Spiderchick

Intervju med mäj
För en tid sedan var en journalist från Skaraborgsbygden hemma hos mig och gjorde en intervju.
 
 
 
 
Se där. Där sitter jag och kuttrar i en soffa och låtsasknapprar på datorn. 
 
 
 
 
 
Att hitta tillbaka till det skönlitterära var verkligen ... Befriande. Det låter klyshigt men det kändes verkligen som att det var vad jag hade saknat i många år utan att veta om det. Det har hjälpt mig mycket när jag haft mina ångestperioder, att kliva in i något annat där jag kan betämma och forma och hitta på precis som jag vill. 
 
Det var också stor skillnad mot att blogga. Här i bloggen återger jag ju bara verkliga händelser-ish. I det skönlitterära kan allt vara påhittat.
 
Jag lyssnade förresten på ett sommarprat i veckan, av illustratören Emma Adbåge. Hon pratar om kreativitet och barns rätt att fritt utveckla sin fantasi. Hon sa en så fin grej som jag var tvungen att skriva upp:
 
Det är mellan något slags hybris och tvivel som det kreativa uppstår. 
 
Det stämmer verkligen, tycker jag. Ena stunden tycker man att man har något riktigt bra på gång och i nästa tvivlar man deluxe. Fram och tillbaka. Det är därför det är så lätt att döda kreativitet eftersom tvivlet alltid ligger där och gror. Antingen blir man mästare på det själv, att kritisera sina idéer och då kommer man kanske aldrig längre än till en första tanke. Eller så är det någon annan där och trycker till med tummen. Det senare utvecklar antagligen det förstnämnda ...
 
Därför är det så viktigt att uppmuntra barns kreativitet. Att inte vara där och i sann vuxenanda säga något i stil med men så däääär kan man väl inte göra ...
 
Ni fattar. Ah, kul att bli intervjuad hur som helst och jag rekommenderar Emmas sommarprat. 
 
Emma

Emma Adbåge är min 7-årings favoritförfattare så jag har lyssnat på sommarpratet. Gillade det mycket! Särskilt pratet om hur barn ska vara och ta in samt processa saker, lärorikt.

Svar: jättebra!
Spiderchick

Mia

Så spännande med intervjun! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress