Listan om 2019

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Skrev en bok. 
 
Vad var din största framgång 2019?
Att jag fick högsta betyg i min skrivkurs. Att jag fick ett manus antaget. 
 
Och på ett personligt plan?
Att jag insåg att jag inte måste gå runt och ha så fruktansvärt mycket ångest hela tiden. Det måste inte vara ett grundtillstånd. Sökte hjälp för det. Kommer antagligen att börja äta vid behovs-medicin. 
 
Vilka platser besökte du?
Stockholm, Lund, Malmö, en terapistol, Göteborg, Köpenhamn, Lübeck, Hamburg, västkusten och lite annat gött. Minns i synnerhet en fika på ett café i Lund där vårt äldsta barn lyckades försätta ställets enda toalett i baklås. Han stängde alltså dörren efter sig på så vis att dörren haspade sig själv. Det låter omöjligt - men det går! Uppenbarligen. Medan cafépersonalen förbryllat försökte ta reda på om det satt en långbajsare där inne backade vi baklänges ut från lokalen. 
 
 
 
 
 
Bästa köpet?
Kan jag säga vårt kök? Är ändå riktigt nöjd över resultatet.  
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
När renoveringen var över. Har aldrig varit så lättad!!
 
 
 
 
 
 
Och ledsen?
Att jag har insett att jag lider av psykisk ohälsa med drag åt OCD och tvångstankar. De dagar jag inte har ångest inser jag hur mycket energi det slukar när tankarna bara loopar. Det kan göra mig ledsen för min egen skull, på något vis. 
 
Något oväntat som hände?
Att jag mådde så dåligt över vår renovering? Jag hade inte väntat mig det. Det jag har lärt mig är att o-ordning (som inte är mitt eget stök, he) stressar mig något enormt. Men bra. Då vet jag att jag inte ska köpa mig ett renoveringsobjekt. 
 
Årets låtar?
Allt med Lukas Graham om du frågar mig. Men sen är det barnen som styr vad som hörs i våra högtalare och då blir det Grannen Måns. Jag var i alla fall och såg Lukas Graham live i Göteborg och det var fett. Grannen Måns såg vi som väl var inte live. 
 
 
 
 
 
Favoritserie?
Oj... Så många! Norska Exit var en höjdpunkt (SVT). Filip och Mona hade en underbar ton (SVT). Dips var SJUKT kul (SVT), You (Netflix), Stranger Things (Netflix) och vad mer... Så många bra serier så lite tid och så dåligt minne!
 
Bästa filmen?
En del av mitt hjärta. 
 
Bästa boken du läste i år?
Öhhh... Minns helt ärligt inga specifika titlar men tycker alltid om allt med Jenny Jägerfeld, David Walliams och Sophie Kinsella. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Blev firad med min favoritblomma.
 
 
 
 
 
Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?
Mer lugn i mig själv. Mer lugn i min vardag. Mindre ångest. Vore så skönt att bara få känna ett lugn. Att fixa att vara i nuet. Tack. 
 
Nyårslöfte?
Skriva klart bok nr 2, skriva ett manus, våga kontakta och nätverka med människor som jag tror kan lära mig saker, tro på mig själv och min förmåga. 
 
Högsta önskan just nu?
Förutom allt det där självklara... Ett 2020 där jag får vara ångestfri och känna lugnet i mig. Att kidsen kommer gilla min bok. Att jag får fortsätta skriva både böcker och manus och att kreativiteten flödar som piskeflø under en elvisp. 
 
 

Kommentera gärna!
Anonym

Tack för att du delar med dig av din ångest. Lider själv av mkt oro och en del ångest och tycker det är tröstande att höra att det finns fler. Skulle vara intressant att läsa nåt inlägg där du, om du är bekväm med det, delar lite mer om hur det tar sig uttryck, vad du har ångest över och hur du hanterar det. Önskar dig ett ångestfritt 2020.

Svar: Ja visst är det tröstande att höra att vi fler som går runt med ångest! Även om man liksom blir ledsen för varandras skull. Kan absolut dela med mig mer. Önskar dig detsamma! <3
Moa DeBruin

2020-01-03 ♥ 13:16:42
Anna

Fina Moa! Känner så igen mig i det du skriver om psykisk ohälsa. Är själv öppen för samtalskontakter och har provat en handfull varianter under mitt liv, men alla har känts fel? Hur hittade du rätt hjälp?

Svar: Jag tror det är vad man får göra, testa sig runt. Hon jag gick till var okej, men jag kommer testa någon annan nästa gång :)
Moa DeBruin

2020-01-03 ♥ 13:27:15
Mari

Läste detta samtidigt som jag spelade Lukas Graham i hörlurarna. Resten av familjen har ledsnat på min besatthet av dem, men jag kan liksom inte sluta lyssna 😁
Blev nu sjukt avundsjuk på dig att du fått se dem live!

Svar: dom är grymma! varje låt har så fina betydelser också, lärde jag mig under showen
Moa DeBruin

2020-01-03 ♥ 15:55:04

Vet du att det finns behandling för ivf och ångest? Men superviktigt att nån går in för att utmana ångest för att få effekt. O viktigt med psykolog som verkligen kan OCD. Säg till om du b
Vill ha tips.

2020-01-03 ♥ 18:53:46
Anonym

Tack för att du skriver om detta, det fick faktiskt mig att också höra av mig till vårdcentralen och i veckan var jag på mitt första psykologbesök. Kändes läskigt men väldigt glad att jag tog tag i det.

Svar: Modigt och bra ☺️👏🏻❤️
Moa DeBruin

2020-01-03 ♥ 20:30:12
Ida

Har skrivit det förr. Om terapi och behovsmedicin inte hjälper: Testa Sertralin. Räcker med låg dos för ångest och har PÅ riktigt förändrat mött liv. #anxietyfreeheavensince2017

Svar: Åh vad härligt att det hjälpt! Ska lägga på minnet
Moa DeBruin

2020-01-04 ♥ 14:32:41
birgitmaria

Vilket bra år, trots allt!
Jag kanske läste lite slarvigt, men har din bok kommit ut?
Hoppas du får bra hjälp med din ångest!

Svar: nej boken kommer ut i september :)
Moa DeBruin

2020-01-05 ♥ 09:36:30 » URL: http://birgitmaria.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback