillar att 80% av hemligheten bakom en långvarig relation stavas frukost av olika slag :-D

Svar: haha japp!
Moa DeBruin

2020-01-30 ♥ 00:33:35

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback