Spiderchick

Boktips!
På begäran, här kommer en radda boktips för både vuxna och barn.
 
- Ödesmark av Stina Jackson. 
En spänningsroman om människor i en glesbyggd i norra Norrland. Så, så bra! Jag älskade Stina Jacksons första bok Silvervägen, Ödesmark är ännu bättre! Hon har en otrolig känsla för att skapa stämningar. Jag läser och känner liksom att jag befinner mig i det där nedgågna huset ute i skogen ... Jag ville inte slut läsa men ville samtidigt inte att boken skulle ta slut. Moment 22. 
 
 
 
 
 
- Mysteriet på örnklippan av Kristina Ohlson. 
Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. Där bor Bonnies mormor, högt uppe på en klippa intill en gammal fyr. Barnen förstår snabbt att Skuggviken ruvar på mörka hemligheter ... Jag har inte läst boken själv, men 11-åringen slukade den här spänningsromanen på bara några dagar. Mamma den är så spännande! sa han flera gånger. Vilket ju är ett gott betyg. Jag ska läsa den själv inom kort. 
 
 
 
 
 
- Lycka är för losers av Wibke Brueggemann
Jag stod och höll i den här boken i bokhandeln i Båstad och tänkte: mjaaa. Jag tyckte inte att den verkade superrolig, varken på omslag eller baksidestext. Men sedan förstod jag att den var skriven i dagboksform och jag älskar generellt dagboksskrivna böcker. TUR att jag köpte den för wow! Lycka är för losers är lätt topp fem bästa böcker jag läst. Den handlar om 15-åriga Phoebe som bor hos sin gudmor medan mamman jobbar för läkare utan gränser. Phoebe börjar jobba extra i gudmoderns välgörenhetsbutik och där träffar hon Emma ... Rolig, sorglig, älskvärd och mycket fin! 
 
 
 
 
 
- Den där Jonny Jonsson Johnson av Elin Lindell 
Om man heter Jonny Jonsson-Johnson vet man två saker säkert. Det ena är att ens föräldrar är så värdelösa på att komma överens att de inte ens kunnat enas om ett efternamn. Det andra är att man är dömd att misslyckas ... Jag har blivit rekommenderad Elin Lindell för att hon skriver roligt. Jag är ju som bekant en sucker för roliga böcker. Så jag köpte Jonny Jonsson Johnson till 11-åringen (och mig själv). Mycket älskvärd bok!
 
 
 
 
 
Okej, mitt sista boktips är för de yngre läsarna. 
 
- Familjen Monstersson av Mats Wänblad och Pelle Forshed.
Ebba har en ny vän som är jättetrevlig: Boris heter han. Men han och hans familj är inga vanliga grannar ... En lättläst bok med mycket bilder. 8-åringen läste den själv och gillade massor så nu har vi varit på bibblan och lånat fler böcker i serien. 
 
 
 
 
 
 
Det var det för nu. Hoppas ni hittar någon ny, härlig bok!
Zandra

Sträckläste just Ödesmark. Så himla bra. Medryckande och beskrivande. Kunde riktigt känna ångesten som rev i Liv. Mycket bra bok.

birgitmaria

Tack för tipsen!
Ödesmark måste jag läsa, jag gillade verkligen Silvervägen.
Håller med; gillar böcker som är skrivna i dagboksform. Den ska jag och läsa!

Ida

Åh läser nu "Kring denna kropp" av Stina Wolter. Mye mye bra! Precis läst ut "Jag for ner till bror" och när sista sidan var läst så höll jag den mot mitt hjärta och pussade den- bästa betyget. Älskade Silvervägen och ska definitivt läsa den nya. Tack för tipsen!

Anonym

Kul med boktips 👍🏼 tror du att Lycka är för losers funkar för en 12-åring tjej? Hon är citat ”trött på spänningsböcker” (typ rum 213, pax etc)

Svar: Boken innehåller en del snack om sex och orgasmer och så hehe. På ett bra sätt dock. Så det kanske beror på hur mogen din 12-åring är? :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress